Før kampen: Arsenal – Manchester City

Manchester City skal søndag forsøke å sikre seg sin femte Ligacup-tittel totalt, og eventuelt den tredje på fire år når vi møter Arsenal i finalen på Wembley.

Men laget på motsatt banehalvdel har slått oss begge gangene vi tidligere har møttes nettopp på denne banen. Først i Charity Shield i august 2014 (3-0) og nå sist i semifinalen i FA Cupen i april i fjor da Arsenal vant 2-1 etter ekstraomganger. Sergio Aguero sendte oss den gang i føringen etter 17 minutters spill av den andre omgangen. Ni minutter senere utliknet imidlertid Nacho Montreal før Alexis Sanchez ble matchvinner med en scoring 11 minutter ut i den første ekstraomgangen.

City gikk til topps i denne turneringen både i 2013-14 sesongen og i 2015-16 sesongen etter finale-seire mot henholdsvis Sunderland (3-1 i 2014) og Liverpool (1-1 e.e.o., 3-1 på straffer i 2016). Tidligere har også City vunnet denne turneringen i 1969-70 (2-1 mot West Bromwich i finalen)— og 1975-76 sesongen (2-1 mot Newcastle i finalen). Mens det ble finaletap (1-2 for Wolverhampton) i 1973-74 sesongen.

Arsenal på sin side har vunnet Ligacupen to ganger, henholdsvis i 1986-87 sesongen og i 1992-93 sesongen. Mens de har vært tapende finalist ved fem anledninger, senest i 2010-11 sesongen (tap 2-1 for Birmingham i finalen).

Lagene har opp gjennom årene møtt hverandre åtte ganger i Ligacupen. Det har endt med 5 Arsenal-seire, 2 City-seire mens ett oppgjør har endt uavgjort. Sist langene møttes i denne turneringen var i november 2011 da City vant 1-0 på Emirates Stadium i London takket være et mål av Sergio Aguero i det 83. spilleminuttet. Men også gangen før ble det seier for de lyseblå. I desember 2009 vant City 3-0 hjemme i kvartfinalen etter scoringer av Carlos Tevez, Shaun Wright-Phillips og Vladimir Weiss. I semifinalen ble det imidlertid stopp da Manchester United ble for sterke. City vant første semifinalekamp 2-1på Etihad Stadium, men tapte 3-1 i returoppgjøret på Old Trafford.

På fredagens pressekonferanse bekreftet Pep Guardiola at Claudio Bravo får tillit fra start mellom stengene, slik han har gjort i alle Ligacup og FA Cup kampene denne sesongen. Uten ham hadde vi ikke vært i denne finalen, sa Pep med blant annet henvisning til seirene på straffespark konkurranse mot både Wolverhampton og Leicester tidligere i turneringen.

Raheem Sterling betegnes som usikker grunnet muskulære problemer. Han slet med det samme mot Basel, og stod over cupkampen mot Wigan tidligere i uken. Jeg vet rett og slett ikke om han blir klar, sier Pep. Bedre nyheter var det imidlertid rundt Gabriel Jesus som har vært ute med skade siden nyttårsaften. Han har trent for fullt de siste tre øktene, og blir bare bedre og bedre for hver dag som går, sa Pep. Forhåpentligvis får vi i det minste se Jesus på benken søndag.

Det gjør vi ikke med Fabian Delph. Han soner sin første av i alt tre kampers karantene etter det røde kortet mandag.

Med Delph ute må Pep velge om han skal starte med Oleksandr Zinchenko eller Danilo på venstresiden i forsvaret. Danilo blir trolig valgt grunnet sin rutine selv om Zinchenko på ingen måte har gjort seg bort de gangene han har fått muligheten. Kyle Walker tar seg av høyresiden. I midtforsvaret kjemper i første rekke tre spillere (Nicolas Otamendi, Aymeric Laporte og John Stones) om to plasser. Trolig faller valget på Otamendi og Laporte. Vincent Kompany må nok uansett kun ta til takke med en plass på benken.

På midtbanen er Kevin De Bruyne og Fernandinho udiskutable. David Silva og Ilkay Gundogan kjemper om den siste plassen sentralt. Sterling, Sane og Bernardo Silva er valgene Pep har i kantrollene, Rekker Sterling kampen tipper vi det blir ham og Sane som får jobben, og at B.Silva blir henvist til benken tross flere gode kamper den siste tiden.

Sergio Aguero starter på topp.

Trolig lagoppstilling: Bravo, Walker, Danilo, Otamendi, Laporte, Fernandinho, D. Silva, De Bruyne, Sterling, Sane, Aguero.

Arsene Wenger håper å ha Aaron Ramsey og Mesut Ozil tilbake. Ramsey har vært ute med en strekkskade, mens Ozil har vært syk. Ingen av dem spilte i torsdagens Europa League oppgjør mor svenske Østersund, men de er tilbake i trening og Wenger sier han har tro på at begge to blir klare til denne.

Jeg så Ozil i dag morges, og han hadde en god treningsøkt i går. Vi får vente å se hvordan han responderer, men jeg tror nok han blir klar. Du ønsker alltid å ha dine beste spillere tilgjengelige, og han er en veldig viktig spiller for oss, sier Wenger. Når det gjelder Ramsey så vil det medisinske støtteapparatet følge ham nøye opp før de tar en endelig avgjørelse på om han spiller eller ikke, men det det meste tyder altså på at han rekker kampen.

Alexandre Lacasette er skadet og uaktuell, mens nyankomne Henrikh Mkhitaryan har spilt for Manchester United tidligere i denne turneringen og kan av den grunn ikke spille her.

Craig Pawson dømmer finalen. Han dømte også fjorårets semifinale oppgjør mellom nettopp Arsenal og Manchester City på Wembley. Der kom han i søkelyset etter at han blant annet annulerte et City-mål fordi dommer-teamet mente Leroy Sane´s innlegg hadde vært bak dødlinjen for ballen ble satt i mål. Noe TV-bildene viste den slett ikke hadde vært. Han har også dømt oss ved tre anledninger tidligere denne sesongen. Først i 7-2 seieren mot Stoke i oktober, deretter i 2-1 seieren borte mot Huddersfield i november samt i 4-1 seieren hjemme mot Tottenham i desember der han nok burde ha vist ut både Harry Kane og Dele Alli etter stygge taklinger på henholdsvis Raheem Sterling og Kevin De Bruyne. Begge slapp imidlertid unna med det gule.

Kampstart er søndag kl. 17.30 og oppgjøret vises på Viasat 4

Relaterte saker

1 svar

  1. Arne Persson sier:

    Aguero, Kompany og Silva – gamlerekka si det!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *