Bilder fra paraden

100 000 Manchester City-supportere møtte opp i Manchesters solfylte gater mandag for å feire sine helter, som fra busstaket av City-bussen tok imot sin velfortjente hyllest og samtidig kunne vise fram både ligacup- og Premier League-pokalen.

Etter at paraden var avsluttet samlet alle seg på scenen i Deansgate der spillere, manager og stab ble intervjuet og snakket til fansen, som har støttet de lyseblå gjennom en sesong som endte opp med en rekke utrolige rekorder og tidenes mest overlegne Premier League-seier.

«Nå er tiden for å nyte det vi har gjort denne sesongen, det er ikke tiden for å snakke om neste sesong», sa City-manager Pep Guardiola fra scenen. «I sommer skal vi ligge på sofaen og kose oss med VM, ta oss en øl og litt god rødvin, og nyte det vi har gjort. Så skal vi komme tilbake neste sesong enda sterkere.» Til City-fansen var beskjeden: «Takk for at dere kom. Vi er henrykt over å kunne dele det vi har gjort denne sesongen.»

Også kaptein Vincent Kompan sa det hadde vært en fantastisk sesong, og han priste hvor mange City-fans som hadde møtt opp. «Her er vi igjen, og fansen stiller opp! Laget bak meg her er fantastiske, og vi var i stand til å vinne ligaen fire uker før det var over! Å være kaptein for dette laget er enkelt! Spillerne her er sultne. De vil vinne troféer, men av og til må jeg likevel være en gretten pappa,» smilte Kompany.

Dette var som kjent Yaya Tourés siste sesong for City, etter åtte år for de lyseblå, og han ble emosjonell på scenen da fansen sang «We love you Yaya, we do». Ivorianeren takket fansen og kalte dem briljante. «Jeg kommer til å savne klubben, lagkameratene mine, og fansen!»

En som dessverre ikke kunne være tilstede under feiringen var David Silva, som var i Spania med familien og sønnen Mateo, som i desember ble født altfor tidlig og siden har vært på sykehus. Gjennom en videohilsen takket Silva medspillerne sine, fansen og ikke minst manager Pep Guardiola, som har vært så forståelsesfull for situasjonen hans. Til slutt avsluttet Silva med å si noen ord til Yaya Touré. «Jeg fortalte deg forleden at det var en ære å spille med deg. Jeg kan fortelle sønnen min at jeg spilte med den beste spilleren fra Afrika noensinne! Jeg ønsker deg alt mulig godt!»

Og ikke lenge etter paraden kom også den gode nyheten om at Mateo endelig er utskrevet fra sykehus, og at de stolte foreldrene endelig får lov til å ta sønnen sin med seg hjem.

Flere bilder fra mandagens feiring:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.