STB årets medlemsblad!

Supporterklubbens medlemsblad, Scandinavian True Blue, er kåret til årets medlemsblad av Supporterunionen for Britisk Fotball! Nå er nr. 126 i postkassene til supporterklubbens medlemmer.

Supporterunionen for Britisk Fotball kårer hver sesong hvilken supporterklubb i Norge som har gitt ut det beste medlemsbladet, og etter å ha havnet på andreplass i fjor, er årets vinner Scandinavian True Blue – vårt medlemsblad! Redaktør Per Arne Rennestraum har i de siste sesongene hatt ansvaret for vår tradisjonsrike fanzine, som har blitt gitt ut flere ganger i sesongen siden 1990. Selv om redaktør Rennestraum selvsagt skal ha en stor del av æren for prisen, skriver han i et Facebook-innlegg at seieren «først og fremst er en seier for de mange dyktige, morsomme og originale bidragsyterne våre. Vi har gjort det på vår måte. Det er viktig at klubbene greier å opprettholde sine papirversjoner av medlemsbladet. Det er mange ekte supportere av Leeds, Derby, Liverpool, Crystal Palace og et utall andre klubber som bruker sin fritid på den rare hobbyen. Jeg tror vi gleder mange.»

Nummer 124 er nå sendt ut til alle medlemmer, og i juninummeret gjør blant annet redaktør Rennestraum opp det redaksjonelle regnskapet for STB den siste sesongen. Her skriver han om hva slags type fanzine Scandinavian True Blue skal være, og som nå altså gjør at bladet hedres av Supporterunionen: «Vi skal være fanzine-preget og litt rampete (…) Mens kongens motto er ‘Alt for Norge’, er ikke vårt ‘Alt for City’, men derimot ‘for supportere, av supportere’. Vi lager bladet etter den gode gamle metoden der faste og mer løse bidragsytere skriver det de har på hjertet eller hoster opp det som er i kunnskapsbanken. Bladet har fire stolper: humor, meninger, refleksjoner rundt dagens City og historikk. STB skal også skrive om Manchester. Da byen ble rammet av terror i mai i fjor, var det naturlig å vise at dette berører alle. Derfor sendte også vår leder en kondolanse til folket i Manchester. Tragedien var også med å prege fjorårets sommernummer.»

Årets sommernummer er imidlertid langt lystigere lesing, etter en fantastisk sesong for City. Redaktør Rennestraum og supporterklubbens dyktige skribenter byr som vanlig på mye godt lesestoff, og alle de «fire stolpene» er også å finne i nr. 124. Svea skriver om de ti siste sesongene med City, mens flere nøyer seg med å oppsummere den siste sesongen med City. Kjetil Brundtland er blant dem, i tillegg til andre. Vi får også reisebrev, blant annet fra «Sleivspark» Rustad, Oddbjørn Rømma og Halvor Hansen Høvring. Historie blir det også gjennom Topias Kauhalas artikkel om ungdomslaget til City som kom til finalen i FA Youth Cup i 2006, og Rolf Brown som i sitt album skriver om Horace Barnes. Brown skriver også om puber i Moss Side, mens Halvor Hansen Høvring skriver om hvordan en kan følge City på sosiale medier i sommer. Den blå gribben skriver om sitt blå City-museum, mens «onkel Per» står for humorstolpen med sine kreative svar. I tillegg er mange av de andre faste skribentene på plass med spennende lesestoff.

En må altså være hovedmedlem av supporterklubben for å motta vårt prisvinnende medlemsblad. Meld deg inn, om du ikke allerede er medlem!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.