Før kampen: Everton- Manchester City

Etter 19 dager uten en eneste kamp, venter nå 5 kamper på 15 dager for Manchester City. Først ut er Everton på Goodison Park lørdag.

Deretter går det slag i slag med Liverpool borte i Champions League, Manchester United hjemme, returoppgjør mot Liverpool på Etihad Stadium før Tottenham er motstander på Wembley lørdag 14.april.

Den siste tiden har flesteparten av Citys spillere vært opptatt med landslagsspill for sine respektive landslag. John Stones pådro seg en lettere hjernerystelse i Englands oppgjør mot Nederland, og selv om han føler seg mye bedre bekreftet Pep Guardiola på fredagens pressekonferanse at man ikke tar noen sjanser og lar ham hvile noen dager til. Ellers kom alle de andre som var opptatt med landslagsspill tilbake til Manchester tilsynelatende fit-for-fight igjen.

Sergio Aguero skadet seg på trening i forkant av Stoke-kampen, og stod over begge Argentinas treningslandskamper mot henholdsvis Italia og Spania. Det er usikkert om han rekker denne eventuelt spares med tanke på Champions League kvartfinalen mot Liverpool til uka. Fabian Delph har ikke spilt siden FA Cup tapet mot Wigan grunnet karantene og skade, men trente for fullt torsdag og kan være aktuell for kamptroppen igjen. Benjamin Mendy er endelig tilbake i full trening igjen etter korsbåndskaden han pådro seg i starten av sesongen, men man er nok varsom med kampbelastningen hans så tidlig i comebacket. I beste fall blir det vel noen minutter som innbytter dersom det skulle bli aktuelt. Mens David Silva stod over den siste av to treningslandskamper for Spania av personlige grunner, og det er i skrivende stund usikkert om han returnerer til Manchester i tide til å spille denne eller ikke.

Det var stilt en del forventninger til Everton foran denne sesongen til tross for at de solgte sin toppscorer Romelu Lukaku til Manchester United. Inn kom spillere som Gylfi Sigurdsson (Swansea), Jordan Pickford (Sunderland), Michael Keane (Burnley), Davy Klaassen (Ajax) og Wayne Rooney (Manchester United). Men resultatene ble slett ikke som forventet, og etter en svak start på sesongen fikk manager Ronald Koeman sparken i slutten av oktober. Han ble erstattet av en gammel ringrev i Premier League, nemlig Sam Allardyce. Og selv om resultatene har bedret seg noe, ligger man fortsatt på en noe skuffende 9.plass. De to siste kampene har imidlertid endt med seire. Først 2-0 hjemme mot Brighton, deretter 2-1 borte mot Stoke. Tre av de fire målene ble satt inn av Cenk Tosun som til klubben fra tyrkiske Besiktas i januar. Til denne må de klare seg uten forsvarsspilleren Ashley Williams som soner karantene . I tillegg er Gylfi Sigurdsson og James McCarthy ute med langtidsskader.

Med seier i lørdagens kamp kan Manchester City sikre seg Premier League tittelen allerede neste helg når Manchester United kommer på besøk til Etihad Stadium. Men Everton kan fort vise seg å bli et vel så høyt hinder å forsere som Manchester United på veien mot et nytt mesterskap. Siden Sjeik Mansour tok over Manchester City høsten 2008 har Manchester City kun vunnet 6 av 19 ligakamper mot Everton. Bare Liverpool (vunnet 8 og tapt 5 av 20 oppgjør) har en bedre innbyrdes statistikk i ligaen mot oss i samme periode.

Da man foran tilsvarende oppgjør forrige sesong trodde man kanskje var i ferd med å få et godt tak på Everton igjen etter 4 seire og 3 uavgjorte i de 7 foregående ligaoppgjørene, tapte man likegodt 4-0 på Goodison Park, og Pep Guardiola gikk på sitt største tap noensinne som manager. Everton er også det eneste laget som har tatt Premier League poeng på Etihad Stadium så langt denne sesongen. Riktignok et noe heldig poeng selv om de spilte over en omgang med en mann mer på banen i vår første hjemmekamp denne sesongen etter at Kyle Walker ble utvist like før pause.

Dommer er Paul Tierney. Han har dømt oss to ganger tidligere denne sesongen. Først i 2-1 seieren hjemme mot Southampton i november, deretter i 3-1 seieren hjemme mot Newcastle i desember.

Kampstart er lørdag kl.18.30 og kampen kan du se på TV2 Sport Premium

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.