Før kampen: Manchester City – Watford

Mens både David Silva og Kevin De Bruyne kan være aktuelle til laguttaket mot Watford tirsdag kveld, er det bekreftet at Gabriel Jesus har pådratt seg en leddbåndskade og blir ute minst en måned.

Gabriel Jesus strakk et leddbånd på innsiden av kneet mot Crystal Palace nyttårsaften.

Citys ene poeng mot Crystal Palace nyttårsaften ble dyrekjøpt. Både Gabriel Jesus og Kevin De Bruyne måtte forlate banen med skader, og Manchester City har nå gått ut med en offisiell uttalelse rundt Gabriel Jesus, som så ut til å vri kneet da han nesten havnet ute i spagaten i en situasjon i første omgang. «Manchester City kan bekrefte at Gabriel Jesus har strukket et leddbånd på innsiden av kneet i løpet av 0-0-kampen mot Crystal Palace på søndag. Det vil bli gjort ytterligere undersøkelser de nærmeste dagene for å finne ut av hvor lenge han blir borte fra spill. Vi ønsker Gabriel god og rask bedring og vil holde dere oppdatert rundt situasjonen på klubbens offisielle kanaler».

I intervjuet etter kampen mot Palace sa imidlertid Pep Guardiola at Jesus nok blir ute litt mer enn en måned, og erfaringsmessig kan det ta alt fra en til to måneder før en slik skade er helbredet.

David Silva kan være tilbake på banen i kveld.

Langt bedre nytt er det at David Silva kanskje er tilbake i Manchester og kan være aktuell til kveldens kamp. Den pålitelige spanske journalisten Joses Alvarez Haya kan iallfall melde dette, og skal vi tro han hadde Silva sin første trening med laget første nyttårsdag. Silva har vært i Spania i to perioder de siste ukene på grunn av det spansk media nylig beskrev som «et alvorlig familieproblem». Om Haya har rett, kan David Silva igjen være å se på banen i kveld når City skal forsøke å starte 2018 med en seier, bare to dager etter at den lange seiersrekken på 18 kamper i ligaen stoppet i London mot Crystal Palace.

Kevin De Bruyne ble et offer for Jason Puncheons grisetakling.

Mens Gabriel Jesus altså blir ute en stund, er det langt bedre nytt at skaden på Kevin De Bruyne ikke er så alvorlig som først antatt. Belgieren ble utsatt for en fryktelig stygg takling av hjemmelagets Jason Puncheon på overtid, rett etter at Ederson reddet et straffespark og City satte i gang en kontring. De Bruyne måtte bæres av banen på båre, men kunne etter kampen likevel gå selv uten krykker og fortalte journalister at det gikk bra med ham. Han skal også ha fortalt venner i går at alt står bra til med ham. Om han er i så god form at han er klar for spill allerede i kveld gjenstår å se, men om David Silva er tilbake på banen er det mulig at Pep Guardiola uansett velger å la De Bruyne, som har spilt veldig mange kamper den siste tida, få hvile.

John Stones kan endelig være tilbake på banen i kveld.

Fabian Delph blir muligens heller ikke klar til kveldens kamp, men skal være svært nær et comeback. John Stones satt på benken mot Crystal Palace, og kan komme til å starte i kveld. I så fall gjenforenes han med Nicolas Otamendi, som han spilte så bra sammen med i midtforsvaret tidligere i høst. Vincent Kompany skal imidlertid heller ikke være langt unna (nok et) comeback, etter at han måtte gi seg tidlig i kampen mot Newcastle 3. juledag.

Watford har kaptein Troy Deeney ute med karantene, i tillegg til at Kiko Femenia, Will Hughes, Younes Kaboul, Miguel Britos, Craig Cathcart, Nathaniel Chalobah og Isaac Success alle er ute med skade. Watford ligger fortsatt plassert på en fin-fin 10. plass, men har ellers ikke imponert den siste tida med seks tap på de siste åtte kampene, alle i Premier League. Sist kamp ble det tap 1-2 hjemme for Swansea, og da The Hornets fikk besøk av City tidligere i sesongen endte det med braksifre. City vant kampen hele 6-0! City har faktisk vunnet de sju siste oppgjørene mot Watford med totalsifre på 24-3, og vi må helt tilbake til 1987 for å finne siste gang Watford slo City. Normalt sett bør det altså ikke være noen tvil om hvor de tre poengene kommer til å havne i kveld, men først skal selvsagt kampen spilles …

Vi tipper at følgende City-lag starter: Ederson, Danilo, Otamendi, Stones, Walker, Fernandinho, Sterling, David Silva, Gündogan, Bernardo Silva, Agüero

Dommer er Lee Mason. Kampstart er kl. 21.00. Kampen vises ikke i Norge.

Relaterte saker

7 svar

  1. Godt å høre at KDB ikke er skadet 🤩

  2. Leste på vg.no at GJ kunne være ute i opptil 3 mnd. Med så mange kamper som City skal spille fremover så klarer ikke Aguero dette alene. Jeg håper de henter Sanchez nå.

  3. ifølge Skye ser Sanchez ut til å bli værende i Arsenal til sommeren. Men alt kan selvfølgelig skje.

  4. Det var en utrolig stygg takling. Skulle vært rødt kort

  5. soleklart rødt. Puncheon skadet seg selv og er ute for resten av sesongen.

  6. Det var som å se på når du prøvde å takle meg

  7. Jan Havnen sier:

    Aguero er heller ikke så effektiv som han var tidligere…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.