De kjedelige fotballsupporterne

Finnes det noe mer forutsigbart og kjedelig enn fotballsupportere?

La oss ta et eksempel: Da Vincent Kompany nylig kom med et utspill om at supportere burde betale mindre for å komme inn på fotballkamp, var en reaksjonene (selvsagt): «Emptyhad» – eller rett og slett en påstand om at Kompany kom med dette fordi City ikke klarer å fylle stadion sitt.

Blir det ikke litt kjedelig, selv for de som bruker de samme argumentene hver gang i diskusjoner? Forresten, ifølge offisielle lister har begge Manchester-klubbene et belegg på 98 prosent på sine arenaer denne sesongen. Men det fortsettes altså med «empty seats» likevel?

Kjempemorsomt. Og det er det visst mye som er.

La oss ta Steven Gerrard: Går det en diskusjon om han før en eller annen fra en annen klubb kommer med at han «ikke har vunnet Premier League … haha …». Kommer det fra en United-supporter, så pleier jeg å spørre om Eric Cantona vant Champions League. Da hender det at det blir stille.

Fotballsupportere blir visst aldri ferdige med denne hendelsen.

Mer Gerrard – at han skled mot Chelsea. Kanskje var det morsomt en liten stund. Men må det nevnes hver gang det er snakk om en av Englands beste fotballspillere gjennom tidene? Hvor er respekten?

Må kung-fu-sparket til Eric Cantona nevnes hver gang noen sier at han var en veldig god fotballspiller? Eller at Alex Ferguson har rød nese? Og The Swamp er like teit som Emptyhad, bare så dere vet det.

Og når flyulykken fra 1958 dukker opp (det skjer snart igjen nå, 60 år siden …), må da noen påstå at Manchester United «bruker» tragedien for alt det er verd, eller noen supportere fra andre lag (inkludert Manchester City, som selv mistet en av sine i ulykken), komme med fly-lyder?

Kan vi la det være, please.

Chelsea og Manchester City to lag uten historie? Her møtes de på Stamford Bridge i 1971. Kampen endte 2-2.

Chelsea – må det nevnes at de «har kjøpt» tittelen hver gang de vinner? Må noen komme med «no history» (som er det aller dummeste jeg hører om noe lag) rundt lag som Chelsea og Manchester City? Folk blander historie og titler. Utrolig nok. Er fotballsupportere dumme, eller er de bare onde? De fleste lag i England startet på slutten av 1800- eller begynnelsen av 1900-tallet, så da må de naturlig nok ha skaffet seg en viss historie.

Ja, det er sant det, supportere har jo betalt kampbillett og/eller medlemskap, og da har de jo lov å si og gjøre hva de vil, sant?

Det er faktisk mange som skriver at Liverpool ikke har vunnet Premier League. Det blir som å si at Manchester City ikke har vunnet ligacupen fire ganger, men to – fordi ligacupen har et annet navn nå enn i 1976. Liverpool har 18 ligatitler. Hva navnet på ligaen er, spiller jo ingen rolle. Men noen elsker å si at Liverpool ikke har vunnet Premier League.

Arsene Wenger – revolusjonerte engelsk fotball!

Hvor er forresten respekten for Arsené Wenger, en mann som i sin tid revolusjonerte engelsk fotball da han kom til England. Nå er det kjempepopulært å drite ut Wenger. Hvorfor ikke heller ha respekt for at han har vært manager i samme klubb i 21 år og har snudd et image i en klubb fra «Boring Arsenal» til «Scoring Arsenal»? Men her er det kanskje egne supportere som er verst?

I stedet ler folk av at Arsenal ikke er i nærheten av ligagull, og ikke har vunnet ligaen siden 2004? Det er bare fire lag som har vunnet siden 2004 da. Og det er f … ikke så enkelt å vinne den ligaen heller. Men ingen har vært i den øverste divisjonen lenger enn Arsenal. Det nevner ingen.

