Før kampen: Basel – Manchester City

Både David Silva, Leroy Sane og Fabian Delph trente sammen med resten av troppen på Etihad Campus mandag før avreise til Sveits og den første av to kamper i 8.dels finalen i Champions League mot Basel tirsdag kveld. Aymeric Laporte var derimot ikke å se, grunnet en lett forkjølelse, men var med på flyet fra Manchester.

Sane pådro seg en ankelskade i FA Cup seieren mot Cardiff for to uker siden, og de første prognosene gikk ut på at han kom til å være ute i 6-7 uker. Men idag var han altså tilbake i full trening sammen med resten og er med i troppen som reiser til Sveits. «Jeg er overrasket over at Sane er klar så fort. Han har jobbet knallhardt, men mangler selvsagt noe på å være i toppform. Men han ønsket å være med å bidra selv etter bare en trening, så han er her sammen med oss», sa Pep Guardiola på ettermiddagens pressekonferanse. På spørsmål om Sane starter morgendagens kamp kom det bare et kryptisk svar fra Pep: «Han er ung». David Silva har stått over de to siste kampene etter at han fikk seg en smell i hjemmekampen mot West Bromwich, men er også klar for denne. Fabian Delph har vært ute med en kneskade siden tapet mot Liverpool på Anfield, men var med på store deler av dagens treningsøkt. Dermed er det bare Gabriel Jesus og Benjamin Mendy som definitivt er ute. Jesus er imidlertid også ventet tilbake i løpet av en uke eller to. Nyinnkjøpte Aymeric Laporte var ikke å se på dagens trening grunnet en lett forkjølelse, men har reist sammen med med resten av troppen.

Disse 20 spillerne har reist til Sveits: Ederson, Claudio Bravo, Aro Muric, Kyle Walker, Danilo, Oleksandr Zinchenko, Fabian Delph, Vincent Kompany, John Stones, Nicolas Otamendi, Aymeric Laporte, Ilkay Gundogan, Fernandinho, Kevin De Bruyne, Raheem Sterling, David Silva, Bernardo Silva, Leroy Sane, Phil Foden og Sergio Aguero.

Manchester City og Basel har aldri møtt hverandre før i en tellende kamp, men Basel har ved en rekke anledninger møtt, og klart seg meget godt, mot engelsk motstand. De har allerede slått et Manchester-lag denne sesongen, i gruppespillets nest siste omgang vant de 1-0 hjemme mot Manchester United etter en sen scoring av Michael Lang. De ble nummer to i sin pulje, med 12 poeng (det meste de noen gang har oppnådd i gruppespillet) og kom foran lag som CSKA Moskva og Benfica. De slo også Manchester United i gruppespillet i 2011 (2-1) samt Chelsea i gruppespillet i 2013 (1-0). De slo også ut Tottenham i kvartfinalen i Europa League i 2013 på straffer etter at det hadde endt 4-4 sammenlagt (2-2 i begge oppgjør). Chelsea ble imidlertid for sterke i semifinalen (tap 1-2 hjemme og 1-3 borte). De har ennå tilgode, sammen med andre sveitsiske lag, å ta seg videre til en kvartfinale i Champions League.

Dette er tredje gang Basel er i en 8.dels finale i Champions League. I 2011/12 slo de Bayern Munchen 1-0 hjemme, før de gikk på en stjernesmell og tapte hele 0-7 i Munchen. Deres største tap noensinne i Europacupene. I 2014/15 spilte de først 1-1 hjemme mot Porto, Danilo som den gang var i den portugisiske klubben satte inn Portos mål på straffe. Men også den gang gikk de på en smell borte og tapte 0-4. Deres hittil største hjemmetap i Champions League kom forøvrig mot Pep Guardiola´s Barcelona (0-5) i 2008.

I løpet av januarvinduet solgte de Renato Steffen til Wolfsburg, mens Manuel Akanji gikk til Borussia Dortmund. Inn har kommet Valentin Stocker (Hertha Berlin), Fabian Frei (Mainz), Samuele Campo (Lausanne) og Antonio Signori (Lausanne). Norske Mohammed Elyounoussi er også i troppen til sveitserne.

I skrivende stund er de nummer to i den sveitsiske ligaen, fem poeng bak ledende Young Boys. Etter vinterpausen har de spilt to kamper. Først tapte de hjemme for Lugano (0-1) før Thun ble slått 2-0 på bortebane i helgen etter scoringer av Dimitri Oberlin og Kevin Bua.

Manager er Raphael Wicky (40). I sin aktive karriere som spiller var han innom klubber som Sion, Werder Bremen, Atletico Madrid og Hamburg SV. Han fikk også 75 landskamper for Sveits. Dette er hans første manager-jobb på seniornivå. Tidligere har han vært trener innenfor ungdomssystemene til Thun, Servette og Basel.

Han sier de må ha en perfekt kveld dersom de skal være i stand til å få et godt resultat foran returoppgjøret om tre uker. City har få svakheter og kan spille i mange forskjellige formasjoner. Du kan tydelig gjenkjenne Guardiola-stilen. Vi må være kompakte og spille solid. Vi vet at vi ikke kommer til å ha 50-60 % ballinnehav, så vi er nødt til å ta godt vare på de sjansene som måtte by seg. Men vi har god tro på at vi sammen kan klare å få til noe i morgen, sier Wicky.

St. Jakob-Park

De spiller sine hjemmekamper på St. Jakob-Park, en stadion som ble bygget i 2001 og har en tilskuerkapasitet på 38.500. Europa League finalen i 2015-16 mellom Liverpool og Sevilla ble forøvrig spilt på denne stadion.

Dommer er svenske Jonas Eriksson. Han har dømt City i Champions League ved to tidligere anledninger. I september 2011 hjemme mot Napoli (1-1) i vår aller første Champions League kamp noensinne, og i hjemmekampen mot Barcelona (0-2) i 8.delsfinalen i februar 2014 der han blant annet viste ut Martin Demichelis og gav Barcelona straffe tidlig i andre omgang.

Kampstart er tirsdag kl. 20.45, og kampen kan du se på Viasat 4.

Returoppgjøret spilles på Etihad Stadium onsdag 7.mars

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.