Før kampen: Crystal Palace – Manchester City

Pep Guardiola tar med seg City-spillerne til London for å møte Crystal Palace i årets siste kamp.

For andre året på rad skal Manchester City spille Premier League-kamp på nyttårsaften. I fjor ble det tap 0-1 for Liverpool på Anfield etter et tidlig mål av Georginio Wijnaldum, mens de lyseblå dette året tar turen til London for å møte Roy Hodgsons Crystal Palace som for øyeblikket ligger svært utsatt til på plassen over nedrykksstreken. På 20 kamper i Premier League har The Eagles bare fire, og tidligere manager Frank de Boer fikk da også sparken tidlig i sesongen etter en elendig start. I andre halvdel av september knuste City Palace 5-0 i Manchester – den fjerde kampen i Citys rekke på 18 ligaseirer.

Pep Guardiola håper på å ta den 19. ligaseieren på rad nyttårsaften, og kan kanskje glede seg over endelig å møte et lag som ikke legger alle spillerne i forsvar, noe han har vært en sterk kritiker til at mange motstanderlag har gjort med City denne høsten. Palace-manager Roy Hodgson har iallfall annonsert at spillerne hans kommer til å spille på normal måte mot City, selv om han innrømmer at å åpne seg opp for mye bak mot et så godt lag som City, er en garanti for å slippe inn mål. «De gjør det mot alle, men de spillerne vi har er de som er best utrustet til å spille på den måten vi spiller på. Så jeg er redd for at vi ikke har noe annet valg enn å prøve å gjøre det samme som vi gjorde mot Arsenal. Det vil kanskje gjøre det til en underholdende kamp for nøytrale tilskuere, men det kan gjøre det til en tøff kamp for oss. De har enormt kvalitet på midtbanen og framover på banen, samtidig som de jobber så hardt for å vinne ballen tilbake. Alt jeg kan håpe på er at vi i det minste gjør et like godt forsøk som det vi gjorde mot Arsenal.»

I den nevnte kampen mot Arsenal for et par dager siden tapte Crystal Palace 2-3 for Arsenal på Selhurst Park.

Pep Guardiola ble på sin side spurt om en rekke ulike spørsmål på pressekonferansen før morgendagens kamp, blant annet om skadesituasjonen i klubben. Skuffende nok måtte kaptein Vincent Kompany nok en gang tidlig kaste inn håndkleet da City slo Newcastle 1-0 på St. James Park for tre dager siden, men det skal heldigvis ikke være altfor alvorlig denne gangen. «Kompany vil være klar til de neste kampene», kunne Guardiola avsløre. «Vi vil vite det helt sikkert i morgen. Det var en strekk på baksiden av leggen, men det er ikke noe alvorlig.»

Guardiola kunne dessuten avsløre at det i løpet av kort tid kan være duket for et comeback for John Stones. «John Stones hadde sin første trening i går. Han er ikke klar for 90 minutter ennå, men det vil han snart. Dette er store nyheter for oss.» Også Fabian Delph er klar for kamp igjen etter at han måtte stå over mot Newcastle. «Delph var ikke klar mot Newcastle, men han er mye bedre nå. Han trente i går, mens spillerne har hatt en hviledag i dag. Vi får se.»

Når det gjelder situasjonen rundt David Silva var Pep Guardiola mer vag. «Vi får se i løpet av de neste dagene …» Silva skal befinne seg i Spania på grunn av personlige årsaker, uten at det har blitt opplyst noe mer rundt hva dette dreier seg om. Han returnerte til kampen mot Bournemouth lille julaften, men var ikke med igjen mot Newcastle noen dager senere. Spanjolen blir altså heller ikke med mot Crystal Palace nyttårsaften.