Så var det usportslige ting:

John Terry – god midtstopper for Chelsea.

En spiller som er tatt i utroskap, han får høre det fra andres supportere resten av livet. John Terry, Ryan Giggs, folk holder på, år etter år. Samme med en som har gått på en alkoholsmell eller to, som Tony Adams. Hvorfor ikke heller snakke om hvor gode fotballspillere disse var. Kan vi bli ferdig med gamle og negative ting og komme oss videre på et eller annet tidspunkt?

Fortsatt holder folk på med at Manchester City bruker penger. Det var greit for noen år siden. Nå gjør «alle» det, så da er det kanskje ikke så gøyalt å si det lenger? At Citys eierskap diskuteres er noe annet, det syns jeg faktisk er helt greit, logisk. Spørsmålet er egentlig mer – hvorfor akkurat nå? Eierne har jo vært de samme i snart 10 år. Er det fordi City nå er så «jævla» gode at eierskapet må ses på?

Og så er det overganger. «Alt» er dyrt og overpris og ødeleggende for markedet hvis en av konkurrentene kjøper en god spiller for (litt for) mange pund. Men hvis DITT lag gjør det, da er det annerledes, sant? Merkelig det der.

Å være fotballdommer er ingen enkel jobb.

Når jeg først er i gang så kan jeg nevne dommer-avgjørelser også. De fleste som går mot DITT lag er feil, mens alle som går til fordel for DITT lag er riktig.

Klarer ikke fotballsupportere å diskutere uten å henvise til gamle ting som er skjedd? Eller drite ut hverandre. For noen virker det som det nesten er viktigere at en bestemt motstander taper enn at eget lag vinner.

Da er vi på ville veier.

Men det stemmer det, vi har vært på ville, og kjedelige, veier i mange år allerede.

17 svar

 1. Johannes Schrøder den her må du les 🙂

 2. Jan Havnen sier:

  Svea.
  Når du skriver 98% belegg på alle kamper så antar jeg at det betyr at 98% av billettene er solgt ?
  For meg ser det ikke ut som 98% av setene på Etihad er fylt i alle fall..

 3. Vi er enkle individer vettu😊

 4. Ser du bedre etter der, fordi myten skal ha det til at det ikke er fylt kanskje? Hvorfor kommenteres det ikke andre steder, der det også mangler folk på kampene?

 5. Jan Havnen sier:

  Jeg tolker ditt svar som at 98% av billettene er solgt, det var bare det jeg lurte på.
  Myter interesserer meg ikke..

 6. Tilskuertallene som oppgis er som regel feil. Det er snakk om solgte seter. I teorien kan stadion være helt tom, men det offisielle tilskuertallet vil fortsatt være over 40.000. Ellers er jeg enig i det meste. Det verste gnålet er om Citys penger. United har langt høyere inntekter.

 7. Svea sier:

  Hvorfor kommenteres det ikke på andre klubber?

 8. Det oppgis alltid solgte billetter og ikke det reelle antallet gjennom telleapparatene. Denne artikkelen stod i The Mirror for et par-tre uker siden. Så vi er nok ikke alene om dette.

 9. Jan Havnen sier:

  Fordi jeg er City supporter kanskje ? Jeg er opptatt av våre tilskuertall, ikke andres..)

 10. Svea sier:

  Men det er jo det denne bloggen handler om. Stigmatiseringen.

 11. Det er vel ikke særlig spennende publikum på konserter eller maleriutstillinger heller , folk er kjedelige , de mest kjedelige er de som ikke skjønner det og tror de er » spesielle . «

 12. God blog med mange fine pointer. Jeg bliver personligt så træt af den der «no history»- Selv min lille serieklub fra 1966 er fyldt med historie. Historie er ikke et stort pokalskab.

 13. Rigtig fint indlæg med mange fine tanker. Godt skrevet. De der kender mig, ved jeg holder med bysbørnene. Ikke desto mindre er vi helt enig.⚽⚽

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.