Agüero ble månedens Premier League-spiller

Sergio Agüero er kåret til månedens Premier League-spiller i januar.

Agüero har nytt godt av å få fast spilletid i perioden Gabriel Jesus har vært skadet, og scoret i januar fem mål i Premier League, i tillegg til å stå bak én målgivende. Han scoret det siste målet i 3-1-seieren over Watford 2. nyttårsdag, før han i hjemmeoppgjøret mot Newcastle 20. januar fulgte opp med hat-trick. Argentineren fikk også æren av å score månedens siste mål, da han la på til 3-0 mot West Bromwich 31. januar like før slutt.

Det er femte gang Agüero vinner prisen som Premier Leagues beste spiller for en måned. I oktober 2013 var første gang, før han også vant i november 2014, januar 2016 og april 2016.

Agüero kan imidlertid få hardere konkurranse om spissplassen framover, etter en periode der han omtrent har hatt monopol, ettersom Gabriel Jesus har vært skadet. Nå er imidlertid Jesus tilbake i trening, og etter å ha trent et par ukers tid alene, trener han nå sammen med de andre spillerne. Det er med andre ord snart duket for et comeback for Citys unge brasilianske stjernespiss, som allerede er tatt ut i Brasils VM-tropp til sommeren, i likhet med Fernandinho. Brasils landslagstrener Tite har nemlig tatt ut 15 av de 23 spillerne i troppen, og det er ventet at også Ederson kommer med, selv om han ikke er blant de 15 som er tatt ut så langt.

Selv om det var Agüero som ble månedens Premier League-spiller, var det ikke han som ble kåret til Citys beste spiller i januar. City-fansen stemte nemlig fram Kevin De Bruyne som Etihad Player of the Month for januar. Belgieren fikk 60% av stemmene, mens Agüero kom på andreplass og Leroy Sané på tredje. Dette er niende gang på tre sesonger at De Bruyne har blitt kåret til Etihad Player of the Month.

Etter å ha vunnet prisen fire måneder på rad (september, oktober, november og desember), ble ikke Pep Guardiola månedens Premier League-manager i januar. Den æren tilfalt Eddie Howe. Hans Bournemouth slo både Arsenal og Chelsea i løpet av årets første måned.

Relaterte saker

1 svar

  1. på Facebook sier:

    Selg ham nå ,duger ikke , over the hill , say no more 😂😂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.