Før kampen: Tottenham – Manchester City

Etter tirsdagens exit i Champions League gjenstår det nå seks Premier League kamper for Manchester City denne sesongen, først ut er Tottenham på Wembley lørdag kveld.

Et Tottenham-lag som ikke har tapt i Premier League siden 16.desember i fjor. Det var på Etihad Stadium mot Manchester City. Den gang endte det med 4-1 til City etter to scoringer av Raheem Sterling samt en hver av Ilkay Gundogan og Kevin De Bruyne. Christian Eriksen satte inn Tottenhams redusering på overtid.

Siden den gang har Tottenham spilt 14 kamper i Premier League, med 11 seire og 3 uavgjorte som resultat. Med en målforskjell på 32-9!!. Alle de seks siste Premier League kampene har endt med seier. Siste poengtapet var tilbake i begynnelsen av februar da det ble 2-2 borte mot Liverpool. Tar vi med alle Tottenhams kamper (inkludert FA Cup og Champions League) siden møtet på Etihad i midten av desember har det blitt 16 seire 5 uavgjorte og kun 1 tap på 22 kamper. Tapet kom hjemme mot Juventus (1-2) i Champions League.

Legg til at våre to siste bortekamper mot Tottenham har endt med tap (4-1 i 2015/16 og 2-0 i 2016/17) så forstår man at det ikke akkurat blir en lett oppgave når Manchester City nå skal prøve å slå tilbake etter tre strake tap den siste uken. Sist gang Manchester City tapte fire kamper på rad (alle turneringer inkludert) var tilbake i 2006, mens vi bare en gang tidligere under Pep Guardiola har tapt to ligakamper på rad, i desember 2016. (Tap for Chelsea og Leicester).

Fernandinho pådro seg sitt 10.gule kort for sesongen og må dermed stå over denne samt neste helgs kamp mot Swansea grunnet karantene. Sergio Aguero sliter med et vondt kne og blir ikke med til London, det gjør heller ikke Benjamin Mendy som fortsatt ikke er kampklar etter et langt skadeavbrekk.

På fredagens pressekonferanse var Pep Guardiola klar på at Premier League tittelen var den klart viktigste å vinne, og at målet nå var å sikre seg de nødvendige poengene raskest mulig.

Du kan gå seirende ut av Champions League ved å vinne 7 kamper, det er ikke mulig i Premier League. Tottenham er et fantastisk lag som har spilt flott fotball og oppnådd gode resultater de siste to-tre sesongene. De er også i semifinalen i FA Cupen, så dette blir en tøff oppgave for oss, sa Pep som la til at Aguero hadde smerter i kneet etter tacklingen fra Ashley Young og egentlig ikke burde spilt i Champions League på tirsdag. Men han ønsket å være med å bidra dersom det ble nødvendig. Etter kampen var imidlertid smertene så pass store at han ikke kunne løpe, sa Pep.

Hos Tottenham er Danny Rose, Harry Winks og Kyle Walker-Peters ute med skader. Manager Mauricio Pochettino sier det ikke er noe gunstig tidspunkt å møte Manchester City på selv om de nå har tre tap på rad. Det kan kun være snakk om tilfeldigheter, ser vi på de to kampene mot Liverpool og den mot Manchester United så har det vært mye marginer mot. De er det beste laget i England, de fortjener å være på toppen. De har vært det mest stabile laget, har fantastiske spillere, fantastiske trenere og en fantastisk manager. De fortjener mye ros. Men vi vil også vise at vi er klare for å ta opp kampen, men da må vi klare å vise den stabiliteten vi har hatt de siste månedene i en hel sesong, sier Pochettino.

Klarer vi minimum 12 poeng av 18 mulige i de 6 gjenstående kampene vil vi sette ny poengrekord i Premier League. Dagens rekord innehas av Chelsea som tok hele 95 poeng i 2004-05 sesongen

Dommer er Jonathan Moss. Dette er fjerde gang han dømmer oss denne sesongen. De tre foregående har vært Liverpool hjemme (seier 5-0), Crystal Palace borte (0-0) samt Stoke borte (seier 2-0).

Kampstart er lørdag kl. 20.45 (merk tiden) og kampen kan du se på TV2 Sport Premium.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.