Før kampen: Manchester City – Leicester

David Silva blir ikke klar til lørdagens kamp mot Leicester, John Stones er imidlertid tilbake etter et par kampers fravær. Phil Foden er også tilbake i full trening etter ankelskaden han pådro seg mot nettopp Leicester i Ligacupen i midten av desember. Pep Guardiola gav også en oppdatering på skadene til Leroy Sane og Gabriel Jesus på dagens pressekonferanse.

Sane har begynt å løpe, men rekker nok ikke Champions League kampen mot Basel førstkommende tirsdag. Uansett så ventes han tilbake om ikke lenge, og dermed blir ikke skadefraværet så langt som først fryktet. Jesus ventes tilbake for fullt om en uke eller to. Benjamin Mendy, og Fabian Delph er fortsatt ute med skader

Hos Leicester har vært det mye støy rundt Riyad Mahrez de siste par ukene. Dagen før transfervinduet stengte i januar leverte han inn en skriftlig transfersøknad etter at det ble kjent at Manchester City var svært interresert i å sikre seg spilleren. Leicester forlangte imidlertid for mye i overgangssum, og Manchester City trakk seg fra en mulig handel. Dette gikk hardt inn på Mahrez. Han ble borte fra treningene, og har ikke vært i Leicesters kamptropp til de to siste kampene. Det er heller ikke ventet at han blir med resten av laget til Etihad Stadium lørdag.

Det gjør heller ikke kapteinen Wes Morgan eller Shinji Okazaki. Manager Claude Puel kunne på torsdagens pressekonferanse fortelle at Okazaki har fått seg en smell i et kne, noe som vil holde ham ute de neste par ukene. Morgan har såvidt begynt å trene igjen etter at han pådro seg en strekkskade i 3-0 seieren mot Huddersfield i forrige måned, men denne kampen kommer litt for tidlig for ham.

Fousseni Diabate ble hentet inn fra franske Ajaccio nå i januar-vinduet, og lagde likegodt to mål i sin debut borte mot Peterborough i FA Cupen, en kamp Leicester til slutt vant 5-1. Ahmed Musa (CSKA Moskva) og Islam Slimani (Newcastle) forsvant begge på utlån før vinuet stengte.

Lagene har møtt hverandre to ganger tidligere denne sesongen, begge gangene på King Power Stadium. Først i Premier League i november der Manchester City vant 2-0 takket være scoringer av Gabriel Jesus og Kevin De Bruyne. I kvartfinalen i Ligacupen i midten av desember endte det 1-1 etter at Jamie Vardy utliknet for hjemmelaget på straffe på overtid. Dermed måtte det ekstraomganger til etter at Bernardo Silva hadde gitt oss ledelsen midtveis i den første omgangen. Ekstraomgangene endte målløst og dermed ble det hele avgjort på straffer. Claudio Bravo viste nok en gang sin klasse i disse situasjonene, og City tok seg til slutt videre.

Totalt har lagene møtt hverandre 114 ganger. Det har endt med 55 seire til Manchester City, 30 har endt uavgjort, mens Leicester har seiret i 29 av oppgjørene. Senest i desember 2016 da de slo oss 4-2 på King Power Stadium etter at det stod 3-0 etter bare 20 minutters spill. Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte med 2-1 seier til Manchester City. David Silva og Gabriel Jesus (straffe) sendte oss i føringen 2-0 den gang, før Shinji Okazaki reduserte for gjestene.

Dommer er Mike Jones. Dette blir fjerde gang han dømmer oss denne sesongen. De tre foregående var bort emot West Bromwich både i Premier League og Ligacupen samt hjemmekampen mot Bournemouth (4-0) lille julaften.

Kampstart er lørdag kl 18.30, og kampen kan sees på TV2 Sport Premium.

 

Relaterte saker

3 svar

 1. på Facebook sier:

  Nå må me holla trykke oppe , sette kjangsene , så e d nok te setta Leicester på plass , for å dei d Aguero way c’mon City 👍

 2. Ove K. Kjølstad sier:

  Bra Harald. Du er alene i dag med forhåndsomtaler. Finner ingen ting på BBC, MEN eller Citywatch. Har de tatt ferie hele gjengen og reist til karnevalet i Rio?
  I Sør-Korea er de neppe?

 3. Tor Sønsteby sier:

  Supert at Tommy får litt avlastning , så hyggelig å ha med KOng Harald igjen. Takk til alle som bidrar positivt på forumet, og ikke minst takk for enorm fin respons på tippekonkurransen vår, over 500 rekker er ny rekord

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.