Dette er Citys spillere i VM

Hele 16 City-spillere er involvert i VM i fotball, som nå er i gang. Det er desidert mest av alle Premier League-klubber. Her er vår VM-guide!

VM startet i går med åpningskampen mellom vertsnasjonen Russland og Saudi-Arabia. Ingen City-spillere var involvert i den kampen, men det blir nok av spillere som vanligvis spiller i lyseblått å følge med på for oss City-supportere under sommerens mesterskap i Russland. Hele 16 City-spillere er tatt ut til VM, noe som er klart mest av alle Premier League-klubber. Nærmest er Chelsea, Tottenham og Manchester United som alle har tolv spillere i VM, mens Leicester og Arsenal har åtte og Liverpool sju.

Hele listen:
16: Manchester City
12: Chelsea, Tottenham, Manchester United
8: Leicester, Arsenal
7: Liverpool
4: Southampton, West Ham
3: Everton, Huddersfield
2: Brighton, Burnley, Cardiff, Wolverhampton
1: Crystal Palace, Fulham, Watford
0: Bournemouth, Newcastle

Det er faktisk ingen klubblag i hele verden som har like mange spillere med i VM som City. Nærmest er Real Madrid med 15.

Hvis du ønsker å følge Citys spillere under VM tett er det følgende sju nasjoner du må følge med på: Argentina, Belgia, Brasil, England, Frankrike, Portugal, Spania, Tyskland.

Argentina: Både Sergio Agüero og Nicolas Otamendi er selvsagt med i Argentinas VM-tropp. Agüero var som kjent skadet på slutten av sesongen og fikk ikke med seg den siste måneden for City. Nå er han imidlertid klar for kamp igjen, og sier i et intervju med den argentinske avisen Clarin at han føler seg fysisk og mentalt sterk nå som han er med i sitt tredje VM. «Sannheten er at jeg er mye roligere denne gangen, ikke som i de to forrige verdensmesterskapene da jeg var mye mer nervøs. Jeg har også lagt merke til at lagkameratene mine har det på samme måte, noe som hjelper, siden slikt sprer seg i laget. Jeg har allerede hatt to tidligere erfaringer, og jeg har ikke hatt muskelskader på mer enn to år. Jeg har bare operert i kneet. Drømmen min er å score et mål i VM. Det minnet ønsker jeg å ha med meg for alltid.»

Agüero sier også at det er likheter mellom måten Pep Guardiola spiller med City og hvordan Argentinas landslagstrener Jorge Sampaoli legger opp taktikken. «Pep spiller på en viss måte og den endrer seg ikke. Jorge tester nå med to måter å spille med fire eller to spisser, men han har også andre muligheter. Jorge legger inn mye intensitet, noe som er likt med Pep, spesielt når vi mister ballen. Begge vil at vi så fort som mulig skal stenge for den nærmeste motstanderen.»

Argentina befinner seg i gruppe D sammen med Island, Kroatia og Nigeria, og bør i utgangspunktet ikke ha noen problemer med å ta seg videre.

Belgia: Vincent Kompany og Kevin De Bryuyne er naturligvis med i den belgiske troppen, men det er fortsatt uvisst om Kompany blir klar til Belgias åpningskamp mot Panama i Sochi førstkommende mandag. Mer enn 200 tilskuere samlet seg for å se Belgias første trening i Russland i går, men den foregikk uten Kompany, som var den eneste av de som er tatt ut i troppen som ikke trente. Kompany pådro seg en lyskeskade for to uker siden, og sliter med å rekke VM. I verste fall kan han bli erstattet opp til 24 timer før første kamp, og i så fall blir det sannsynligvis Laurent Ciman som kommer inn i troppen i stedet for 32 år gamle Vincent Kompany, som ellers spiller sitt andre VM. Det samme gjelder Kevin De Bruyne, som for fire år siden spilte i VM i Brasil.

I tillegg til Panama er Belgia i gruppe med England og Tunisia, og bør enkelt kunne ta seg videre.

