Før kampen: Cardiff City – Manchester City

Det er klart for ny cupkamp, men nå i FA-cupen, når Pep Guardiola tar med seg spillerne sine til Wales for å møte Cardiff i fjerde runde.

Det nærmer seg en overgang for Aymeric Laporte til City. Franskmannen blir Citys dyreste spiller gjennom tidene.

Samtidig som det ser ut til å nærme seg en overgang til City for Athletic Bilbaos franske midtstopper Aymeric Laporte, forbereder Pep Guardiola og hans mannskap seg til å møte Championship-laget Cardiff i FA-cupens fjerde runde søndag ettermiddag. Neil Warnocks mannskap ligger for øyeblikket plassert på en sterk tredjeplass, bare to poeng bak Derby County på direkte opprykksplass, men får nå en liten pause fra kampen om opprykket for å møte lederlaget i Premier League, Manchester City. Det blir garantert fulle hus på Cardiff City Stadium i morgen, og folk har stått i lange køer i Wales for å sikre seg billett til oppgjøret.

Forrige helg ble det 0-0 borte mot Sheffield Wednesday for Cardiff, og før det ble 4-1-seier over Mansfield på bortebane i omkamp i tredje runde i FA-cupen. Warnocks mannskap greide nemlig ikke å slå League Two-laget på hjemmebane i det første oppgjøret, mens Manchester City hadde få problemer med å slå Premier League-laget Burnley 4-1 i samme runde. Pep Guardiola stilte da med et sterkt mannskap, og det er ventet at han også gjør det i morgen, selv om det kan bli enkelte roteringer etter at det stort sett var de beste som tirsdag sikret finaleplass for City i ligacupen ved å slå ut Bristol City i semifinalen. Allerede onsdag venter ny kamp når West Bromwich kommer på besøk til Manchester for å spille ligakamp.

«Vi har spilt mange kamper og skal fortsatt spille mange kamper», kunne Pep Guardiola fortelle på gårsdagens pressekonferanse. «Vi er med i alle turneringene, så vi tar det kamp for kamp og ser hvilket nivå vi er på.» Kyle Walker fikk seg en smell i kampen mot Bristol City, men er klar for å spille i morgen. «Kyle er klar. Alle andre er også klare. Det er ikke kommet noen nye skader til denne kampen.»

Blir skadeplagede Vincent Kompany å se på banen på Cardiff City Stadium i morgen?

Vincent Kompany var tilbake på benken mot Bristol City på tirsdag, og spørsmålet i morgen er om han eventuelt kan få et innhopp, eller muligens også starte kampen. Cupkeeper Bravo fortsetter muligens mellom stengene, men at Raheem Sterling, som ble hvilt mot Bristol City, spiller, er imidlertid ganske sikkert. På venstrebacken har Oleksandr Zinchenko fått prøve seg i et par kamper nå, og det blir sannsynligvis enten han eller Danilo som kommer til å starte i den posisjonen også i morgen.

Forrige gang de to lagene møttes var i januar 2014, da det ble 4-2-seier til Manchester City over Cardiff, som den gangen ble ledet av Ole Gunnar Solskjær. Sesongen endte med nedrykk for Cardiff, som endte på sisteplass i Premier League. Nå kjemper de altså igjen om opprykk, men manager Neil Warnock er nå først og fremst konsentrert om morgendagens kamp, som han ser på som en cupfinale for Cardiff. «Vi skal forsøke, men dette har vært en lett uke når det gjelder å trene. Vi har ikke trent med ball i det hele tatt, vi har bare løpt etter skygger, sånn at vi blir vant til det» spøkte Warnock, som samtidig legger til at det er Europas beste lag for øyeblikket de møter. «Jeg er fornøyd. Vi kunne ha fått et enklere lag enn Manchester City, men med tanke på kampen, er City de beste vi kunne fått. De er fenomenale å se på!»

Vi tipper at følgende lag starter i morgen: Bravo, Danilo, Stones, Otamendi, Walker, Touré, De Bruyne, Gündogan, Sané, Sterling, Agüero

Kampstart er kl. 17 søndag og kampen vises direkte på Viasat 4. Dommer er Lee Mason.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.