Manchester City er ligamester!

Som i 1937, som i 1968, som i 2012 og som i 2014 – Manchester City er ligamester! Det er klart etter at Manchester United sensasjonelt tapte hjemme for bunnplasserte West Bromwich på Old Trafford i dag.

Det ble langt fra like dramatisk som da City vant Premier League i 2012 og 2014. Begge gangene ble ligamesterskapet avgjort på sesongens siste dag, men City under ledelse av Pep Guardiola denne sesongen har vært så suverene at ligagullet kan feires allerede fem kamper før slutt!

Om ikke lenge kan Vincent Kompany igjen heve Premier League-pokalen!

Mange City-supportere hadde drømt om å avgjøre det hele allerede forrige helg, da Manchester United var motstander på Etihad, men 2-0-ledelse til pause, ble snudd til 2-3-tap, og seiersfesten måtte utsettes. Etter en skuffende uke der City også røk ut av Champions League etter å ha tapt to ganger for Liverpool, var det derimot en formidabel opptur å slå Tottenham i London i går kveld, noe som ville sikre ligamesterskapet, dersom Manchester United tapte på Old Trafford for bunnplasserte West Bromwich i dag.

At det skulle skje var det ikke så mange som trodde på, spesielt siden West Bromwich bare sto med tre seirer i Premier League denne sesongen før dagens kamp, og det bare er teori som kan gjøre at de ikke rykker ned. Men utrolig nok – i regnværet på Old Trafford tapte Manchester United for Premier Leagues jumbolag, etter at Jay Rodriguez headet ballen i mål i det 73. minutt, og dermed er Manchester City offisielt ligamester!

Med fem kamper igjen å spille står nemlig City på 87 poeng, mens Manchester United på andreplass har 71. Som kjent er det maksimalt mulig å ta 15 poeng på fem kamper, og i og med at United nå ligger 16 poeng bak, er differansen for stor. Manchester City har vunnet Premier League 2017/18!

Det er likevel fem kamper igjen å spille, og City kan fortsatt nå milepælen 100 poeng. Laget må da ta 13 poeng på de fem siste kampene. City trenger å score sju mål til, for å passere 100 scorede mål.

Når pokalen deles ut er ikke blitt offentliggjort, men det er tidligere blitt skrevet at det sannsynligvis blir etter sesongens nest siste hjemmekamp, søndag 6. mai mot Huddersfield.

2 svar

  1. Øystein Wolf sier:

    Gullet i 12 smakte utrolig godt og betydde MYE for klubben. Det i 14 var DEILIG, men dette gullet er virkelig en seriemester verdig! Denne gangen var CITY suverene, i motsetning til da Utd og Liverpool snublet og vi snappet gullet på oppløpssida. 🙂 Nå er det CITY som er en hel travbane foran de andre og går inn i historien som et virkelig MESTERLAG!!

  2. Per Gunnar Østeraas sier:

    Hææææææærlig. Gratulerer til alle City fans🏆😆

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.