… og akkurat da jeg begynte å tvile, Sergio …

(Manchester City-Leicester 5-1) Kanskje var det tilfeldig, kanskje ikke. Men fredag kveld gikk jeg i hvert fall inn på You Tube og søkte på «Agüero og goals og Atletico Madrid». Jeg hadde lyst til å se målkongen som ung og sulten rookie på 19 år, og om han hadde forandret seg som fotballspiller på 10 år.

Og jeg må innrømme at jeg, som så mange andre, ikke får helt til Agüero i mange kamper, eller store deler av kamper. Jeg syns han er blitt dårligere teknisk, jeg syns ikke han har farten lenger. Ja, jeg lurer rett og slett på om min store helt, Sergio Agüero, er på vei nedover.

En ung Sergio Agüero i Atletico Madrid-drakt.

Jeg fikk litt sjokk, da jeg så klippene fra en langhåret Agüero i Madrid. Han lignet mer på en Romario eller Carlos Tevez den gangen, med en voldsom energi, en enorm fart og en – så det for meg – enda større kraft i spillet. Jeg så kamper mot Real Madrid og Barcelona, der han må ha vært et helvete å spille mot, med en voldsom eksplosjon i spillet sitt, sto aldri stille, jaget hele tiden – og scoret som vanlig en bråte med mål.

Så jeg slo av PC og tenkte: Hva har skjedd på veien? Hvor er «den» Agüero jeg så her? Er det alle skadene som har gjort ham til en helt annen spiller?

Så skrudde jeg på TV lørdag kveld, og så Agüero gjøre en elendig første-omgang, og igjen tenkte jeg: Er det snart slutt? Har han mista det?

Pause, litt pusling på kjøkkenet. Fortsatt litt irritert på alle feilene som førte til at vi igjen fikk se den dumme tunga til Jamie Vardy.

Klar for 2. omgang.

Svaret kom, som så mange ganger før, fra verdens beste avslutter når han bare kommer i gang: Sergio Agüero, hver gang folk begynner å tvile, hva gjør han: Tja, scorer fire mål kanskje?

Sergio Agüero – et unikum, en instutisjon!

Fyren er et unikum, fyren er en institusjon, fyren er allerede en av City største spillere gjennom tidene. Først en klassisk tap-in på et fantastisk (igjen) De Bruyne-innlegg, så litt heldig med et hardt skudd gjennom Schmeichel, så chippen over samme mann – og så avslutningen: Endelig fikk jeg se Agüero-kanonen, den han startet med i serieåpningen mot Swansea i august 2011, men som vi har sett sjelden de siste årene.

Men fire mål altså.

Tolvte gangen han har scoret tre mål eller flere i en kamp for Manchester City, femte gangen på sju sesonger at Agüero scorer 20 ligamål eller mer i en sesong. 198 mål totalt, 144 ligamål, det siste gir et ligamål i snitt hvert 106. minutt.

Rekordene ryker hver gang han spiller. Han har scoret mot 50 lag, flest mot Newcastle (13 mål). Denne sesongen har han scoret 21 ligamål på 20 starter og to ganger innbytter. Hvert 85. minutt har Agüero i snitt scoret for City i ligaen denne sesongen.

Det er bare til å gi seg over.

Så får vi bare fortsette å tvile, lure på om han har «mista det» da han ser litt uinteressert, litt dårlig teknisk, og ikke så hurtig som han en gang var.

Svaret vi får hver gang er det beste noen angriper kan gi:

Agüero med en kanon!

Han bare scorer mål, så får andre si eller gjøre hva f… de vil.

Jeg har digga denne spilleren helt siden han kom inn mot Swansea – med et smil.

Siden har han scoret mål:

 • 2011/12: 30 mål
 • 2012/13: 17 mål
 • 2013/14: 29 mål
 • 2014/15: 32 mål
 • 2015/16: 29 mål
 • 2016/17: 33 mål
 • 2017/18: 28 mål (så langt)
 • Totalt: 198 mål

Det er helt vilt. Vi kommer aldri til å glemme han. Og jeg lover: Det er siste gangen jeg skal tvile på denne spilleren, helt til han en dag (dessverre) forlater oss.

Jeg håper det tar et par år til, i hvert fall.

Relaterte saker

10 svar

 1. på Facebook sier:

  Bare å selge , over the top , Guardiola er uvenner med ham, hva skal en si , our Talisman Sergio Aguero P L beste spiss gjennom tidene 👍👍

 2. Martin S sier:

  Jeg ser flere skriver at han nå har totalt 197 mål. Vet du hvorfor noen mener han har 197 og andre 198?

 3. Svea sier:

  Jeg kommer alltid til å ta med scoringen som gikk inn som selvmål av Everton-keeper Howard. Andre gjør ikke det, men jeg mener det er feil.

 4. på Facebook sier:

  Jeg også satt og lurte på alle balltap grunnet svak ballbehandling eller dårlige valg med ball. Så plutselig gikk han fra å være en av City sine svakeste aktører til MOM.! Selv om i mine øyne var KDB den beste jevnt fordelt utover helr kamp, men nok om det . Mål tre og fire var rett å slett klassescoringer !

 5. på Facebook sier:

  Enig Svea , men han spiller for feil klubb , say no more

 6. på Facebook sier:

  Feil klubb?

 7. på Facebook sier:

  Jepp , hadde han vært i rød farge , så hadde mr. Gill fikset det lett , men nei ikke i feil klubb bokstavlig talt , men pytt sann om et par kamper er 200 nådd

 8. på Facebook sier:

  Tenkt mye d samme Knut Espen Svegaarden fra begynnelsen av sesongen, men syns personlig det heller går på spillestil. Når alt skal tråkkes gjennom alle rom og ledd går det ofte på bekostning av han som er spiss. Vanskeligere og finne ledig rom/gå på løp når han står mye og «vente» markert store deler av oppbyggingen av angrepene.

 9. på Facebook sier:

  I år blir det sannsynligvis rekordår for han

 10. Jakob Berge sier:

  En av mine favoritt spillere helt siden han kom, en uforutsigbar spiller, som kan se uinteressert ut og ikke ha dagen, for så å banke inn 4 mål i samme kamp. Rett og slett en legende i evig tid i city

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.