Før kampen: Huddersfield Town – Manchester City

Manchester City tar turen til Huddersfield i et forsøk på å ta den 18. seieren på rad, men møter et lag som har overgått alle forventninger så langt denne sesongen.

Mens de fleste hadde tippet Huddersfield som en dumpekandidat som kom til å rykke rett ned til Championship igjen, har laget til amerikanske David Wagner overgått alle forventninger og ligger for øyeblikket trygt plassert midt på tabellen. Det er spesielt på hjemmebane Huddersfield har gjort det godt, der de har vunnet tre av seks kamper så langt, mens to har endt uavgjort og bare én kamp har endt med tap. Et av lagene som fikk unngjelde var Manchester United, som i går fikk med seg en noe heldig 1-0-seier hjemme mot Brighton, noe som betyr at også City må vinne i dag om luken på åtte poeng ned til laget som er nummer to på tabellen skal bli opprettholdt.

City stilte med et redusert, men likevel ganske sterkt, mannskap hjemme mot Feyenoord i Champions League tidligere denne uken, men fikk ikke spillet helt til å funere, og det var kun takket være en scoring rett før slutt av Raheem Sterling at kampen endte med seier. Det var den 17. kampen på rad med City som vinnende lag, og blir det seier også i dag mot Huddersfield vil altså rekorden utvides til 18. De spillerne som sto over mot Feyenoord på tirsdag er sannsynligvis med fra start igjen i dag, og i følge Pep Guardiola er det ikke andre skader nå bortsett fra Benjamin Mendy og John Stones. Vincent Kompany var endelig tilbake på banen igjen forrige helg da Leicester ble slått, etter å ha vært ute et par måneders tid. Han fikk hvile i Champions League tre dager etterpå, men spiller med all sannsynlighet sammen med Nicolas Otamendi i midtforsvaret til City i dag. Otamendi sto over forrige helg på grunn av gule kort, men starter nok i ettermiddag. Også Fabian Delph, Fernandinho, David Silva og Leroy Sané blir med all sannsynlighet å se fra start, alle spillere som har fått en ukes hvile.

Hvem som vil spille på topp for City er imidlertid et åpent spørsmål, og Pep Guardiola har den siste tiden vekslet mellom å la Sergio Agüero og Gabriel Jesus starte. Forrige uke avslørte han at grunnen til at de to ikke har fått spille sammen de siste par månedene er på grunn av at Benjamin Mendy ble skadet. Dette hadde å gjøre med Mendys evner til å komme seg helt ned til dødlinja og legge inn i feltet. Nå sier imidlertid Guardiola at han er klar for å la Agüero og Jesus spille sammen igjen. «Jeg kan si at jeg tror de kommer til å spille sammen igjen, med eller uten Mendy. Frem til nå har jeg bestemt meg for å spille sånn at jeg velger mellom enten den ene eller den andre. Selvsagt kan de spille sammen, men jeg har valgt å spille med mer tydelige vinger og utnytte egenskapene deres og bare ha én spiss. Men vi kan godt spille med to spisser, og det gjorde vi for eksempel de siste ti minuttene mot Feyenoord. Da spilte vi mer sentralt, og det er selvsagt noe vi kan gjøre. Det er noe vi kan gjøre dersom vi trenger å score mål eller å endre på noe. De er perfekte å spille sammen, og det kommer til å skje. De har et utmerket forhold til hverandre. Det er ikke enkelt å finne to spisser som har et så tett forhold. For det første: Sergio er den som har erfaring. Han er en flott fyr, men det samme er Gabriel, så det er ikke poenget. Selvsagt ønsker de å spille og jeg vet at de ikke blir glad når de ikke får spille, men det er det samme for alle som ikke får spille. Danilo er ikke glad. Jeg vil at de skal konkurrere mot hverandre. De er nødt til å spille bra, for hvis ikke er det en annen spiller som er like god som får spille i stedet. Men de kommer til å spille mange, mange kamper uten Benjamin, fordi de kan spille sammen.»

En spiller å se opp for i dagens kamp mot Huddersfield er hjemmelagets Aaron Mooy. Han fikk aldri spille for City og var på utlån til Huddersfield forrige sesong, før the Terriers kjøpte ham fra City i sommer. Han har vært lagets klart beste spiller i høst og har både flest mål og målgivende pasninger, skapte sjanser, pasninger som traff, pasninger på motstanderens banehalvdel og berøringer. Midtbanespilleren fra Australia ønsker garantert å komme på scoringslista mot sin gamle klubb i dag.

Vi tipper at følgende City-lag starter: Ederson, Delph, Otamendi, Kompany, Walker, Fernandinho, Sané, De Bruyne, David Silva, Sterling, Jesus

Kampstart er kl. 17.00. Kampen vises på TV2 Sport Premium 1. Dommer er Craig Pawson.

11 svar

  1. Tror det blir tøft.. men håper på seier… 1-2

  2. Kamp tips? Scor mere enn huddersfield 🤪. Men tipper 1-3. Huddersfield leder 1-0 til pause og vi kommer sterkt tilbake i andre omgang …

  3. Typisk 1-3 kamp. Det kommer til å stå 1-1 lenge..

  4. 0-2 mitt tips , men se opp for Aaron Mooy , alltid vanskelig med egne produkter 👍

  5. Jan Havnen sier:

    Håper virkelig Stones kommer raskt tilbake. Hinker Kompany av banen blir det tynt bak der…

  6. Blir nok en sliteseier å la arse i dag. 1-1 eller 0-1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.