Aymeric Laporte klar for City!

Den franske midtstopperen Aymeric Laporte er klar for Manchester City! 23 åringen blir Citys dyreste spiller gjennom tidene, etter at City valgte å betale Athletic Bilbao utkjøpsklausulen på £57 millioner.

Mens Athletic Bilbao i går kunne melde på sine nettsider at Manchester City hadde betalt utkjøpsklausulen på 65 millioner euro for den franske midtstopperen Aymeric Laporte, har nå i dag Manchester City offentliggjort at Laporte har skrevet under på en fem- og et halvårskontrakt med de lyseblå.

I britiske pund blir overgangssummen på £57 millioner, noe som gjør Laporte et par millioner pund dyrere enn det City betalte for Kevin De Bruyne da han ble hentet fra Wolfsburg i august 2015.

Rekordkjøpet har spilt hele sin profesjonelle karriere i den baskiske klubben Athletic Bilbao, som først speidet ham i 2009. I en alder av 15 år var Laporte den gangen for ung til å flytte fra Frankrike til Spania, og ble dermed lånt ut til Aviron Bayonnais i lavere divisjoner i Frankrike. I 2010 ble Laporte en del av ungdomsavdelingen til Athletic, og spilte både for farmerlag og for reservelaget deres. Debuten på A-laget kom i november 2012, da han spilte hele kampen mot Hapoel fra Isreal i en kamp i Europa League. La Liga-debuten kom måneden etter, da han fikk et sent innhopp mot Celta Vigo, før manager Marcelo Bielsa uka etter plasserte ham i startoppstillingen mot Mallorca. Etter dette ble han en fast del av førstelapstroppen til Athletic, og signerte da også en ny kontrakt med klubben.

Laporte hadde fast klippekort på laget også da Ernesto Valverde overtok sjefsstolen, og spilte av og til også som venstreback. Første profesjonelle mål kom i oktober 2013 i en kamp mot Getafe, og ved sesongslutt ble han tatt ut på La Liga Team of the Year.

I juni 2015 forlenget Laporte kontrakten sin igjen, og var selvsagt på banen da Athletic spilte finale i Copa del Rey mot Barcelona, som ble for sterke for baskerne. Han spilte også begge kampene i Supercopa de España der Athletic slo Bilbao, noe som skaffet klubben en pokal for første gang på 31 år.

Da Pep Guardiola overtok som City-manager i 2016 var Laporte visstnok en av spillerne han svært gjerne ønsket seg til klubben, men Laporte valgte da å undertegne nok en ny kontrakt med Athletic i stedet, der han doblet lønnen sin og fikk en utkjøpsklausul på 65 millioner euro. Det er altså den City nå har betalt når Pep Guardiola har valgt å gå tilbake til Laporte og gjøre et nytt forsøk på å skaffe seg franskmannen. Denne gangen lyktes det imidlertid for City og Pep Guardiola, selv om altså City måtte ut med en relativt høy sum for en spiller som fortsatt ikke har debutert for det franske A-landslaget.

I går skrev Laporte et avskjedsbrev til Athletic Bilbao-fansen der han takket for alt det han hadde fått oppleve der.  «Jeg kom hit som tenåring, og her har jeg blitt formet som person og som fotballspiller. Ved avreisen til en ny utfordring i min profesjonelle karriere, vil jeg ikke at det skal være et ‘farvel’, men et ‘på gjensyn’. Jeg forlater en unik og annerledes klubb. Det vil jeg aldri glemme».

Etter i dag å ha signert på kontrakten som binder ham til City fram til sommeren 2023, sier Laporte til Citys offisielle nettside: «Jeg er veldig glad for å være her. City er en klubb med store ambisjoner og de er et av de beste lagene i Europa. Jeg ser fram til å jobbe under Pep Guardiola og prøve å hjelpe klubben med å oppnå suksess. Det betydde mye at klubben hadde tro på meg, og jeg gleder meg til å sette i gang.»

Den 23 år gamle midtstopperen, som er venstrebeint, blir beskrevet som en spillende stoppertype, som er god med ballen i beina. City-direktør Rxiki Begiristain hadde følgende å si om Citys nye rekordsignering: «Vi har evaluert de defensive valgene vi har, og han er en spiller vi har beundret i lang tid. Med den kvaliteten han har og evnene til å starte et angrep bakfra, føler vi at Aymeric vil passe perfekt inn i Pep Guardiolas spillestil.»

Laporte har blitt tildelt drakt nummer 14 i City, og manager Pep Guardiola kunne på pressekonferansen før morgensdagens kamp mot West Bromwich fortelle at Laporte er klar for å spille med en gang. «Han har spilt i La Liga siden han var svært ung, han er sterk i lufta og rask. Han har gode kvaliteter, og vi er veldig glade for å få ham her. Han er klar for å spille med en gang. Premier League er på mange måter veldig spesiell, men han er intelligent. Det er alltid vanskelig for nye spillere, men vi vil være tålmodige. Vi er klar over ferdighetene hans, han er en erfaren midtstopper og har spilt på høyeste nivå, og han har det som trengs for å hjelpe oss. Han er også i den perfekte alder, som vil si at han kan være lenge i klubben.»

Spørsmålet nå blir hva som skjer på midtstopperplassene framover, og hvem Pep Guardiola kommer til å spille med der. Guardiola bekreftet på den nevnte pressekonferansen at Tosin Adarabioyo kan forsvinne ut på lån, og at han tror Eliaquim Mangala vil bli, til tross for rykter om at han kan være på vei til Newcastle. Nicolas Otamendi signerte nylig en ny kontrakt med City, og vil sammen med Laporte, Mangala, Vincent Kompany og John Stones, kjempe om de to midtstopperplassene.

4 svar

  1. Blir han klar til matchen i morgen tro?

  2. Tviler på han går rett inn allerede i morgen. Men tipper vi får se han på benken😊⚽️

  3. Topp pep. han følger ønske lista mi når han handler. 😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.