Før kampen: Leicester City – Manchester City

Etter to ukers pause fra klubbfotballen returnerer Premier League når Pep Guardiola tar med seg guttene sine til Leicester for å møte et lag City har slitt med de siste sesongene.

Forrige sesong fikk City juling på King Power Stadium da Leicester ledet 3-0 etter bare 20 minutter spilt og endte opp med å slå City 4-2. Kampen var et lite lyspunkt for Claudio Ranieri, som ellers ikke greide å følge opp suksessen fra året før da han på sensasjonelt vis førte laget sitt til Premier League-gull, til tross for at de av alle eksperter var spådd å rykke ned. Forrige sesong så det lenge ut til at det faktisk kunne bli en realitet, før Ranieri fikk sparken og Craig Shakespeare kom inn og fikk orden på sakene. Han førte laget til en trygg plassering på tabellen, og underskrev også i sommer en permanent treårskontrakt med klubben. For en måned siden fikk imidlertid også Shakespeare sparken og det er nå franske Claude Puel som har overtatt Leicester-skuta og han leder laget sitt for tredje gang når Pep Guardiolas Manchester City i dag kommer på besøk.

Mange har vært bekymret for helsetilstanden til Sergio Agüero de siste dagene.

Leicester har midtbanespilleren Matty James ute med skade, og også veteranen Robert Huth er for tiden ute. For Citys del har det vært mye skriverier rundt Sergio Agüeros helsetilstand denne uka. Argentineren kollapset visstnok i pausen i privatlandskampen mellom Argentina og Nigeria, men selv om det om det først ble rapportert at han hadde besvimt, ble det senere sagt at han var ved bevissthet hele tiden og at han bare skal ha følt seg svimmel. Han ble fraktet til sykehus for å teste at alt fungerer som det skal. Da Agüero var 15 måtte han operere på grunn av et hjerteproblem, men Pep Guardiola kunne på pressekonferansen forsikre om at det er ingenting å bekymre seg for når det gjelder helsetilstansen til Kun Agüero, og at Citys nummer 10 er klar for spill mot Leicester i dag. «Han har det ok. Ingenting å bekymre seg for. Han kom tilbake for to dager siden og legene sier at helsen hans er perfekt.»

Samtidig nærmer Vincent Kompany seg nok et comeback for City, og enkelte har spekulert i at han kan være tilbake allerede i dag mot Leicester når Nicolas Otamendi må sone på grunn av fem gule kort. Pep Guardiola sier at han uansett har ulike alternativer. «Jeg har en tanke om hvordan vi skal erstatte Otamendi. Vi har Mangala, kanskje Kompany er tilbake. Kyle Walker kan også spille der.»

Fabian Delph og Raheem Sterling måtte begge melde forfall fra Englands landskamper mot Brasil og Tyskland på grunn av skader. Pep Guardiola kunne på pressekonferansen før Leicester-kampen melde at Delph, som skadet baksiden av leggen i sluttminuttene mot Arsenal for 13 dager siden, kanskje ikke rekker å bli klar til dagens kamp. «Han har bare vært med på to av fire treninger. Jeg håper han blir klar, for han er veldig viktig for oss. Sterling har hatt store problemer den siste tida. De to siste kampene spilte han med smerter i ryggen, men han er mye, mye bedre nå, og jeg håper han kan spille.»

Vi tipper følgende City-lag fra start: Ederson, Delph, Stones, Mangala, Walker, Fernandinho, Silva, De Bruyne, Sané, Sterling, Jesus

Dommer er Graham Scott, som dømmer Manchester City for aller første gang. Kampstart er kl 16.00 norsk tid. Kampen med Premier Leagues beste lag denne sesongen vises ikke direkte på norsk tv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.