Før kampen: Manchester City – Liverpool

Manchester City har en vanskelig, men langt fra umulig oppgave, når de skal prøve å snu 0-3 fra forrige ukes oppgjør på Anfield til avansement i Champions League.

Nøkkelen ligger nok i å holde nullen og aller helst score et tidlig mål. Klarer vi det er det langt fra noen umulighet å ta eg videre til en semifinale. Vi har allerede scoret fem på dem på Etihad Stadium tidligere denne sesongen, vi har også scoret fire på Tottenham og tre på Arsenal hjemme.  Klarer vi å spille to omganger som den første omgangen vi hadde mot Manchester United lørdag, kan dette gå.

Men da nytter det ikke med perioder som dem vi hadde den første halvtimen på Anfield eller de første 20 minuttene av andre omgang mot Manchester United. Alle må være fullt skjerpet i samtlige 90 minutter pluss eventuelle ekstraomganger, og vi må ha marginene med oss. 

Fernandinho var på tirsdagens pressekonferanse klar på at det har vært en tøff uke, ikke bare for fansen, men også for spillerne.To tap på rad og seks baklengs er tøft, men det hører allerede fortiden til. Nå har vi fullt fokus inn mot tirsdagens kamp. Vi er nødt til å holde tett bakover og score minst tre mål. I morgen må alle stå sammen, både supportere, spillere og hele støtteapparatet. Vi kommer til å fighte og gi alt vi har til siste spark på ballen, sa Fernandinho.

Pep Guardiola sier Manchester City er avhengig av å spille en perfekt kamp dersom det skal bli avansement. Vi må skape sjanser, være effektive og slippe motstanderen til få sjanser. Alt må stemme. En kamp varer i 90 minutter og i fotball kan alt skje. Scorer vi ikke på de første sjansene, eller slipper inn et mål, er det viktig å ikke miste motet men å fortsette å ha tro på og gjøre det vi har vært så gode til denne sesongen. Vi skal gjøre et ærlig forsøk, så får vi se hvordan det hele utarter seg.

Jeg har et ekstraordinært lag, og det er en fryd å være manager for dette laget. Uansett hva som måtte skje fra nå og fram til sesongslutt så stiller jeg meg fullt og helt bak mine spillere. Klubben ønsker å vinne titler ute i Europa, kanskje det ikke går denne sesongen eller neste. Men med det arbeidet som er lagt ned i denne klubben de siste ti årene med fasiliteter og viljen til å gjøre det som trengs for å nå sine mål, så er det ikke snakk om klubben vil vinne en europeisk tittel eller ikke, men når den vinner, sier Pep.

På spørsmål om Sergio Aguero er klar for kamp eller om han hadde noen problemer etter Ashley Youngs «knetackling» lørdag var Peps noe sarkastiske kommentar «he was diving». Til tirsdagens kamp kan han velge fra en skadefri tropp, kanskje med unntak av Benjamin Mendy som fortsatt ikke har vært på banen etter at han returnerte til trening igjen for noen uker siden etter et langt skadeavbrekk.

Liverpool må klare seg uten sin kaptein Jordan Henderson som soner karantene. I tillegg er det knyttet litt usikkerhet rundt deres toppscorer Mo Salah som måtte ut med skade i det første møtet. Han stod over lørdagens oppgjør mot Everton, og manager Jurgen Klopp sier en endelig avgjørelse om han spiller eller ikke først blir tatt på kampdagen.

Emre Can sliter med en vond rygg og er tvilsom, mens Adam Lallana og Joel Matip er langtidsskadet.

Salah har trent alternativt de siste dagene. Men han trener sammen med de andre mandag ettermiddag, så får vi se hvordan kroppen responderer. En endelig avgjørelse tas først på tirsdag, men jeg tror det er større sannsynlighet for at han spiller enn ikke, sier Klopp som slett ikke tar noe for gitt før returoppgjøret.

De fleste så vel hvilke kvaliteter dette City-laget har da vi tapte 5-0 her tidligere denne sesongen. Pep er en av de beste managerne i verden, men det finnes ingen perfekte fotball-lag. City-spillerne er også bare mennesker, takk Gud for det. De har hatt et par resultater i det siste som ingen hadde forventet, men vi er nødt til å prestere på vårt beste skal vi gå videre. United hadde litt hell med seg som de utnyttet til fulle, City kunne fort scoret både fem og seks i den kampen, sier Klopp. 

Antonio Mateu Lahoz fra Spania dømmer oppgjøret. Han var også kampleder i den første  1/8 dels finalen hjemme mot Monaco forrige sesong. En kamp som endte med 5-3 seier til Manchester City. Den gang kom han i fokus etter at han på stillingen 1-1 i stedet for å gi City straffe og rødt kort til Monacos keeper Danijel Subasic da Subasic la Sergio Aguero i bakken, valgte å gi Aguero gult kort for filming. Monaco takket og bukket og gikk li stedet opp i en 1-2 ledelse ved Kylian M´Bappe like etter. Han har også dømt oss en gang tidligere denne sesongen, det var i 2-1 seieren hjemme mot Napoli i midten av oktober.

Kampstart er tirsdag kl. 20.45 og kampen kan du se på Viasport 1

Relaterte saker

1 svar

  1. Jakob Berge sier:

    Vil være tidenes Europa prestasjon om vi går videre fra denne kvartfinalen nå, men vi må ha trua, og vi kan absolutt score 3 og 4 mål, Pep skal ikke tulle med å ha noe falsk spiss nå, MÅ ha en Aguero fra start. Backfireren og ederson må også spille sine livs kamper, så er dette mulig. Forventer liv på tribunen på lik måte som på Anfield og at de maner spillerne til kamp (riktignok ikke på en negativ måte å kaste ting på spillerbussen osv, men det vet jeg ikke blir tilfelle fra de lyseblå)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.