Før kampen: Liverpool – Manchester City

En av sesongens absolutt vanskeligste kamper står for døren når Manchester City søndag reiser til Anfield med håp om å slå Liverpool på bortebane for første gang på 14 og et halvt år.

Anfield har vært en svært vanskelig arena å komme til for City gjennom årenes løp. Vi må helt tilbake til 3. mai 2003 for å finne siste gang City greide å vinne der, da Nicolas Anelka sikret seieren for City med en scoring rett før slutt. Før den kampen hadde ikke City vunner på Anfield siden Boxing Day 1981, da de lyseblå slo de rødekledde 3-1. Går vi enda lengre tilbake i tid må vi helt tilbake til januar 1953 for å finne en City-seier på Anfield. Etter den kampen har City med andre ord bare vunnet to ganger på 65 år, en ikke altfor imponerende statistikk. Om City skal ha en sjanse til å vinne igjen, har sannsynligheten imidlertid aldri vært så stor som den er denne sesongen. De lyseblå står fortsatt uten tap i Premier League etter å ha spilt 22 kamper, og bare to ganger har Pep Guardiolas mannskap endt opp uten å vinne. Da de to lagene møttes i Manchester i høst husker vi at det ble fullstendig slakt, og at City vant kampen hele 5-0.

Pep Guardiola har fått det som han vil – i de siste kampene har City møtt lag som ikke bare har lagt seg i forsvar.

Det gjør de lyseblå neppe i morgen, og Liverpool kommer med all sannsynlighet til å gå offensivt til verks i et forsøk på å spille god fotball. Pep Guardiola har gjennom sesongen klaget på lag som har lagt seg i forsvar gjennom hele kampen, men har i de siste kampene opplevd lag som gjør det helt motsatte – de står høyt og lar aldri City-spillerne få ro. Det lyktes nesten for Championship-laget Bristol City på tirsdag denne uka, da bare en overtidsheading av Sergio Agüero sørget for at det endte med seier 2-1 til City i den første av to semifinaler i ligacupen. Spørsmålet er altså om det gagner City eller ikke at motstanderlagene spiller på den måten Pep Guardiola, som ga mye ros til Bristol City etter tirsdagens kamp, har ønsket gjennom hele sesongen at de skal spille.

Liverpool har mistet Phillipe Coutinho, som ble solgt til Barcelona for den vanvittige summen £142 millioner for en uke siden. At Coutinho er borte svekker naturligvis Liverpool, men de rødkledde kan glede seg over at Mohamed Salah er klar til kampen.

David Silva spiller sannsynligvis på Anfield i morgen.

For Citys del er det en gladnyhet at David Silva er tilbake i England, og er klar for å spille kampen etter å ha gjennomført noen treninger denne uka. City stilte med et noe redusert lag i ligacupen på tirsdag, noe som betyr at enkelte av spillerne har fått en drøy ukes hvile før denne kampen. Vincent Kompany er imidlertid ikke klar, noe Pep Guardiola kunne bekrefte på pressekonferansen før kampen. «Han er ikke klar ennå, men de andre har det bra.» Når det gjelder Gabriel Jesus er det imidlertid gode nyheter. «Han var i Barcelona i går med dr. Cugat, og vi har fått gode nyheter. Han er tilbake om to-tre uker. Han kan være klar til Champions League-kampen mot Basel!»

Guardiola valgte å ikke svare på spørsmål om City er i ferd med å hente Alexis Sanchez, og svarte i stedet at han er fokusert på Liverpool-kampen. «Det kommer til å bli en tøff test på Anfield, en av de mest prestisjefylte arenaene i verden. Det er en stor kamp for oss, og vi skal planlegge så mye som mulig. Jeg bryr meg ikke om statistikker, men at vi bare har vunnet to ganger på 45 år der sier mye om hvor vanskelig det er å komme der. Men rekorder er til å for å brytes!»

Vi tipper at City starter med følgende lag: Ederson, Delph, Otamendi, Stones, Walker, Fernandinho, Sané, De Bruyne, Silva, Sterling, Agüero

Kampstart er kl. 17.00 norsk tid. Dommer er Andre Marriner. Kampen vises direkte på TV 2 Sport Premium.

 

3 svar

  1. I forhold til ungdommen (seier over Liverpool i går) har vi noe å leve opp til. City 💙 tar den 🖒☺

  2. Fin sak. Jeg synes ellers media fokuserer veldig mye på «ikke vunnet på x antall år». City vant ikke mellom 81 og 03, men i åtte av de årene var City i en annen divisjon. I de andre årene var klubben mye dårligere enn Liverpool, så det ville nesten vært naturstridig med en seier på Anfield. Det påfallende er statistikken de siste ti årene. Der burde det vært mer å hente.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.