Før kampen: Manchester City – West Ham

City skal forsøke å ta sin 20. strake seier når West Ham kommer på besøk til Manchester i ettermiddag, noe som vil sikre at forspranget ned til United fortsatt er på åtte poeng før Manchester-derbyet neste søndag.

Det er knyttet store forventninger til Manchester-derbyet neste søndag, men det er et annet United City skal møte i ettermiddag, nemlig West Ham United, som har startet sesongen på lite imponerende vis. Laget ligger i skrivende stund under nedrykksstreken, og tidligere manager Slaven Bilic fikk sparken for en snau måned siden og David Moyes ble hentet inn som erstatter. Han har ikke akkurat greid å få skuta på rett kjøl så langt og har ikke vunnet på sine tre kamper så langt. I midtuka ble det 0-4-tap borte mot Everton, og mot et lag som bare har vunnet tre ganger på de siste 25 kampene i alle turneringer, er det ikke rart det er lav odds på at City kommer til å ende opp som det seirende laget i ettermiddag. Fattige 1,08 får en om en spiller på City på Langoddsen, mens West Ham-seier gir hele 15 i odds. Unngår City at akkurat det skjer vil det være 23. kamp på rad i ligaen at City ikke taper, noe som vil være ny klubbrekord. Den tidligere rekorden på 22 ble tangert på onsdag, da City slet i sluttminuttene mot Southampton, før Raheem Sterling for tredje kamp på rad ble matchvinner like før slutt, denne gang med en praktfull scoring.

City har som sagt vunnet de tolv siste ligakampene, mens det er 13 som er rekorden i Premier League på én sesong, satt to ganger (først av Arsenal i 2001/02-sesongen, så av Chelsea forrige sesong). Om en lar en slik seiersrekke fortsette over flere sesonger er rekorden i Premier League på 14 (Arsenal januar til august i 2002), og City må dermed slå både West Ham i dag og Manchester United neste søndag om denne skal tangeres. Vinner City enda en kamp (altså de tre neste ligakampene) vil det være ny rekord i toppdivisjonen i England gjennom alle tider.

Leroy Sané var ikke med sist, men er sannsynligvis klar igjen mot West Ham.

Enkelte av vært bekymret for om Citys spillere er i stand til å takle det knalltøffe kampprogrammet med to kamper hver uke, men selv om City spiller Champions League-kamp på onsdag, behøver ikke det å ha så mye å si for oppladningen til Manchester-derbyet om en uke. City har nemlig allerede vunnet sin Champions League-gruppe og kommer garantert til å la mange av førstelagsspillerne bli hjemme i stedet for å sende dem til Ukraina for å møte Shaktar Donetsk, noe som vil gjøre at de får best mulig oppladning til sekspoengskampen neste søndag. Spørsmålet er om også noen spillere blir spart til dagens kamp mot West Ham. Leroy Sané var syk i midtuka mot Southampton og var ikke å se verken på banen eller på benken, men er i full trening igjen og vil sannsynligvis starte i dag. David Silva ble spart i store deler av kampen mot Southampton, men kom innpå det siste kvarteret. Han bør også være uthvilt til dagens kamp.

Pablo Zabaleta returnerer til Manchester.

For West Ham vil det garantert bli en spesiell opplevelse for Pablo Zabaleta å komme tilbake til Manchester for å møte klubben han forlot i sommer etter så mange år med de lyseblå, der han ble en stor favoritt blant fansen. Han kommer garantert til å få en varm og hjertelig velkomst. «Det kommer til å bli rart å reise tilbake dit og spille mot dem etter så mange år og så mange flotte minner derfra. Det kommer til å være en rar følelse, men det vil være godt å spille foran City-fansen igjen. Dette er en del av fotballen, det er sånt som skjer. Selvsagt ønsker jeg at City vinner Premier League», forteller Zaba i et intervju før kampen. En som imidlertid ikke spiller er Joe Hart, som er utlånt fra City til West Ham. Dermed blir det spanske Adrian som vil vokte buret. Det gjorde han også sist sesong i det tilsvarende oppgjøret, som endte med 3-1-seier til City, etter blant annet to mål av Raheem Sterling – det siste fra så å si død vinkel! Også denne sesongen har Sterling scoret flust med mål og er så langt denne sesongen klubbens toppscorer med 13 fulltreffere. Så gjenstår det å se om engelskmannen fortsetter med å score i ettermiddag …

Vi tipper at følgende City-lag starter: Ederson, Delph, Otamendi, Kompany, Walker, Fernandinho, Sané, De Bruyne, Silva, Sterling, Agüero

Dommer er Mike Dean. Kampen har avspark kl. 17 og vises direkte på TV2 Sport Premium.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.