Før kampen: Southampton – Manchester City

En fantastisk sesong går mot slutten. Søndag spilles siste kamp borte mot Southampton og flere rekorder står for fall skulle vi ta med oss tre poeng hjem fra den engelske sørkysten. Blant annet totalt antall poeng for en sesong gjennom alle tider og antall ligaseire i løpet av en og samme sesong. Også de gjennom alle tider.

Den nåværende poengrekorden innehas av Liverpool. Dersom vi regner om til tre poeng for seier, oppnådde Liverpool 98 poeng i 1978-79 sesongen. Den gang spilte man 42 kamper (2 poeng for seier). Vi kan nå 100 poeng på 38 kamper! Vi tangerte også Tottenhams rekord for antall ligaseire i løpet av en sesong (31) fra 1960-61 sesongen da vi slo Brighton onsdag kveld. Seier på søndag og vi har også den rekorden for oss selv.

Pep Guardiola gjorde hele åtte forandringer i startoppstillingen til Brighton-kampen, i det som var Yaya Toures avskjedskamp. Spillere som Kyle Walker, Nicolas Otamendi, Fabian Delph, John Stones, Raheem Sterling, David Silva og Sergio Aguero (skadet) var ikke engang med i kamptroppen, mens Ederson og Kevin De Bruyne var ubenyttede reserver. Det er ventet at de fleste er tilbake til denne. Med unntak av Aguero som fortsatt er skadet, samt David Silva som etter rapportene allerede er innvilget en liten sommerferie for å tilbringe kvalitetstid sammen med sin for tidlig fødte sønn samt resten av familien i Spania.

Southampton tok en svært viktig seier i bunnoppgjøret mot Swansea tirsdag kveld, og mye skal nå gå galt for at laget skal rykke ned. Men fortsatt er det teoretisk mulig. De ligger tre poeng foran nettopp Swansea som i øyeblikket ligger like under nedrykksstreken, og har i tillegg bedre målforskjell (ni minusmål mindre) enn den walisiske klubben. Skal Southampton rykke ned må de tape med 4-5 mål mot Manchester City samtidig som Swansea må slå allerede nedrykksklare Stoke med 4-5 mål.

Til denne må de trolig klare seg uten forsvarsspilleren Jan Bednarek som pådro seg en hodeskade i tirsdagens oppgjør mot Swansea. Midtbanespilleren Mario Lemina har ikke trent denne uken grunnet en hamstringskade og testes før kamp. Steven Davies er ute med langtidsskade.

Manchester City har vunnet 6 av sine 9 siste ligakamper mot Southampton (2 uavgjorte, 1 tap), og 2 av de 3 siste tilsvarende oppgjørene på St. Mary’s har endt med 3-0 seier til City. Blant annet tilsvarende møte forrige sesong da vi vant etter scoringer av Vincent Kompany, Leroy Sane og Sergio Aguero. Sist Southamtpon vant var i mai 2016 da de vant 4-2 hjemme etter blant annet tre scoringer av Sadio Mane. Kelechi Iheanacho scoret begge Citys mål den gang i en kamp der City stilte ganske så reservepreget ettersom vi skulle møte Real Madrid i den andre semifinalen i Champions League i Madrid bare tre dager senere.

Det omvendte møtet denne sesongen, i slutten av november på Etihad Stadium, ble en spennende affære der Raheem Sterling satte inn vinnermålet 6 minutter på overtid. Kevin De Bruyne gav oss ledelsen i starten av andre omgang, Oriol Romeu utliknet for Saints med et kvarter igjen å spille av ordinær tid, før Sterling med et spektakulært skudd på overtid sikret oss alle tre poengene.

Southampton har tilgode å holde nullen bakover i de 12 siste kampene mot Manchester City, og sluppet inn totalt 27 på disse 12 kampene. På sine fire siste Premier League-kamper har de tatt like mange poeng (8) som de gjorde på de 12 foregående til sammen.

Andre Marriner dømmer oppgjøret. Tidligere denne sesongen har han dømt oss mot Newcastle borte (seier 1-0). Liverpool borte (tap 3-4) og Arsenal borte (seier 3-0).

Kampstart er søndag kl. 16.00 og kampen kan du se direkte på TV2 Sumo.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.