Angus Gunn solgt til Southampton

Angus Gunn er solgt fra Manchester City til Southampton for £13,5 millioner. Det gjør at keeperen havner på lista over de ti dyreste keeperne i Premier Leagues historie!

22-åringen tilbrakte forrige sesong på utlån til Championship-klubben Norwich City, der han fikk 51 kamper og holdt nullen 15 ganger. Det var også Norwich Gunn kom fra som 15-åring til Citys akademi i 2011, og keepertalentet fikk flere landskamper for Englands aldersbestemte landslag – i tillegg til aldersbestemte lag for City. På A-laget fikk imidlertid aldri Gunn noen muligheter for City, selv om han satt på benken ved en del anledninger. Nå blir det altså i stedet i Southampton at Gunn etter all sannsynlighet får stå sin første Premier League-kamp, noe hans far Bryan Gunn utvilsomt vil følge spent med på. Bryan Gunn er som kjent tidligere storkeeper for Norwich.

Southampton betaler City i første omgang £10 millioner, men overgangssummen kan etter hvert stige til £13,5 millioner. City skal ha sikret seg muligheten til å kjøpe Gunn tilbake dersom de ønsker det.

Tidligere i sommer har både Pablo Maffeo blitt solgt til Stuttgart for £8,8 millioner, mens Angelino (José Angel Esmoris Tasende) er blitt solgt til PSV Eindhoven i Nederland for £4,4 millioner, samt add-ons. Også forrige sesong spilte Angelino på utlån i Nederland, men da til NAC Breda. Det betyr altså at City har solgt spillere for godt over £20 millioner de siste ukene.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.