Før kampen: Manchester City – West Bromwich

Etter en uke med cupspill der vi først tok oss til finalen i Ligacupen, deretter videre til 5.runde i FA Cupen, er det igjen klart for Premier League-spill når West Bromwich gjester Etihad Stadium onsdag kveld.

Et West Bromwich-lag som etter å ha vunnet sine to første kamper denne sesongen gikk hele 20 omganger uten seier før de igjen kunne juble for tre poeng igjen da de slo Brighton 2-0 hjemme i midten av januar. Den seieren ble fulgt opp av 1-1 borte mot Everton, før de i helgen tok en sterk borteseier da Liverpool ble slått 3-2 på Anfield i FA Cupen. I den kampen måtte forøvrig Kieran Gibbs og Hal Robson-Kanu gi seg med skader i første omgang, mens City-aktuelle Jonny Evans pådro seg det som kunne se ut som en strekkskade på tampen og alle tre er høyst usikre til denne kampen. James Morrison og Nacer Chadli er i tillegg ute med langtidsskader.

De har vært aktive på overgangsmarkedet denne uken, først kom den egyptiske forvarsspilleren Ali Gabr inn på lån fra Zamalek FC. Deretter sikret de seg en gammel City-kjenning, Daniel Sturridge, også det på lån fra Liverpool ut sesongen.

City må klare seg uten Leroy Sane som pådro seg en ankelskade i oppgjøret mot Cardiff søndag. Pep Guardiola kunne på dagens pressekonferanse bekrefte at han vil bli borte en god stund framover, nærmere bestemt 6-7 uker. I tillegg er som kjent Benjamin Mendy, Gabriel Jesus og Fabian Delph alle ute med skader. David Silva stod over søndagens cupkamp i Cardiff på av personlige grunner, men er forhåpentligvis tilbake igjen til denne. Ederson returnerer i mål etter at Claudio Bravo har vikariert i cupkampene. John Stones, som var ubenyttet reserve sist, er nok tilbake i midtforsvaret igjen sammen med Nicolas Otamendi, mens backplassene trolig går til Kyle Walker og Oleksandr Zinchenko. Fernandinho er selvskreven som anker på midten. Og får trolig selskap av Kevin De Bruyne, David Silva, Bernardo Silva og Raheem Sterling. Med Sergio Aguero på topp. Nyinnkjøpte Aymeric Laporte er neppe med i kamptroppen til denne ettersom han fortsatt har tilgode å trene sammen med sine nye lagkamerater.

Det omvendte møte på The Hawthorns i slutten av oktober endte med 3-2 seier til Manchester City etter scoringer av Leroy Sane, Fernandinho og Raheem Sterling. Jay Rodriguez og Matt Phillips satte inn vertenes mål. Noen uker tidligere vant vi også 2-1 på samme bane i Ligacupen etter to scoringer av Leroy Sane.

West Bromwich er et lag vi har hatt et meget godt tak på de siste årene, faktisk har alle de siste 13 innbyrdes oppgjørene, det være seg liga eller cup, endt med City-seier med en målforskjell på 32-10 i vår favør. Sist WBA tok poeng mot oss var 2,juledag 2011 da oppgjøret på The Hawthorns endte 0-0, Sist WBA slo oss var i en Ligacupkamp i 2010. Dengang vant WBA 2-1 etter at brasilianeren Jo først hadde gitt City en tidlig ledelse. To mål på to minutter i starten av andre omgang snudde imidlertid kampen i favør av WBA.
For å finne sist WBA tok poeng borte mot City må vi tilbake til 13.august 2005, dengang endte det 0-0 på Etihad. Mens hittil siste WBA-seier borte mot City kom 1.februar 2003 i vår siste sesong på Maine Road da gjestene fra Birmingham til slutt vant 2-1

Dommer er Robert Madley. Dette blir tredje gang han dømmer oss denne sesongen. De to første endte begge i kontroversielle avgjørelser mot City. Først  i hjemmekampen mot Everton i august da han viste ut Kyle Walker i første omgang av oppgjøret som endte 1-1, deretter i Ligacup-kampen mot Leicester i desember der hjemmelaget fikk en noe billig straffe på overtid, en straffe Jamie Vardy satte i mål bak Claudio Bravo og ordnet med det uavgjort og ekstraomganger.

Kampstart er onsdag kl.21.00. Kampes vises i opptak på TV Sport Premium 2 kl.23.00

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.