Flere spillerkjøp

Selv om det er kjøpet av Aymeric Laporte som stjeler overskriftene, har Manchester City også hentet inn flere andre spillere de siste dagene – for eksempel Jack Harrison fra New York City. Også Phillippe Sandler, Erik Palmer-Brown og Mikkel «Mix» Diskerud er klare for City.

I går ble det klart at landslagsspiller på England U21, Jack Harrison (bildet over), er hentet inn fra søsterklubben New York City i USA, og at han har skrevet under på en tre-og-et-halvt-års-kontrakt med Manchester City. City skal ha betalt £4 millioner til New York City, som også eies av City Football Group, før Harrison umiddelbart ble lånt ut til Middlesbrough i Championship, der han skal spille resten av sesongen.

Den tidligere ungdomsspilleren i Manchester United og Liverpool fikk sine første U21-landskamper for England i oktober, da han var på banen mot Skottland og Andorra. Han har også gjort sine saker meget bra i Major League Soccer, noe som har gjort at flere engelske klubber har blitt interessert i hans tjenester. «Jeg har nytt tiden min i New York City og jeg vil gjerne takke Patrick Vieira og trenerstaben for at de har hjulpet meg med å utvikle seg som spiller», kunne midtbanespilleren fortelle. «Jeg har blitt mye bedre ved å spille fast i MLS, men nå ser jeg fram til å prøve meg i England. Middlesbrough er en god klubb med Premier League-erfaring, og de er med i kampen om playoff denne sesongen. Forhåpentlig kan jeg hjelpe dem med å oppnå det.»

Phillippe Sandler er klar for City.

En annen spiller som nå er klar for Manchester City er 20 år gamle Phillippe Sandler, som kommer fra den nederlandske klubben PEC Zwolle. City betaler visstnok Zwolle £2,6 millioner for den unge midtstopperen, og mens dette bare anses som en mindre overgangssum av City, er det et rekordsalg for Zwolle – og dobbelt så mye som noen overgangssum de har mottatt gjennom klubbens historie.

PEC Zwolle-trener John van ‘t Schip, som tidligere var trener for Melbourne City, nok en klubb i City Football Group-konsernet, kunne fortelle FOX Sports i Nederland at Sandler var svært fornøyd med overgangen til City. «Han er glad, jeg er glad, og klubben er glad. Jeg er sikker på at han kommer til å gjøre det bra i Manchester City.»

Txiki Begiristin og Pep Guardiola skal ha overbevist Sandler om at dette var et «Manchester City-kjøp», ikke et «City Football Group-kjøp», det vil si at han er en del av planene til Manchester City. Den nederlandske U20-landslagsspilleren returnerer sannsynligvis til PEC Zwolle for å spille resten av sesongen på lån i hans gamle klubb, og det snakkes nå om at han kanskje blir lånt ut til PSV Eindhoven neste sesong. Det er for øyeblikket PSV som leder nederlandsk Eresdivisie, mens PEC Zwolle ligger på femteplass.

En annen spiller som nylig ble klar for Manchester City er den amerikanske forsvarsspilleren Erik Palmer-Brown, noe vi kunne melde om allerede i september da han signerte en såkalt «pre-contract». 20-åringen har en rekke landskamper for USAs aldersbestemte landslag, og spilte til og med forrige sesong for Sporting Kansas City. Midtstopperen er nå altså snappet opp av City, som sender ham på lån til K. V Kortrijk i den øverste divisjonen i Belgia på utlån.

Mix Diskerud i aksjon for New York City.

Også norsk-amerikanske Mikkel «Mix» Diskerud er overtatt av Manchester City, etter at kontrakten hans med New York City gikk ut. Diskerud, som i Norge spilte i Stabæk og Rosenborg, fikk totalt 41 kamper for New York City, før han i fjor ble lånt ut til IFK Göteborg i Allsvenskan. Diskerud skal visstnok ha skrevet under på en kontrakt på fire og halvt år med Manchester City, men dette betegnes som en «City Football Group»-handel, det vil si at han nok aldri kommer til å spille for Manchester City. Han skal trene med EDS-laget til City fram til han finner seg en ny klubb.

En rekke spillere har også blitt sendt ut på lån de siste dagene, før overgangsvinduet nå stenger. 19 år gamle Jacob Davenport sendes på lån til Burton Albion, der Nigel Clough er manager. Davenport ble i 2016 kåret til årets U18 City-spiller, men har ikke fått sjansen på A-lagsnivå ennå. Det vil imidlertid skje nå som midtbanespilleren går til Burton, som for øyeblikket ligger på sisteplass i Championship.

Samtidig meldes det også om at det belgiske laget AFC Tubize har signert 21 år gamle Divine Naah fra Manchester City på lån, resten av sesongen. Naah har tidligere vært på utlån fra City til Strømsgodset, NAC Breda, Nordskjælland og Örebro, og Tubize blir altså hans femte klubb på utlån i, etter at ghaneseren signerte for City i 2014.

Det ryktes også om at City kan komme til å sende Eliaquim Mangala på utlån til Everton, og at også Tosin Adarabioyo kan havne på utlån, nå som City har hentet inn Aymeric Laporte. Når det gjelder innkjøp ryktes det fortsatt at City kan komme til å hente inn Fred fra Shakthar Donetsk før overgangsvinduet stenger, i tillegg til at det nå skrives mye om at Leicesters Riyad Mahrez kan være på vei til City. Leicester forlanger visstnok så mye som £75-90 millioner for hans tjenester, og skal vi tro enkelte kilder har City allerede fått et bud på kantspilleren avslått. Mahrez ønsker visstnok selv svært gjerne en overgang, og skal ha lagt inn en overgangssøknad til Leicester om å bli solgt.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.