Brasil: En av de store favorittene til å vinne VM er Brasil, som har fire City-spillere i troppen: Gabriel Jesus, Danilo, Fernandinho og Ederson. Mens Fernandinho spiller i sitt andre VM for Brasil, er det første gang både Jesus og Ederson er i troppen. Ederson, som nylig signerte en ny sjuårskontrakt med City, debuterte for det brasilianske landslaget så sent som i oktober, da han sto mellom stengene i en VM-kvalifiseringskamp mot Chile. Spørsmålet blir om Ederson får spille i VM, eller bare kommer til å sitte på benken.  Brasils keeperlegende Claudio Taffarel kom nylig med råd til Ederson, som han mener ligger et hakk bak Roma-keeper Alisson. «Alisson er bare et år eldre enn Ederson, men har vokst så mye mer, siden han fikk starte mot Venezuela. Han er et hakk over Ederson akkurat nå, og Manchester City-spilleren kan bli bedre med føttene og få mer erfaring», uttalte Taffael i et intervju med Tele Radio Stereo i Brasil.

Brasil spiller i gruppe E, sammen med Costa Rica, Serbia og Sveits, og er store favoritter til å vinne gruppa.

England: City har hele fire spillere i den engelske VM-troppen: Fabian Delph, Kyle Walker, John Stones og Raheem Sterling. Den britiske sladderpressen har i oppladningen til VM brukt mye tid og energi på å skrive om en ny tatovering Sterling har skaffet seg. Sensasjonsavisen The Sun mente til og med at tatoveringen burde være forsidestoff, og skrev med store bokstaver på forsiden at tavoreringen med motiv av et gevær var kvalmende. Også på sosiale medier ble det skrevet mye om Sterling tatovering, faktisk så mye at Sterling selv til slutt måtte gå ut og forsvare den. «Da jeg var to år gammel ble faren min skutt og drept. Jeg lovet meg selv at jeg aldri skulle røre en pistol,» kunne Sterling fortelle. Sterling ble født i Kingston i Jamaica i en bydel mer kjent for vold og fattigdom enn fotball. Som seksåring flyttet Raheem sammen med moren og søsteren til London, og bosatte seg der. Sterling forteller i forklarigen at tatoveringen har en helt annen betydning, nemlig at han skyter med høyrefoten.

I et intervju med Sterling rett før VM avslører han at han har blitt gitt noen gode råd, og tror at resten av troppen har selvtillit. «Jeg skulle ønske at jeg hadde møtt noen av de jeg har møtt tidligere. Fotball handler om mål, ingen husker egentlig hvor god en var, hvis ikke en ender opp med å score eller å ha en målgivende. Et budskap jeg vil gi er at alle må ha selvtillit, ikke bare spillerne. Det er VM, og noe som gjelder for alle spillerne er at det er dette vi har drømt om siden vi var små. Nyt det!»

England er som nevnt i gruppe med Belgia, og spesielt kampen mellom England og Belgia torsdag 28. juni vil nok bli fulgt med argusøyne av mange City-supportere verden rundt. Det er ventet at både Belgia og England kommer foran Panama og Tunisia i gruppe G, og dermed tar seg videre til sluttspillet.

Frankrike: City har én frank spiller med i VM, nemlig Benjamin Mendy. Mendy gikk glipp av store deler av sin første sesong for City, men har i stedet markert seg som en skøyer på sosiale medier. Like morsomt var det ikke å pådra seg en alvorlig kneskade allerede i september etter noen få kamper spill. Det var ikke før helt på slutten av sesongen at venstrebacken var tilbake i spill. En hendelse i Barcelona, da Mendy ble behandlet der, satte imidlertid tingene i perspektiv for franskmannen. «Da jeg var i Barcelona ble det oppdaget at pasienten ved siden av meg, en spanjol, hadde kreft. Han var døende. Jeg sa til meg selv: ‘Det som har skjedd med kneet mitt er ingenting. Det gjorde det lettere for meg å prosessen med å bli bra igjen. Om du skader kneet ditt eller noen leddbånd så er det ingenting sammenlignet med de menneskene som lider av ting som er mye mer alvorlig.»

I et intervju med franske Canal+ forteller Mendy at målet for det franske landslaget er å vinne VM. «Med det laget vi har er det ingen grunn til at ikke vi kan gå hele veien. Folk har stilt spørsmål. Jeg respekterer det, men jeg måtte gjøre noen offer. Jeg har tatt dette seriøst og jobbet knallhardt. Jeg er klar for VM! Alt er klargjort for at jeg skal komme tilbake. Det kommer til å gå bra!»

Frankrike er i gruppe C med Australia, Danmark og Peru.

Spania: David Silva er Citys eneste spanske spiller i VM, og spiller på et av de landslagene som er kandidater til å bli verdensmestere. For fire år siden gikk Spania sensasjonelt nok ikke engang videre fra gruppespillet, til tross for å ha vunnet VM i 2010. Silva står med 121 landskamper, men har faktisk bare spilt 241 minutter med VM-fotball. Siden 2014 har Silva blitt en viktig del av det spanske landslaget, og kommer nok til å få mye spilletid i sommerens VM. Spanias første kamp er allerede i kveld, når Portugal står på motsatt banehalvdel. Det spanske fotballforbundet sjokkerte ved å sparke landslagstrener Julen Lopetegui to dager før VM, og spørsmålet er om dette har noe å si for Spanias VM-sjanser eller ikke.

Spania er i gruppe B med Iran, Marokko og Portugal.

Portugal: Bernardo Silva er med i Portugals tropp, og i oppgjøret Spania-Portugal kan det dermed bli mulig å se Citys to Silva-er i kamp mot hverandre.

Det er ventet at både Spania og Portugal tar seg videre fra gruppe B. De regjerende europamesterne Portugal er et av lagene som har muligheten til å nå langt i mesterskapet.

Tyskland: Mange ble nok sjokkert da Leroy Sané ikke ble tatt ut i den tyske VM-troppen, etter å ha blitt kåret til årets unge spiller i Premier League. Citys unge kjempetalent scoret ti ligamål og hadde 15 målgivende pasninger, men Joachim Löw mente imidlertid at det ikke var godt nok, til tross for at Sané også har spilt seks av de sju siste kampene for det tyske landslaget. Ifølge Löw selv var det Schalkes Julian Brandt som såvidt slo Sané i en «fotofinish» om å komme med til VM. Mens Sané selv iallfall utad så ut til å ta dette fint, har mange fotballeksperter stilt store spørsmålstegn ved Löws prioriteringer. En av dem er den tidligere tyske landslagskapteinen Michael Ballack. «Det er ingen sportslige grunner til at han ikke skal være med. Han har vist hvilke kvaliteter han har, og han kunne vært viktig i VM. Jeg hadde virkelig sett fram til å se ham i denne turneringen.»

Dermed er Ilkay Gündogan Citys eneste tyske spiller i VM. Gündogan var på banen i tre kamper i kvalifiseringen til VM.

Ilkay Gündogan er eneste tyske City-spiller i VM.

Tyskland er i gruppe med Sverige, Mexico og Sør-Korea, og må absolutt sies å være en av favorittene til å vinne VM.

Gruppespillkamper med City-spillere potensielt involvert:

Fredag 15. juni 20.00: Portugal – Spania (TV2)
Lørdag 16. juni 12.00: Frankrike – Australia (TV2)
Lørdag 16. juni 15.00: Argentina – Island (NRK1)
Søndag 17. juni 17.00: Tyskland – Mexico (TV2)
Søndag 17. juni 20.00: Brasil – Sveits (NRK1)
Mandag 18. juni 17.00: Belgia – Panama (TV2)
Mandag 18. juni 20.00: Tunisia – England (NRK1)
Onsdag 20. juni 14.00: Portugal – Marokko (NRK1)
Onsdag 20. juni 20.00: Iran – Spania (TV2)
Torsdag 21. juni: 17.00: Frankrike – Peru (TV2)
Torsdag 21. juni 20.00: Argentina – Kroatia (NRK1)
Fredag 22. juni 14.00: Brasil- Costa Rica (NRK1)
Lørdag 23. juni 14.00: Belgia – Tunisia (TV2)
Lørdag 23. juni 20.00: Tyskland – Sverige (TV2)
Søndag 24. juni 14.00: England – Panama (TV2)
Mandag 25. juni 20.00: Spania – Marokko (NRK1)
Mandag 25. juni 20.00: Iran – Portugal (NRK3)
Tirsdag 26. juni 16.00: Danmark – Frankrike (NRK1)
Tirsdag 26. juni 20.00: Nigeria – Argentina (TV2 Sportskanalen)
Onsdag 27. juni 16.00: Sør-Korea – Tyskland (NRK2)
Onsdag 27. juni: 20.00 Serbia – Brasil (TV2)
Torsdag 28. juni 20.00: England – Belgia (NRK1)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.