Pep Guardiola månedens manager for fjerde gang på rad!

Pep Guardiola er månedens Premier League-manager i desember. Det er første gang i historien at en manager vinner prisen fire måneder på rad!

Pep Guardiola og Manchester City fortsetter å skape historie. Siden Premier League i 1993 begynte å dele ut prisen for månedens manager har ingen greid å vinne prisen fire måneder på rad – før nå! Høsten 2016 vant Chelsea-manager Antonio Conte prisen tre måneder på rad, men nå som Pep Guardiola nok en gang vant prisen etter en måned som endte med seks seirer og én uavgjort for Manchester City, betyr det at han fire måneder på rad har blitt kåret til månedens Premier League-manager, og dermed overgår Contes prestasjon for to år siden.

Forrige sesong ble Guardiola bare månedens manager én gang, nemlig i februar. Det betyr at han har vunnet prisen fem ganger totalt så langt, noe som plasserer ham på den delt 9. plass på listen over Premier League-managere som har vunnet prisen. Øverst ligger Alex Ferguson som vant prisen 27 ganger, mens Arsenal-manager Arsene Wenger ligger på 2. plass med sine 15 tildelinger.

Tottenhams Harry Kane ble månedens Premier League-spiller i desember, mens City-fansen stemte fram Nicolas Otamendi som Etihad Player of the Month for desember, det vil si Citys beste spiller i desember. Otamendi vant prisen foran Kevin De Bruyne og Raheem Sterling.

Nylig ble også Kevin De Bruyne tatt ut på UEFAs «Team of the Year», stemt frem av fans. Hele 8,8 millioner stemmer ble registrert, og Kevin De Bruyne var altså en av de elleve som ble tatt ut på laget. Det er første gang at en City-spiller er kommet med siden 2001, da kåringen første gang ble gjort.

Relaterte saker

2 svar

  1. Må skrive under får flere år til han nå vel come on city forever

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.