Før kampen: Burnley – Manchester City

Etter en midtuke-runde der det meste gikk Manchester Citys vei, og vi på nytt åpnet en 15 poengs luke ned til Manchester United, venter en tøff bortekamp når vi tar turen til Turf Moor for å møte en av sesongens positive overraskelser nemlig Burnley i tidligkampen på lørdag.

Et Burnley-lag som fortsatt holder 7.plassen selv om det har gått litt tråere den siste tiden. På onsdag berget de ett poeng borte mot Newcastle takket være et selvmål fra hjemmelagets keeper fem minutter før slutt. De står nå med 9 strake kamper uten seier i serie og cup (4 uavgjorte og 5 tap), vi må tilbake til midten av desember for å finne siste seier da de slo Stoke 1-0 hjemme. De tre siste hjemmekampene har alle endt med tap mot henholdsvis Tottenham, Liverpool og Manchester United.

Det er bare tre uker siden vi møttes i FA Cupens 3.runde på Etihad Stadium, en kamp City til slutt vant 4-1 etter at Burnley hadde ledet 1-0 til pause. Det omvendte møtet i Premier League endte også med tremåls seier til Manchester City (3-0). De syv siste innbyrdes oppgjørene på Turf Moor har gitt hele seks seire til City. To av dem av det overlegne slaget. I april 2010 da vi vant 6-1 etter scoringer av Adebayor (2), Bellamy, Tevez, Vieira og Kompany. Og i 1999 på nivå to da det ble 6-0 etter scoringer av Goater (3), Horlock, Morrison og Allsopp.  Sist sesong endte det 1-2 etter to scoringer av Sergio Aguerio. Dene eneste Burnley-seieren kom i mars 2015 da George Boyd ble kampens eneste målscorer.

Sean Dyche sitt mannskap har vært gjerrige både framover og bakover denne sesongen. På 25 kamper har de kun scoret 20 mål (bare Brighton, Huddersfield, Swansea og West Bromwich har scoret færre), samtidig har det kun blitt 22 baklengs. Kun vi, Manchester United og Chelsea har sluppet inn færre.

De har brukt transfervinduet til å hente inn Aaron Lennon fra Everton, og han fikk sin debut da han kom inn den siste halvtimen i onsdagens kamp. På skadefronten er Jonathan Walters, Robert Brady og Steven Defour alle ute i lengre tid. Toppscorer Chris Wood (med 4 scoringer så langt) har vært borte siden like før jul, men kan rekke denne. James Tarkowski og Stephen Ward har også slitt med småskader og er usikre.

City tok sin fjerde strake seier da West Bromwich ble sendt hjem til Birmingham med 0-3 i bagasjen. Et skår i gleden var det imidlertid at David Silva måtte gi seg like før pause med en skade, og det er usikkert om han rekker denne. Fra før av er Benjamin Mendy, Fabian Delph, Gabriel Jesus og Leroy Sane alle ute med langtidsskader. John Stones var ikke med mot WBA grunnet sykdom, forhåpentligvis er han kvitt alle basillene til lørdag. I hans fravær fikk nyinnkjøpte

Laporte var meget god i sin City-debut

Aymeric Laporte fikk noe uventet sin debut fra start, bare et døgn etter at overgangen fra Athletic Bilbao var et faktum, og gjorde sine saker meget bra tross kun en trening sammen med sine nye lagkamerater. Han fortalte etter kampen at de to siste døgnene hadde vært rimelig hektiske, og at han først sent på kampdagen fikk vite at han skulle spille. Hans første inntrykk av Premier League var positivt, og han mente dette var en fin kamp å få sin debut i.

Pep Guardiola var en fornøyd mann etter kampen og trakk fram det faktum at vi allerede har scoret smått utrolig 101 mål så langt denne sesongen alle turneringer inkludert, men at vi fortsatt sløser for mye med sjansene. Slikt vil straffe seg mot de bedre lagene, la han til. Han roste også Laportes innsats. Folk sier han var dyr, fortsetter han dette spillet kan det fort vise seg at han var billig.

Når det kommer til laguttaket så begrenser mulighetene seg selv grunnet de mange skadene skadene. Mulig John Stones kommer inn igjen dersom han er frisk nok, Nicolas Otamendi har spilt mye denne sesongen og får seg kanskje en liten pust i bakken. Aymeric Laporte ble kastet rett innpå bare et døgn etter at han kom til Manchester. Mulig ny kamp allerede 2 1/2 døgn senere blir litt i meste laget for franskmannen. Vincent Kompany kan i så tilfelle være en mulighet. Framover sier mye seg selv. David Silva rister forhåpentligvis av seg smellen han fikk sist. Tipper vi stiller med disse 11: Ederson, Walker, Zinchenko, Kompany, Stones, Fernandinho, D. Silva, B. Silva, De Bruyne, Sterling og Aguero

Dommer i lørdagens kamp er Martin Atkinson. Han har dømt en kamp der City har vært innvolvert i denne sesongen, i 1-0 seieren mot Chelsea på Stamford Bridge i slutten av september ifjor.

Kampstart er lørdag kl. 13.30 og kampen vises på TV Sport Premium

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *