City skal til Wigan

Pep Guardiola tar med seg spillerne sine til Wigan for å møte lederlaget i League One når FA-cupens femte runde spilles i februar.

For første gang på lenge skal City møte et lag som ikke bare ligger én divisjon under, men to divisjoner under, når FA-cupens femte runde spilles om knappe tre uker. Dagens trekning viser nemlig at det er League One-laget Wigan Athletic som blir Manchester Citys motstander, og at kampen skal spilles på The DW Stadium i Wigan. Wigan leder for øyeblikket League One, og har bare tapt tre kamper hele sesongen. Også i tredje og fjerde runde av FA-cupen trakk Paul Cooks mannskap Premier League-motstand, men League One-laget greide å hamle opp med både Bournemouth og West Ham. Mot Bournemouth trengte riktignok Wigan omkamp etter å ha spilt 2-2 på bortebane i den første kampen, men hjemme i Wigan ble det storseier 3-0. Trekningen i fjerde runde viste at West Ham skulle komme på besøk til DW Stadium, og også der ble det seier. Will Griggs to mål sørget for at Wigan vant 2-0 lørdag ettermiddag.

Ben Watson og Wigan sjokkerte alle ved å slå Manchester City i finalen i FA-cupen i mai 2013. Robert Mancini fikk sparken som City-manager etter kampen.

Mange husker garantert med gru de to forrige gangene City møtte Wigan i FA-cupen. Ben Watson headet inn seiersmålet like før slutt på Wembley i selveste finalen i 2013, i en kamp som ble Roberto Mancinis siste som Manchester City-manager. Sesongen etter ble det et nytt møte mellom City og Wigan, ledet av Uwe Rösler, da de to lagene møttes i kvartfinalen i Manchester. Også den gangen gikk det skeis for City, ledet av Manuel Pellegrini. Wigan sjokkerte igjen ved å vinne 2-1, og spørsmålet nå blir altså om Wigan også skal greie å slå City, ledet av Pep Guardiola. I så fall vil det bli minst en like stor bombe som ved de to forrige anledningene.

Kampene i 2013 og 2014 er faktisk de to eneste gangene City har møtt Wigan i FA-cupen, så statistikken viser altså at Wigan har 100 % seiersuttelling i kamper mot City i verdens eldste fotballturnering.

Det er foreløpig ikke annonsert om kampen blir vist på TV og dermed flyttet, men med tanke på historien mellom de to lagene og tabellplasseringer, virker det svært sannsynlig.

Relaterte saker

6 svar

  1. Revansj nå , var på Wembley 2013 forsmedelig tap , så dette rettes opp 👍👍

  2. Wigan spiller vel som type Cardiff.. Vi har tapt på forhånd og satser heller på å skade stjernene. Heia City.

  3. Å du garry bytt lag du😈😈

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.