Før kampen: Manchester City – Manchester United

Manchester City har muligheten til å sikre seg sin tredje Premier League tittel og det femte seriemesterskapet totalt med seier hjemme mot Manchester United i det 175. Manchester-derbyet lørdag.

Og skulle det bli tre poeng rapper vi samtidig en aldri å liten rekord fra våre byrivaler. Da vil vi nemlig bli det laget som  har sikret seg Premier League gullet tidligst i en sesong. United har den gamle rekorden fra 2000-01 da de sikret seg tittelen med fem kamper igjen å spille. Vi har seks kamper igjen etter denne. «The invincebles»utgaven av Arsenal i 2003-04 hadde til sammenligning fire kamper igjen å spille da de sikret seg klubbens hittil siste Premier League gull.

Men da må vi heve oss mange hakk etter den bedrøvelige forestillingen mot Liverpool på Anfield i Champions League. En kamp der vi ikke hadde en eneste avslutning på mål, noe som ikke hadde skjedd siden et svært reservespekket City-lag røk ut av Ligacupen mot Manchester United i oktober 2016.

Pep Guardiola mer enn antydet i forkant av oppgjøret mot Liverpool at han kunne komme til å spare noen av de viktigste spillerne sine i denne med tanke på returoppgjøret mot Merseyside-klubben  tirsdag kveld. Så gjenstår det å se om onsdagens svake forestilling, med ditto svake utgangspunkt foran returoppgjøret, har fått ham til å endre på sine planer eller ikke. 

På fredagens pressekonferanse fikk Pep spørsmål rundt skadesituasjonen til Sergio Aguero og Benjamin Mendy, og om  Aguero ble klar til lørdagens oppgjør. Jeg vet ikke om Sergio rekker kampen eller ikke. Vi trener i ettermiddag og da vil vi ta en nærmere kikk på hans fysiske form. Når det gjeler Benjamin Mendy var alt Pep ville si at han er mye, mye bedre og trener  regelmessig. Så lest mellom linjene er det lite trolig at han rekker derbyet, noe som har vært et av Mendys store mål etter a han pådro seg en kneskade i oppgjøret mot Crystal Palace i fjor høst.

Pep var også klar på at publikum kan spille en viktig rolle i lørdagens kamp. Vi har en tøff midtuke kamp i beina, mens Manchester United har kunnet trene i fred og ro fram mot denne. Derfor er det ekstra viktig at vi etter en dårlig prestasjon sist føler at supporterne står bak oss og støtter oss hundre prosent. Det har spillerne virkelig fortjent, de står opp for klubben og representerer den på en ypperlig måte, sa Pep,

Manchester United har en så og si skadefri tropp å velge fra. Eneste navn på skadelisten nå er reservekeeperen Sergio Romero etter at både Phil Jones, Marcos Rojo og Daley Blind er tilbake i trening igjen etter skadeavbrekk. Manager Jose Mourinho var for en gang skyld en mann av få ord på fredagens pressekonferanse. Vårt mål nå er å sikre andre plassen. Matematisk er vi fortsatt ikke sikret en topp 4 plassering og Champions League spill neste sesong, så dette har første prioritet. Men i praksis er det ett fett om vi blir nummer to, tre eller fire fordi vi vinner ikke Premier League, men vi kvalifiserer oss for neste års gruppespill i Champions League. Men jeg foretrekker å bli nummer to, sa Mourinho.

Manchester City har vunnet 8 av de 13 siste ligamøtene mot Manchester United. Dette er like mange seire som vi hadde tilsammen på de 49 liga-derbyene før det!!. Men vi må tilbake til november 2014 for å finne sist gang vi slo United på Etihad Stadium. Den gang vant vi 1-0 etter scoring av Sergio Aguero. De to siste tilsvarende oppgjørene har endt med 1-0 seier til United, mens det forrige sesong endte 0-0. Det motsatte oppgjøret tidligere denne sesongen endte med 2-1 seier til Manchester City etter scoringer av David Silva og Nicolas Otamendi. Verdt å merke seg er det også at Jose Mourinho kun har en seier på syv forsøk mot lag med Pep Guardiola i sjefsstolen. Det var da Real Madrid slo Barcelona 2-1 i april 2012.

Vinner vi i morgen er vi oppe i 28 ligaseire denne sesongen, det er i så tilfelle like mange seire som vi hadde totalt da vi tok vårt første Premier League trofe i 2012 etter en høydramatisk avslutning mot Queen´s Park Rangers. 

Vi tar også med at vi nå er ubeseiret hjemme i de 27 siste ligakampene (22 seire, 5 uavgjorte) og vi har vunnet de 14 siste hjemmekampene i Premier League. Bare to ganger tidligere har noen lag hatt en lengre seiersrekke på rad hjemme i Premier League. Vi har selv rekorden på 20 hjemmeseire på rad i perioden mars 2011-mars2012, mens Manchester United greide 19 hjemmeseire på rad i perioden oktober 2010-oktober 2011.

Martin Atkinson dømmer oppgjøret. Dette blir tredje gang ham dømmer oss denne sesongen. De to andre var bortekampen mot Chelsea (0-1) i slutten av september samt bortekampen mot Burnley (1-1) i starten av februar.  Han har vært kampleder i totalt 24 Premier League kamper så langt denne sesongen, og har på disse 24 delt ut totalt 84 gule- og 5 røde kort.

Kampstart er lørdag kl. 18.30 og kampen kan du se på TV2 Sport Premium.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.