Før kampen: Manchester City – Newcastle United

Etter å ha pådratt seg sesongens første Premier League-tap, er det på tide reise kjerringa når Newcastle kommer på besøk til Manchester i kveld. Les også alt om de siste overgangsryktene!

Etter ikke å ha tapt på de 22 første Premier League-kampene denne sesongen, ble det til slutt tap i kamp nr. 23 da City forrige søndag var på besøk på Anfield for å møte Liverpool – mye takket være en forferdelig periode av kampen litt ute i andre omgang da den ene forsvarstabben etter den andre sørget for flere Liverpool-mål. City kom riktignok med en sluttspurt og scoret to ganger på tampen, men det holdt ikke – Liverpool vant kampen 4-3.

Pep Guardiola, som nylig fylte 47 år.

Pep Guardiola har hatt god tid til å reflektere rundt hva som gikk galt i den kampen og sier nå at han egentlig er fornøyd med det spillet City leverte. «Hvis folk kan si at det er den beste kampen denne sesongen, er jeg fornøyd. Men det som likevel er et faktum er at vi tapte kampen i løpet av ni minutter. Det er god lærdom for oss for fremtiden. Motstanderne var veldig gode. Hvis vi slipper inn mål, må vi stabilisere laget. Men vi ga aldri opp. Vi prøvde helt til siste spark, og vi hadde den siste sjansen. Jeg har sett gjennom kampen og vi var ganske gode, det var bare den lille perioden. Men vi kommer til å forbedre oss.»

Et ordtak heter at det ikke nytter å gråte over spilt melk, og nå er det ny kamp og nye sjanser. Rafael Benitez tar med seg sitt Newcastle United til Manchester for å hevne 0-1-tapet mot City 3. juledag. Det er altså bare litt over tre uker siden lagene møttes sist i Premier League, da City tok med seg alle de tre poengene etter en scoring av Raheem Sterling fra spiss vinkel.

Pep Guardiola kunne i pressekonferansen før kampen bekrefte at City sliter med en del skader. Fabian Delph måtte byttes ut tidlig i kampen mot Liverpool sist helg, og er fortsatt ute av spill. Selv om klubben hevder at det bare er et kortidsproblem, sa Guardiola på pressekonferansen at Delph kan være ute «en stund». Sannsynligvis starter Danilo kveldens kamp mot Newcastle i stedet for Delph, men også Fernandinho har tidligere bekledd denne rollen. «Vi har et problem de kommende ukene», kunne Pep Guardiola fortelle. «Vi har hatt det hele sesongen. Vi startet med bare én venstreback, fordi vi hadde brukt nok penger på andre backer. Det visste vi, og nå som det er et problem med Fabian blir vi nødt til å løse det. Det handler ikke bare om to kamper, det kommer til å vare mye lengre. I slike situasjoner handler det alltid om mentaliteten til spillerne, om de kan ta et skritt videre. Hvis de klarer å spille i en posisjon som ikke er deres naturlige posisjon og de andre spillerne hjelper dem, er alt bra.»

At Benjamin Mendy ble langtidsskadet etter bare noen få kamper i City-trøya, har skapt hodebry for Pep Guardiola.

Spørsmålet er altså om Pep Guardiola kommer til å gå ut på overgangsmarkedet før måneden er over for å hente en ny venstreback. Sist sommer ble Benjamin Mendy hentet inn fra Monaco for det som i media ble rapportert å være £52 millioner. Bare noen få kamper ut i sesongen pådro Mendy seg imidlertid en alvorlig kneskade, noe som har holdt ham ute siden. Det vil fortsatt gå flere måneder før Mendy er tilbake på banen, og Guardiola kan altså bli fristet til å hente en erstatning, nå som også Delph er ute.