Guardiola ble også spurt om alle rekordene City har satt og er i ferd med  å sette denne sesongen. Rekorden for flest ligaseirer på rad i England er for lengst slått, og slår City Crystal Palace i morgen tangeres rekorden til Bayern München. Den er på 19 ligaseirer på rad, satt av Pep Guardiola da han var manager der, og er tidenes lengste rekke av ligaseirer på rad i de beste europeiske ligaene. Guardiola selv er imidlertid ikke like glad for alt snakket om rekorder. «Du snakker om tall og rekorder. Det er en konsekvens av det vi gjør ute på banen. Det har ingenting å si. Det som teller er hvordan vi spiller mot Crystal Palace. Jeg var i årevis i Bayern München. Du kan ikke sammenligne. Dette er bare mitt andre år her. Vi har ikke vunnet et eneste trofé ennå.»

Guardiola ble også spurt om Nicolas Otamendi, som han beskriver som en supermann. «Otamendi har absolutt hjulpet oss. Vi har en supermann på laget! Han kjemper alltid og den største konkurransemannen jeg noensinne har sett. Så viktig! Uten ham hadde dette vært umulig.»

For noen dager siden kom de uoffisielle rapportene om at Otamendi har forlenget kontrakten sin med City, uten at dette har blitt offisielt bekreftet av klubben. 29-åringen skrev under på en femårskontrakt i august 2015 da han ble hentet fra Valencia, mens den nye kontrakten Otamendi nå visstnok skal ha skrevet under på varer helt til sommeren 2022. På det tidspunktet vil Otamendi være 34 år.

Det har også kommet rapporter om at andre spillere skal ha skrevet under på nye kontrakten de siste dagene. Fernandinhos kontrakt var faktisk i ferd med å gå ut til sommeren, noe som ville ha gjort at han allerede i januar kunne ha begynt å diskutere med andre klubber om hvor han skulle spille neste sesong. Nå skriver imidlertid Goal at Fernandinho skal ha skrevet under på en kontrakt som binder ham til City ytterligere én sesong, med mulighet for enda en sesong etter det. Fernandinho fyller 33 år i mai. Det har også blitt skrevet at Gabriel Jesus kommer til å skrive under på en ny kontrakt i løpet av neste ukene, og at denne kontrakten kommer til å vare til 2023. Også Kevin De Bruyne kommer visstnok snart til å skrive under på en ny kontrakt, så snart partene har kommet til enighet om verdien av bilderettigheter. Ingenting av dette har blitt offisielt bekreftet av City.

Pep Guardiola ville på pressekonferansen før Palace-kampen heller ikke utelukke at City kommer til å hente spillere på overgangsmarkedet i januar. «Jeg er så fornøyd med troppen min, så jeg vet ikke om vi kommer til å gjøre noe i januar, men vi skal tenke på det. Vi er fortsatt med i fire turneringer og vi har jo sett hva som skjedde med Stones og Kompany.»

Og til slutt noen godord om Manchester fra Guardiola. «Jeg er så glad for å bo i byen. Jeg foretrekker å bo midt i byen og være sammen med folk.»

Vi tipper at City stiller med følgende lag mot Crystal Palace nyttårsaften: Ederson, Delph, Otamendi, Mangala, Walker, Fernandinho, Sané, De Bruyne, Gündogan, Sterling, Jesus.

Dommer er Jon Moss. Kampstart er kl. 13.00 norsk tid og kampen vises direkte på TV2 Sport Premium.

Relaterte saker

9 svar

  1. Gleder meg til å se festfotball. Ganske døft på old traford i kveld

  2. Med seier i morgen er ledelsen på 16 poeng !

  3. Det laget som spiller på den banen som tramen passerer på vei fra flyplassen er hvertfall stabile, det skal de ha 😀

  4. Seier i morgen , blir en perfekt nyttårsgave 😀👍

  5. Roy Arne Stenvold sier:

    Blir vel seier i dag. Godt Nytt år 🙂

  6. Jan Havnen sier:

    På tide at Jesus finner nettmaskene igjen….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.