Før kampen: Manchester City – Basel

Etter 4-0 seieren i Basel for tre uker siden, bør et avansement til kvartfinalen nærmest være en formalitet for Manchester City når lagene møtes til returoppgjør på Etihad Stadium onsdag kveld.

På tirsdagens pressekonferanse var imidlertid Pep Guardiola helt klar på at alt fortsatt kan skje, og at man er nødt til å ha fullt fokus også på denne kampen for å ta seg videre til en eventuell kvartfinale. Han dro blant annet fram Arsenal som hadde tre mål å gå på etter det første møte med Østersund i Sverige i Europa League for et par uker siden, der svenskene i løpet av ett minutt i første omgang scoret to ganger på Emirates og med ett var det full kamp igjen.

Ofte kan tilfeldigheter bikke et oppgjør den ene eller andre veien, et selvmål, et rødt kort eller lignende kan være nok til at du til slutt ryker ut, så her er vi nødt til å være hundre prosent fokuserte selv om vi starter kampen fire mål foran, sier Pep.

Etter et meget tøft kamp program i det siste med to kamper mot Arsenal og en mot Chelsea på åtte dager, er det ventet at Pep Guardiola vil la noen av de som har spilt veldig mye den siste tiden få litt hvile. Dette gjelder i første rekke spillere som Kyle Walker, Nicolas Otamendi, Ilkay Gundogan, Kevin De Bruyne og Sergio Aguero. Dette gir muligheter for spillere som Fabian Delph (sonet karantene de tre siste kampene), John Stones, Danilo, Gabriel Jesus og Phil Foden. David Silva har reist tilbake til Valencia for å være sammen med sin premature sønn, og spiller ikke denne.

Benjamin Mendy var gledelig nok tilbake i full trening igjen denne uken, men etter å ha vært ute med en kneskade i seks måneder, vil det fortsatt ta noe tid før vi ser ham i kamp igjen. Fernandinho og Raheem Sterling har mistet de siste kampene grunnet skader, men ifølge Guardiola er begge to mye bedre og kan rekke kampen mot Stoke på mandag.

Manchester City har vært nærmest utilnærmelige på Etihad Stadium denne sesongen, og står nå med 62 scoringer og kun 13 innslupne på hjemmebane. Kun Wolverhampton har klart å holde nullen her denne sesongen, i en Ligacup kamp i slutten av oktober i fjor. Vi må helt tilbake 3.desember 2016 for å finne siste hjemmetap (1-3 mot Chelsea). Siden den gang er vi ubeseiret på 36 hjemmekamper (28 seire, 8 uavgjorte)

Basel har nå tapt fire av sine fem kamper i 2018, de har heller ikke maktet å lage mål i noen av de fire kampene som har endt med tap. De skulle møtt FC Zurich i helgen, men kampen ble utsatt grunnet problemer med strømforsyningen på stadion. Dermed har de kun spilt en kamp siden lagene møttes for tre uker siden i Basel. Den endte med tap 0-2 hjemme for St. Gallen.

De vant to av sine tre bortekamper i gruppespillet i Champions League. CSKA Moskva ble slått 2-0 i Russland og Benfica ble slått 2-0 i Portugal, mens det ble tap 3-0 borte mot Manchester United. Dette er tredje gang de er i 8.dels finale i Champions League, men de har fortsatt tilgode å ta seg videre til en kvartfinale. I 2011/12 vant de 1-0 hjemme mot Bayern Munchen i det første oppgjøret, før det ble exit etter å ha tapt hele 7-0 i Munchen. Tre år senere ble det først 1-1 hjemme mot Porto (Danilo sørget den gang for Porto´s mål på straffe). Men det ble nok et stortap (0-4) i returoppgjøret i Portugal.

Taulant Xhaka soner karantene etter det gule kortet han pådro seg i det forrige møtet. Eder Balanta har vært ute siden i begynnelsen av februar med en muskelskade, mens Luca Zuffi som i løpet av vinterpausen gjennomgikk et inngrep i en skadet fot, var tilbake igjen og kom inn som innbytter i hjemmetapet for St. Gallen. Keeperen Germano Vallati har vært gjennom en skulderoperasjon og er satt ut av spill en stund framover.

Dommer er Pavel Kralovec fra Tjekkia. Han har dømt Manchester City ved fem anledninger tidligere:

2-2 mot FC København i 2009
3-0 mot Aris i 2011
2-1 mot Villareal i 2011
1-1 mot Borussia Dortmund i 2012
3-2 mot Bayern München i 2014

Kampstart er onsdag kl. 20.45 og kampen kan du se på Viasport 2

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.