Før kampen: Shakhtar Donetsk – Manchester City

City-spillerne er i Ukraina for å spille en relativt betydningsløs Champions League-kamp mot Shakhtar Donetsk. For hjemmelaget og for Napoli er kampen imidlertid alt annet enn betydningsløs.

Manchester City har allerede vunnet gruppe F i Champions League etter å ha seiret i samtlige fem kamper så langt og dermed plukket 15 av 15 mulige poeng. Det er seks poeng ned til kveldens motstander Shakhtar Donetsk, som dermed ikke kan gå forbi City med bare én kamp igjen å spille. Mens City dermed ikke har annet enn den gode statistikken denne høsten å spille for, har hjemmelaget Shakhtar Donetsk alt å spille for. Klarer ukrainerne minst en uavgjort er laget sikret andreplass i gruppa og dermed avansement til sluttspillet i Champions League til våren, mens de med tap er avhengig av hjelp fra Feyenoord for å ta seg videre. Feyenoord, som har tapt alle kampene sine, har heller ikke noe å spille for da de uansett havner sist i gruppa, mens deres motstander i kveld, Napoli, sikrer seg andreplassen i gruppa dersom de slår Feyenoord og City samtidig slår Shaktar. Mens enkelte har ymptet frampå at City burde spille med et rent B-lag i kveld for å spare spillere og sikre at ingen blir skadet før Manchester-derbyet på søndag, har Napoli på sin side gått ut med oppfordring til City om gjøre alt de kan for å vinne i kveld, noe italienerne er helt avhengige av.

Pep Guardiola skal nå ifølge Sky Italia ha sendt en SMS til Napoli-manager Maurizio Sarri der han lover at City skal gi alt i kveld mot Shaktar og sørge for at laget vinner alle sine seks gruppespillskamper. Guardiola og Sarri skal ha et svært godt forhold til hverandre og begge snakket svært positivt om hverandre etter begge oppgjørene lagene imellom.

At Pep Guardiola mener alvor med meldingen til Sarri kommer også tydelig fram gjennom troppen han har tatt med seg til Kharkiv, der klubben nå spiller etter å flyttet fra Donetsk siden byen er under kontroll av russiskstøttede separatister. Forrige gang klubben spilte på sin egen arena, Donbass Arena, var i 2014, og siden den gang har klubben i eksil fra sin egen by flyttet rundt omkring i Ukraina og spilt andre steder. Det er først nylig at klubben begynte å spille i Kharkiv, da det viste seg at det i dette området befant seg mange Shakhtar-supportere – 240 kilometer fra Donetsk. Disse får nok se en del av Citys stjernegalleri i kveld, selv om det er ventet at enkelte unge talenter kommer til å få sjansen, for eksempel Tosin Adarabioyo, Phil Foden og Brahim Diaz. Av de faste førstelagsspillerne er det bare Kevin De Bruyne (suspendert på grunn av gule kort) og David Silva (fikk en liten smell på søndag i seieren over West Ham) som ikke har satt seg på flyet til Ukraina, men hvem som kommer til å starte er et åpent spørsmål. Sannsynligvis vil de førstelagsspillerne som har fått lite spilletid så langt i høst bli å se fra start, det vil si Eliaquim Mangala, Danilo, Yaya Touré, Ilkay Gündogan og Bernardo Silva. Muligens kommer også Claudio Bravo til å starte i mål, men akkurat det er mer uvisst, siden det kan ta seg dårlig ut overfor Napoli om City starter med en spiller som ganske åpenbart er regnet som reservekeeper. På topp er det også åpent om det blir Sergio Agüero eller Gabriel Jesus som starter. Sannsynligvis vil den som ikke starter på topp i kveld bli å se fra start i Manchester-derbyet på søndag.

Vi tipper følgende City-lag fra start: Ederson, Delph, Mangala, Adarabioyo, Danilo, Touré, Foden, Gündogan, Diaz, Bernardo Silva, Agüero.

Kampstart er 20.45. Dommer er Benoit Bastien (Frankrike). Kampen vises direkte på Viasport+/Viaplay.

3 svar

 1. Tommy Kvarsvik sier:

  Håper vi ser både Foden og Diaz fra start i kveld. Får de ikke sjansen i en kamp som dette får de det aldri …

 2. Nils Are Golf sier:

  Tviler sterkt på at begge starter. Tosin A har nok større sjanse for å starte. Blir ikke overrasket om Mangala starter VB og at vi starter med et sterkere lag enn mange tror.

  Tipper Bravo, Danilio, Ota, TA, Mangala, YT, Gundogan, Foden, B Silva, Sane, Jesus

 3. Svein Ottar Myrvågnes sier:

  Det er vel nettopp i en slik egentlig ubetydelig kamp, der vi kan bruke de gode reservene, at nye skader på spillere vil oppstå! Håper jeg tar feil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.