Før kampen: Manchester City – Bournemouth

Mens det fortsatt er uvisst om David Silva er med mot Bournemouth eller ikke lille julaften, kunne Pep Guardiola rapportere at Phil Foden har pådratt seg det som kan være en alvorlig leddbåndskade.

Manchester City-manager Pep Guardiola måtte innrømme på pressekonferansen før Bournemouth-kampen i morgen at han ikke vet om David Silva er med i morgen eller ikke. «Jeg vet ikke», var det eneste svaret Guardiola ga på spørsmålet. Det var før kampen mot Tottenham forrige lørdag da Silva plutselig ikke var i troppen på grunn av «personlige årsaker» at spekulasjonene begynte å gå om hva som kunne være grunnen til at Silva uteble. Det har blitt rapportert at Silva har vært i Valencia den siste uken, men bortsett fra det er det ikke mye som har kommet fram om Silva, som liker å ha privatlivet sitt i fred.

David Silva har vært «missing in action» den siste uka på grunn av personlige årsaker.

Silva var heller ikke med på tirsdag da City tok seg videre til semifinalen i ligacupen etter å ha slått Leicester på bortebane etter straffespark-konkurranse. I stedet fikk 17 år gamle Phil Foden spille fra start, men måtte byttes ut like før ordinær tid var ute. «Han er blitt skadet», kunne Guardiola fortelle på dagens pressekonferanse. «Det er ikke bra. Det er en leddbåndskade og han kan være ute en god stund. Dommerne må se etter spillere som filmer, men de er også nødt til å beskytte spillerne,» la Guardiola til, med referanse til tirsdagens dommer Robert Madley som delte ut to gule kort til City-spillere som han mente prøvde å filme seg straffespark.

At Phil Foden er skadet og blir ute en god stund er et skudd for baugen for City, som har et knalltøft program framover både i jula og i januar.

Bedre nytt er det at Vincent Kompany kan være klar for spill igjen. «Han er mye, mye bedre, og han er nesten klar til å spille igjen», kunne Guardiola fortelle. «Kanskje er han klar allerede lørdag». Det skrives i diverse medier at en sen fitnesstest vil avgjøre om Kompany spiller i morgen, eller ikke. Spørsmålet er om Eliaquim Mangala er klar for å spille dersom Kompany ikke blir klar. Mangala brakk nesen i kampen mot Leicester på tirsdag i ligacupen, men vil sannsynligvis kunne spille likevel mot Bournemouth i morgen. Han har de siste dagene trent med beskyttelsesmaske i ansiktet, og vil kanskje også spille med den på i morgendagens kamp.

Vincent Kompany kan være på banen igjen i morgen.

Mens City altså sliter med en del skader, er situasjonen enda verre for bortelaget Bournemouth. Laget som ligger på 16. plass på tabellen har hele åtte spillere ute med skade, deriblant Jermain Defoe som pådro seg en ankelskade denne uka, og er også totalt ute av form for tida. Søndag tapte Eddie Howes gutter med hele 0-4 hjemme for Liverpool, og selv om laget var svært nære på å greie ekstraomganger på onsdag borte mot Chelsea på Stamford Bridge, endte det også med tap og cupexit der. Tidligere i sesongen tapte også Bournemouth da City kom på besøk til Vitality Stadium, takket være en Raheem Sterling-scoring langt på overtid. Dette var starten på Citys lange seiersrekke i Premier League, som nå er oppe i 16 kamper, og altså økes til 17 i morgen. Den engelske ligarekorden for flest seiere på rad er allerede tatt, og neste mål nå er komme opp i 19, som er rekorden i en av de fem europeiske ligaene. Den rekorden tilhører Bayern München, sesongen 2013/14. Manager var selvsagt: Pep Guardiola.

Vi tipper at City stiller med følgende lag i morgen: Ederson, Delph, Otamendi, Mangala, Walker, Fernandinho, Sané, De Bruyne, Gündogan, Sterling, Agüero.

Kampstart er kl 16.00. Dommer er Mike Jones. Kampen vises direkte på TV 2 Sport Premium i Norge.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.