Også når det gjelder midtstoppere virker det som om City er interessert i å hente inn en ny spiller, til tross for at Nicolas Otamendi og John Stones har fungert strålende sammen denne sesongen. Førstnevnte har blitt belønnet med en ny fireårskontrakt, men når det gjelder reserveløsningene virker de noe mer ustabile. Eliaquim Mangala har levert flere gode kamper for City denne sesongen i perioden John Stones var ute, men har også levert en rekke meget svake opptredener. At Mangala er såpass utstabil, gjør altså ikke ham til noe sikkert kort. Vincent Kompany er i utgangspunktet et mer sikkert kort – så lenge han er skadefri, noe han dessverre sjelden er. At han har for vane å måtte hinke av banen etter fem minutter spilt, gjør dermed også han til et meget usikkert kort. Forrige gang Kompany spilte var mot nettopp Newcastle 3. juledag, da han også måtte gi seg tidlig i kampen. Det har vært sagt en stund nå at han «snart er klar», men det blir ikke mot Newcastle i kveld. Det virker som om midtstopperposisjonen er en prioritet når det gjelder å hente inn forsterkninger, og på samme måte som i august ryktes det at City ønsker å hente West Bromwichs Jonny Evans. Real Sociedads Inigo Martinez er et annet alternativ.

Hva skal vi med Alexis Sanchez når vi har Sergio Agüero?

På topp er Sergio Agüero for tiden eneste tilgjengelige rene spiss, i og med at Gabriel Jesus er ute av spill i en uke eller to til. Det så lenge ut til at City kom til å hente Arsenals Alexis Sanchez, men nå ser det imidlertid ut til at det i stedet blir Manchester United som henter chileneren. Pep Guardiola kunne på pressekonferansen før kveldens kamp fortelle hvorfor City trakk seg ut av forhandlingene med 29 år gamle Sanchez, som det ryktes kan komme til å tjene så mye som £500 000 i uka i Manchester United. Til sammenligning skrives det at Kevin De Bruyne er forhandlinger med City om en ny seksårskontrakt som vil gjøre ham til den best betalte spilleren i klubben. Han vil da tjene £200 000. Sanchez’ skyhøye lønnskrav skal ha fått City til å miste interessen for ham, noe også Pep Guardiola indirekte bekreftet. «Vi har brukt mye penger denne sesongen, det kan ingen være uenig i. Men man kan aldri legge press på en klubb når du mener det blir for høye summer involvert. Jeg aksepterer situasjonen, og ser fremover og etter andre løsninger. Stabiliteten til klubben er det viktigste.» Guardiola kunne også legge til at klubben ikke er ute en annen spiss nå i januarvinduet. «Vi har to spisser og vi trenger ikke flere. Også andre spillere kan spille i den posisjonen. Raheem spilte der på Old Trafford, så når vi spiller fem bak kan han spille spiss, noe han håndterer. Men når det gjelder nye spisser er det noe som ikke kommer til å skje.»

Og til slutt, når det gjelder midtbanespillere verserer det også diverese rykter om spillere City ønsker å hente inn. Shaktar Donetsks Fred er et alternativ, mens Nices Jean-Michael Seri er et annet.

Når det gjelder kveldens motstander Newcastle har de bare Florian Lejeune ute med skade. Da City møtte dem sist la Newcastle seg svært lavt, og spørsmålet i kveld blir altså om The Magpies kommer til å gjøre det samme. Vi gleder oss uansett til kamp, og går det slik som det har gått i de to forrige hjemmeoppgjørene mot Newcastle, kan det bli en riktig så hyggelig kveld for oss lyseblå. Sist gang vi møtte Newcastle hjemme var i oktober 2015 da vi vant 6-1 (i en kamp der Sergio Agüero scoret fem mål!), og gangen før der, i febuar 2015, da vi vant 5-0!

Vi tipper at City stiller med følgende lag i kveld: Ederson, Danilo, Stones, Otamendi, Walker, Fernandinho, De Bruyne, David Silva, Sterling, Sané, Agüero

Dommer er Paul Tierney. Avspark er kl. 18.30 og kampen vises direkte på TV 2 Sport Premium.

Relaterte saker

4 svar

  1. Nils Are Golf sier:

    Blir ikke overrasket om Zinchenko får tillit på vb i stedet for Danilo idag.

  2. Jan Havnen sier:

    Skal vi ha noen som helst muligheter i champions leage MÅ vi styrke forsvaret i løpet av januar !

  3. Stemmer det , Nils Are 👍

  4. Nils Are Golf sier:

    Ytterst sjeldent at noen fra Rogaland tar feil, Sveinung 😉.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.