Yaya Touré forlater City

Pep Guardiola avslører at Yaya Tourés City-karriere er over, og at han forlater klubben til sommeren. Hans avskjed med City-fansen blir mot Brighton på onsdag.

Nyheten kommer ikke akkurat overraskende, i og med at det er en svært liten rolle ivorianeren har spilt denne sesongen i City-trøya. Han har fått noen få innhopp mot slutten av kampene i Premier League, og også spilt noen cupkamper, men ellers er det ikke Yaya Touré som skal ha så stor del av æren for den fantastiske sesongen City har hatt med triumf både i Premier League og ligacupen. I tidligere sesonger var imidlertid situasjonen en helt annen, og både da City vant FA-cupen i 2010/11, Premier League i 2011/12 og 2013/14, samt ligacupen i 2013/14 og 2015/16, var Yaya Touré en sentral brikke i laget som også sto for mange helt avgjørende scoringer.

«Yaya blir ikke her neste sesong», kunne Pep Guardiola avsløre, i tillegg til at hjemmeoppgjøret mot Brighton kommende onsdag blir Yayas avskjedskamp med City-fansen. «Mot Brighton vil fokuset være å vinne, i tillegg til Yaya. Vi skal prøve å vinne kampen for han. Vi har strålende fasiliteter, men vi må ikke glemme at grunnen til at vi er hvor vi er, er på grunn av spillerne. Han kom hit, og vi må ikke glemme hva han har gjort for klubben. Både for Roberto Mancini og Manuel Pellegrini var Yaya en nøkkelspiller.»

Det var i juli 2010 at Manchester City kunne bekrefte at ivorianske Yaya Touré, som den gangen var 27 år gammel, hadde signert for klubben, etter at City hadde blitt enige med Barcelona om en overgangssum på ca. £24 millioner. Nå, åtte år senere, er det altså slutt for ivorianeren, som om få dager har bursdag og fyller 35 år. I løpet av de åtte årene har Touré, som en periode også spilte sammen med broren Kolo Touré i City, spilt 315 kamper for City og scoret 82 mål. Blant de mer minneverdige scoringene finner vi de matchavgjørende scoringene mot først Manchester United i semifinalen i FA-cupen i 2011, og deretter mot Stoke i finalen en måned etterpå, som gjorde at City tok sitt første trofé på 35 år. Sesongen 2013/14 ble helt ellevill for Touré, som scoret på det ene frisparkmålet etter det andre – mange av dem klassikere. Fra sin midtbaneposisjon scoret han 20 mål på 35 kamper i ligaen, og kunne også notere seg med en vakker scoring mot Sunderland i finalen i ligacupen. I finalen mot Liverpool to år senere i samme turnering, scoret Touré på den siste og avgjørende straffen i straffesparkkonkurransen.

Ivorianeren har altså vært med på hele Citys nyere suksess, og avslutter med stil når han også denne sesongen er vinner av både ligacup og Premier League. Totalt har Yaya Touré vunnet åtte troféer med City: tre Premier League, tre ligacup, én FA-cup og én Community Shield.

Relaterte saker

3 svar

  1. John Akse sier:

    Tusen takk Yaya for mange gode fotball minner😊forrige gang vi tok gull var det mye å takke deg for🏅😊

  2. Marius S sier:

    Har nettopp vært på John Cleese-forestilling på Folketeateret. Han harselerte og gjorde et poeng ut av hvordan folk kom opp til han på gata, og overøste han med ros og store ord, om hva han hadde gjort for nettopp dem, og hva han hadde betydd for nettopp de. Harseleringen ble gjort med glimt i øyet, men han har et poeng. Hvor lenge har vi ikke følt at Yaya har vært over toppen, og hvorfor skal DEN pasningen til Jesus medføre at vi skal «drasse» på gamle Touré ennå et år? Jo, fordi han faktisk betyr så mye for oss. Ikke fordi han gikk på disse monsterløpene fra tid til annen, eller at han skrudde inn hundre frispark i 2013/2014-sesongen. Men fordi han var med på å forvandle den kjære klubben vår fra also-rans til mestere. Selvtilliten, roen og den fantastiske pasningsfoten. Måten han kunne diktere spillet på, bestemme rytmen i angrepsspillet og lede kampen i 80 av 90 minutter. En helt fenomenal spiller, som faktisk ble bedre av å være i klubben vår. En upolert diamant, som fikk skinne i lyseblått, og ble fullkommen. Så ja, takk for alt Yaya. Du vil for alltid være i min City drømme-ellever.

  3. Tommy Kvarsvik sier:

    Godt skrevet, Marius, og helt enig! En av de aller største og viktigste spillerne i City-historien!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.