Før kampen: Stoke – Manchester City

Manchester City håper å ha Raheem Sterling og Fernandinho tilbake til oppgjøret mot Stoke på Bet365 Stadium mandag kveld, Fabian Delph mer usikker.

Sterling har ikke vært på banen siden det første møtet med Basel i Sveits for godt og vel tre uker siden grunnet en muskelskade, mens Fernandinho har stått over de tre siste kampene grunnet en strekkskade. Begge to er tilbake i full trening, men i følge Pep Guardiola vil man vente til etter søndagens trening før man tar en endelig avgjørelse på om de er klare for kamp igjen eller ikke.

Fabian Delph, som har sonet ferdig karantenen han pådro seg i FA Cup kampen mot Wigan, sliter også med en skade, og ifølge Pep Guardiola er det 50-50 prosent sjanse om han rekker denne eller ikke.

Guardiola roterte som ventet mye på laget til Champions League kampen mot Basel, kun fire av de som startet mot Chelsea startet mot sveitserne onsdag kveld. Spillere som Ederson, Kyle Walker, Nicolas Otamendi, David Silva, Kevin De Bruyne og Sergio Aguero fikk alle en pust i bakken og er ventet tilbake igjen til dette oppgjøret.

Etter denne kampen har forøvrig Manchester City nesten tre ukers pause før neste kamp mot Everton på Goodison Park 31.mars. Neste helgs oppgjør mot Brighton er utsatt ettersom Brighton spiller kvartfinale i FA Cupen, mens helgen etter er satt av til landslagsspill. Så etter denne kampen reiser hele troppen til Abu Dhabi i en liten uke for å trene i varmen, før de som er tatt ut til landslagsoppdrag slutter seg til sine respektive landslag.

Stoke har hatt en tung sesong og ligger pr dags dato under nedrykksstreken med sine 27 poeng. Kun 6 seire har det blitt til nå, 5 av dem på hjemmebane. I begynnelsen av januar måtte Mark Hughes pakke sine saker og dra etter 4 1/2 år som manager og ble erstattet av Paul Lambert. Lampert har nå sittet ved roret i 6 kamper hvorav en er vunnet (2-0 hjemme mot Huddersfield), en er tapt (2-1 borte mot Bournemouth), mens de fire andre har endt uavgjort. Verdt å merke seg er det at etter Lamberts ankomst har Stoke kun sluppet inn 4 mål på 6 kamper, mens de på de 23 andre hadde sluppet inn hele 48 mål.

Til denne må de sannsynligvis klare seg uten Mame Biram Diouf som pådro seg en skulderskade mot Southampton sist helg. En gammel kjenning, Stephen Ireland, er også skadet. Det samme er reservekeeperen Lee Grant som har et brudd i foten. Forsvarsspilleren Kevin Wimmer og angriperen Saido Berahino er tilbake i trening igjen etter skader, og kan være aktuelle til kamptroppen.

I det omvendte møtet denne sesongen, i midten av oktober på Etihad Stadium, fikk Stoke kjørt seg skikkelig og måtte reise hjem med et 7-2 tap i bagasjen. Hele seks Manchester City spillere tegnet seg på scoringslisten den ettermiddagen. Det tilsvarende oppgjøret forrige sesong endte også med stygge sifre for hjemmelaget. Manchester City vant den gang 4-1 etter to scoringer hver av henholdsvis Sergio Aguero og Nolito. Sist Stoke-seier mot City kom i desember 2015 da de vant 2-0 hjemme etter to tidlige scoringer av Marko Arnautovic. De fire siste oppgjørene laget i mellom har endt med 3 seire til Manchester City og en uavgjort, med en målforskjell på 15-3 i Citys favør.

Jonathan Moss dømmer kampen. Han har dømt oss to ganger tidligere denne sesongen. Først i 5-0 seiren hjemme mot Liverpool i september, deretter i 0-0 kampen borte mot Crystal Palace på nyttårsaften.

Kampstart er mandag kl 21.00 og kampen kan du se på TV Sport Premium.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.