Ustoppelige City knuste Spurs!

Ingen lag er i stand til å stoppe Manchester City for tida! I kveld knuste Pep Guardiolas gutter Tottenham og tok dermed sin 16. strake Premier League-seier!

David Silva var ikke på banen på grunn av det som kun ble oppgitt som «personlige grunner», men City hadde likevel ingen problemer med å ta seg av lag nummer fire på Premier League-tabellen, Tottenham Hotspur. Hele fire ganger måtte Spurs-keeper Lloris hente ballen ut av eget nett, i det som utover i den andre omgangen ble kattens lek med musen fra Citys side. I tillegg til de fire scoringene kunne og burde City ha scoret langt flere og brente blant annet et straffespark.

14 minutter var gått da kveldens første scoring kom. Erstatter for David Silva, Ilkay Gündogan, fikk stå helt alene i feltet på en corner da Leroy Sane slo ballen inn i feltet. Tyske Gündogan takket og bukket for den slette markeringen og headet City i ledelsen før kvarteret var spilt.

Halvveis ut i omgangen kunne det blitt 2-0 etter en dobbeltsjanse der Sergio Agüero, som ble foretrukket framfor Gabriel Jesus fra start, skjøt. Hugo Lloris var imidlertid raskt nede, men på returen var Raheem Sterling på plass. Skuddet hans gikk imidlertid over.

Dermed gikk lagene til pause med en 1-0-ledelse til City etter en omgang der de lyseblå hadde hatt full kontroll og styrt hele kampen. I starten av andreomgang skulle imidlertid Tottenham komme mer med i kampen, uten at de greide å komme seg til de helt store sjansene. Ederson måtte riktignok strekke seg etter et langskudd fra Harry Kane etter 55 minutter.

Etter 66 minutter burde det blitt 2-0 da Leroy Sane først driblet seg framover og til slutt avsluttet. Keeper Lloris var oppe med en hånd og fikk reddet skuddet, men ballen havnet bare i beina på Raheem Sterling som burde ha greid å sette den innenfor stolpene, men i stedet satte den svakt over mål fra fem meters hold.

Tottenham var heldige som fikk beholde alle spillerne på banen etter flere stygge stemplinger. Harry Kane var heldig som slapp med det gule etter 53 minutter da han stemplet i ankelhøyde, noe Alli også gjorde etter 68 minutter på ankelen til Kevin De Bruyne, som heldigvis kom seg på beina igjen. Begge situasjonene kunne, og kanskje burde, ha endt med rødt kort, men De Bruyne viste kort tid etter den grusomme stemplingen at han ikke lar seg stoppe av noe som helst. Bare minuttet etter, da 70 minutter var spilt, avanserte han oppover Citys venstreside og avsluttet til slutt fra skrått hold, via hånda på keeper Lloris og opp i nettaket med et knallhardt skudd! 2-0 til City og det begynte å bli klart hvor de tre poengene kom til å havne.

Fem minutter senere kunne det blitt 3-0 da Kevin De Bruyne først ble spilt gjennom og så ble lagt i bakken av bortelagets Verthongen. Dommer Craig Pawson pekte på straffemerket, der Gabriel Jesus, som var kommet inn for Sergio Agüero, skulle få sjansen. Jesus satte imidlertid ballen i stolpen, men ballen gikk tilbake til Raheem Sterling, som utrolig nok nok en gang skulle greie å sette ballen over tverrliggeren på åpent mål.

At City kunne ha scoret langt flere mål enn de fire de faktisk puttet er det ingen som helst tvil om, men ti minutter før slutt skulle i alle fall kveldens tredje City-scoring komme. Leroy Sane ble spilt gjennom og han kunne enkelt servere Raheem Sterling som fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål fra kort hold. Tottenham-forsvaret ropte på offside, og det var et lite spørsmål om Sterling var bak eller foran ballen da Sterling spilte ballen til han, men assistentdommeren lot flagget hvile og dermed kunne City juble for 3-0. En sikker seier var i ferd med å bli en knusende seier!

City fortsatte med å presse på for en fjerde scoring, og etter et par gode muligheter der Hugo Lloris måtte i aksjon skulle også 4-0 komme. Innbytter Bernardo Silva spilte gjennom Raheem Sterling som bommet på ballen da han prøvde seg på en liten flikk over en utrustende keeper Lloris. I stedet gikk ballen under beina på Tottenhams sisteskanse, og dermed kunne en meget heldig Sterling bare sette ballen i det tomme målet. Ikke nok med at City spilte fantastisk fotball, nå hadde de lyseblå også flyt!

Spurs skulle riktignok få et trøstemål på overtid da Eriksen satte ballen i det lengste hjørnet med et velplassert skudd, men seieren var likevel et faktum. 4-1 til City og tre nye poeng i tillegg til Citys 16. strake Premier League-seier. Rekorden fortsetter å øke!

Nå venter Leicester i kvartfinale i ligacupen på tirsdag. City kjemper fortsatt i alle fire turneringer og om City greier å slå Leicester er de lyseblå et skritt nærmere det som kan bli sesongens første pokal.

Relaterte saker

18 svar

 1. Helt fantastisk rett og slett :-).. Kunne vert mye mere i dag 🙂

 2. Under the Blue Moon , fantastisk say no more 👍👍⚽️

 3. Nå blir det reint for mye for en gammel mann.

 4. Jeg håper på rekorder (poengrekorden, og mest scorede mål i én sesong), men jeg er redd for at City vinner ligaen rekordtidlig og slapper av på slutten for å konsentrere seg om de andre turneringene. Men om de tar The Triple, eller fire titler til og med, så kan jeg leve med det, altså… ☺️

 5. Men så lenge det er city…som tar det tidlig. Så er det jo deilig å se dem vinne fordi om etterpå😁

 6. Min drøm er at City avgjør det hjemme mot United. Vi knuser de 5-0 og tar dermed gullet…..eller er det beste at vi tar gullet kampen før? Så de må stå æresgard før kampen ?😂👌🏼🦈🦈🦈

 7. Jan Havnen sier:

  Topp underholdning.

  Men, hva holdt dommeren på med ?????
  To soleklare røde kort ble ikke gitt. Dette bør få etterspill..

 8. Å se United stå æresgard på Etihad hadde vært stort 🙂

 9. Jan Havnen sier:

  Vi kunne endt opp med to knekte bein. Slik dømming er fare for spillernes sikkerhet.

 10. Kjempekamp i dag sjøl uten Silva . Har feid alle top 5 lagene av banen på tross av at vi har brent mange målsjanser ink straffen i dag

 11. Oddbjørn Rømma sier:

  For en herlig kamp, for noen spillere. Silva hvilte, men vi har fortsatt 11 mann på banen ! De Bruyne is the man ! The man !! Når jeg først er på banen: Media og motstandere kaller oss «kjøpelag» Ser vi på det laget som har stått i krigen og vunnet slag etter slag i høst, så er det i hovedsak de samme spillerne som var på banen i forrige sesong… Den eneste forskjellen er at Pep har vært her ett år lenger. Formet spillerne og spillet til sin magiske verden. For en verden, for et spill, for en trener. Jeg er mektig stot av å være en del av dette !!

 12. Ja Sveinung dette city laget imponerer voldsomt.

 13. Æresgard, for deretter å gruse dem av banen. Våt drøm det.💥💙💥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.