Riyad Mahrez endelig klar for City!

En lang overgangssaga er over når det i kveld endelig kan bekreftes at Riyad Mahrez forlater Leicester til fordel for Manchester City for hele £60 millioner. 27-åringen fra Algerie er dermed City nye rekordkjøp!

Også i januar gjorde Pep Guardiola og City forsøk på å hente kantspilleren som er tidligere Premier League-mester med Leicester. Etter det signerte han en ny fireårskontrakt med Leicester, men den påfølgende sesongen skulle ikke bli noen suksess, verken for Leicester eller Mahrez. Forrige sommer annonserte derfor Mahrez at han ønsket å forlate Leicester, og mens Arsenal viste sin interesse, fikk Roma avslått et bud. Det ble imidlertid ikke av noen overgang den gangen, og Mahrez måtte spille videre for en klubb han ikke ønsket å være i. I januar kom som sagt Pep Guardiola og Manchester City på banen, og Mahrez la ikke da akkurat skjul på at han var rasende for at Leicester avslo Citys bud på ham, og han sluttet å komme på Leicester-trening en periode.

Nå har imidlertid Mahrez endelig fått det som han ville, for City ga ham ikke opp, og det har i lang tid nå versert rykter om at en overgang nærmet seg. I kveld kunne endelig Manchester City bekrefte at alle formaliteter er på plass, og at Mahrez har undertegnet en femårskontrakt med City. Klubbene selv oppgir ikke noen overgangssum, men troverdige kilder hevder å vite at Mahrez koster City £60 millioner, noe som er ny overgangsrekord for de lyseblå. Det er også ny overgangsrekord for en spiller fra Algerie.

City-supportere vil selvsagt huske at City også har hatt en spiller fra Algerie tidligere, nemlig Ali Benarbia, som spilte i klubben fra 2001 til 2003, og var en svært viktig brikke i laget. Håpet nå er selvsagt at også Mahrez, som har hatt fri i sommer siden Algerie ikke har vært med i VM, skal bli minst en like viktig brikke. Mens Benarbia spilte sentralt, spiller Mahrez imidlertid på kant. Mahrez er imidlertid ikke født i Algerie, men i Frankrike. Hans far, som døde da Riyad var 15, var fra Algerie, mens moren har algerisk og marokkansk opphav.

Ungdomsårene ble tilbrakt i den franske klubben AAS Sarcelles, før Mahrez gikk videre til Quimper, en klubb som i dag spiller på fjerde nivå i Frankrike. Deretter ble han i 2010 hentet av Le Havre, etter å ha takket nei til tilbud fra både Paris St. Germain og Marseille. At det var et stortalent som for sju år siden debuterte for Le Havres A-lag er det ingen som helst tvil om, og den målbevisste algerieren har fortsatt utviklingen. I januar 2014 ble Mahrez hentet av Premier League-klubben Leicester etter å ha imponert dem med sitt spill i Le Havre, og resten er historie, som det heter. I sin tredje sesong med Leicester (2015/16-sesongen) ble han Premier League-mester med dem, mot alle odds, og Mahrez var en av fire spillere som kom med på PFA Team of the Year, før han også vant PFA Player’s Player of the Year. Han ble dermed første afrikanske spiller som vant den gjeve prisen.

Deretter gikk det altså nedover, før nå Mahrez får en ny sjanse til å vise hvilken klassespiller han er, når han skal spille for Pep Guardiola og Manchester City, som altså har så stor tiltro til Mahrez at de «sprenger banken» og setter ny klubbrekord med å betale £60 millioner for han!

Selv sier Mahrez etter at overgangen er i boks at Citys stil passer ham perfekt. «Jeg vil være en del av et lag som omdefinerer engelsk fotball. Å se på dem fra utsiden har vært en fornøyelse. Pep Guardiolas filosofi er å spille offensiv fotball, og Citys opptredener forrige sesong var enestående. Jeg tror at vi kan være suksessfulle over de kommende årene og jeg tror at mitt eget spill vil utvikle seg under Peps ledelse.»

Mahrez kommer til å bære drakt nummer 26 i City, samme nummer som hadde i sine fire og et halvt år i Leicester.

Relaterte saker

1 svar

  1. Jakob Berge sier:

    Joda, en klassespiller, men jeg ser heller ikke helt behovet.. alikevel en fin spiller å evt putte innpå eller rotere med Sterling for å ha mer bredde i CL. Gundogan som høyrekant fungerte ikke akkurat perfekt mot pool på Anfield. Dog hadde jeg heller sett Jorginho inn først, sentrale midten trenger forsterkninger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.