Før kampen: Manchester City – Huddersfield Town

Premier League er for lengst vunnet, og Pep Guardiolas gutter suser av gårde mot nye rekorder. Søndag skal Premier League-pokalen deles ut når de lyseblå tar imot Huddersfield til sesongens nest siste hjemmekamp.

For tredje gang på seks år skal kaptein Vincent Kompany søndag løfte Premier League-pokalen i været og hele Manchester City, både spillerne og fansen, kan juble for klubbens femte ligatittel. Det skjer etter at sesongens nest siste hjemmekamp er ferdigspilt. Huddersfield Town er motstander, en klubb som fortsatt ikke har berget plassen i Premier League denne sesongen, og dermed kommer til å gi alt i kampen om å skaffe seg poeng på Etihad.

Manchester City har vært suverene denne sesongen og har satt den ene rekorden etter den andre, og flere rekorder kan være i vente. En klubb dette ser ut til å gå hardt utover er Chelsea. Med seier søndag går nemlig de lyseblå opp i 96 poeng, ett mer enn Chelseas 95 poeng fra sesongen 2004/05, noe som vil være ny poengrekord i Premier League. Samtidig står City nå med 30 seirer på 35 kamper, og vil med seier over Huddersfield i morgen også passere Chelseas rekord på 30 Premier League-seirer fra forrige sesong. Før morgensdagens kamp står City med 102 ligascoringer, og kanskje vil vi også se i morgendagens kamp at City både tangerer og går forbi Chelseas scoringsrekord på 103 mål fra sesongen 2009/10. Rekorden på 68 hjemmemål på én sesong i Premier League, som Chelsea har fra 2009/10 kan imidlertid bli vanskelig å slå. City står nå med 58 hjemmemål før de to siste hjemmekampene skal spilles. Chelseas rekord på 71 plussmål står imidlertid for fall. City har akkurat nå 76 plussmål, og om ikke noe helt spesielt skjer i løpet av de siste tre kampene, ser det ut til det vil bli satt ny rekord for best målforskjell i Premier League.

En annen rekord som kan bli tatt, men som det er Manchester United som vil miste, ikke Chelsea, er rekorden for å være mest suveren på toppen av Premier League-tabellen, altså å havne flest mulig poeng over laget som ender på andreplass. I sesongen 1999/2000 vant Manchester United Premier League med 91 poeng, mens Arsenal havnet på andreplass med 73 poeng, 18 poeng bak. Siden Manchester United fredag kveld tapte 0-1 for Brighton & Hove Albion, vil City med seier i morgen havne 19 foran United, og vil da med seier i de to siste kampene være garantert å ta rekorden for å vinne Premier League med størst margin!

Pep Guardiola har gitt spillerne sine tydelig beskjed om at det ikke er rom for å slappe av på slutten av sesongen, selv om ligagullet allerede er i boks. City kommer sannsynligvis til å stille med et meget sterkt lag søndag, da det selvsagt vil legge en demper på feiringen etter kampen om det ikke skulle ende med seier. Sergio Agüero er fortsatt ute med skade etter å ha operert i kneet, og er for tiden stasjonert i Barcelona, der han jobber for å bli klar til VM i Russland i sommer. Denne helgen tar han imidlertid en pause i behandlingsopplegget for å reise til Manchester og bli med på feiringen av ligagullet i morgen.

Vincent Kompany løfter Premier League-pokalen i 2012. I morgen gjør han det igjen – for tredje gang!

Og hvilken feiring det kommer til å bli! Klubben har imidlertid henstilt City-fansen om ikke å komme inn på gressmatta og gjøre noen ny «pitch invasion», slik tilfellet var etter 5-0-seieren over Swansea for to uker siden. Fornuftig nok slapp heldigvis City å få noen bot av FA, siden denne banestormingen ble gjort med gode hensikter og som et resultat av glede, selv om reglementet selvsagt ikke tillater at supporterne stormer banen.

Tidligere i sesongen slo City Huddersfield 2-1 da lagene møttes på John Smith’s Stadium i slutten av november, etter et mål av Sergio Agüero og et (riktignok noe heldig) av Raheem Sterling seks minutter før slutt, som sikret seieren.

Vi tipper at følgende City-lag starter mot Huddersfield i morgen: Ederson, Delph, Laporte, Kompany, Walker, Fernandinho, David Silva, De Bruyne, Sané, Sterling, Jesus

Dommer er Mike Dean, samme dommer som dømte den berømte kampen i 2012 da City slo Queens Park Rangers 3-2 etter tidenes mest dramatiske Premier League-avslutning og Vincent Kompany kunne løfte Premier League-pokalen for første gang. I morgen gjør han det igjen. For tredje gang!

Avspark er 14.30 norsk tid. Kampen vises direkte på TV2 Sport Premium 1.

 

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.