Manchester-derbyet – dagen derpå

Mens Mourinho mente at United ble snytt for straffe og at City var heldige, kunne ikke City-manager Pep Guardiola vært mer uenig. Dessuten ble det håndgemeng og svært hissig temperatur i garderoben etter kampen. Citys assistenttrener Mikel Arteta skal ha forlatt området med blod i ansiktet.

Det var Manchester-derbyet hele fotball-England hadde sett fram til siden seriestart, og det ble Pep Guardiolas Manchester City som gikk seirende ut av duellen og dermed økte luken ned til andreplassen på Premier League-tabellen med hele elleve poeng.

Nicolas Otamendi ble matchvinner i gårsdagens kamp og hadde grunn til å smile.

Mens all statistikk etter kampen viser at seieren var fortjent, var ikke United-manager Mourinho enig i det. Han mente at de lyseblå var «beskyttet av flaks» og at hans eget lag skulle hatt straffe da Ander Herrera gikk i bakken i en duell med Nicolas Otamendi. I stedet for å få straffe ble Herrera belønnet med gult kort for filming av dommer Michael Oliver. «Manchester City er et veldig godt lag, og så er fotballgudene med dem. Det var sånn forrige sesong også, helt likt. Dere kan snakke om hva dere vil, fotballteori, statistikker, ballbesittelse, alt dere vil, men akkurat som i forrige sesong mistet vi en klar straffe på et avgjørende tidspunkt av kampen.»

City-manager Pep Guardiola kunne ikke vært mer uenig i United-managerens vurdering av kampen. «Vi var bedre på alle statistikker. Vi var mye bedre enn dem på måten vi spiller på. Når et lag er modige nok til å ha ballen i 65-75 % av tida er det fordi vi er ærlige. Det er den måten vi ønsker å spille fotball på og det var sånn vi gjorde det. Vi prøver å vinne kampen ved å spille en den fotballen vi tror på. De andre kan gjøre som de vil, men spillerne mine ønsker å spille fotball og å gå i angrep. Jeg vet ikke hva planen til motstanderen min var, men vi kom her for å vinne. Vi gjorde det samme på Stamford Bridge som her, begge to store arenaer.»

«Jeg sa til pause at jeg ikke kom til å snakke noe om taktikk. Vincent Kompany var skadet og vi puttet Fernandinho, en defensiv midtbanespiller inn som midtstopper for å bygge opp spillet. Fotball er umulig å spå – vi scoret to mål på dødballer. Jeg er glad fordi mange sier at det ikke er mulig å spille slik som vi gjør i England, men det kan du. Vi vet at United er gode på kontringer. Jesse Lingard, Marcus Rashford, Anthony Martial, Romelu Lukaku – de er sterke, men i dag syns jeg Nicolas Otamendi, Vincent og Eliaquim Mangala var fantastiske. De vant alle de lange ballene og andreballene. Da vi vant hadde vi flere ekstra pasninger. Det er ikke enkelt å skape sjanser mot United, siden de er så sterke defensivt.»

Ederson jubler på vei inn i garderoben etter kampen i går. Kort tid etter skal stemningen ha blitt mer hissig.

Dessverre ble det ifølge diverse medier ikke bare en verbal duell etter at selve fotballkampen var ferdig i går. Det utviklet seg også til å bli hissig stemning og tilløp til håndgemeng i garderoben etter kampen. Det hele skal ha startet da Mourinho gikk inn i City-garderoben fordi han mente City-spillerne feiret seieren for høylytt og dermed ikke viste respekt for motstanderen. Dette skal ikke ha blitt tatt godt imot av spillerne, og Manchester Evening News skriver at United-manageren fikk både vann og melk kastet mot seg i tillegg til en tom vannflaske. Deretter ble det en svært hissig ordveksling på portugisisk mellom Mourinho og City-keeper Ederson som skal ha stått og skreket til hverandre. Ifølge Guardian skal Mourinho til slutt ha ropt noe sånt som «Nå bør du for helvete vise mer respekt. Hvem er du?» Etter det skal det hele ha utartet seg til håndgemeng/slåsskamp der opptil 20 personer fra begge leirer skal ha vært involvert. Blant de mest sentrale og aktive nevnes Uniteds Romelu Lukaku, mens Vincent Kompany på sin side skal ha prøvd å roe gemyttene. Situasjonen skal ha vært «ute av kontroll» og til slutt måtte sikkerhetsvakter, blant dem to politimenn, komme inn i garderoben for å få ro på situasjonen. Citys assistenttrener Mikel Arteta skal ha fått et kutt og forlot garderoben med blod i ansiktet. Om denne hendelsen kommer til å få noe etterspill vites ikke i skrivende stund.

5 svar

  1. Mourinho gir vel utrykket dårlig taper ekstra innhold 😁

  2. Sånn skal ett Derby være. God fotball og litt håndgemeng etter kampen er rett og rimelig 😂

  3. Feiret for høylytt 🙂 Kommer fra klubben om sang anti-City sanger «in their finest hour» bare dager etter Manchester angrepet i mai, og som har en dabber som ønsker våre spillere skadet.

  4. Stolen from Bluemoon. «Look lads, I know I spent all week accusing you of cheating, claiming you were only winning the league because of referees giving you favours, and then just wrote off your historic win as «lucky» and down to a refereeing mistake…but would you mind showing some respect?»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.