Karakterboka – så langt

Svea triller terningen på City-spillerne så langt denne sesongen.

Karakterer eller terning – det går uansett fra 1-6. 17 kamper, 16 seirer og en uavgjort kamp inn i sesongen: Her er mine karakterer på spillerne – så langt.

6 (den beste først):

Kevin De Bruyne
Citys største stjerne, han som får fart på spillet, han som slår de mest presise, harde pasningene gjennom ledd, han som får City til å være verdens farligste lag for tiden. Han har vært god lenge, men dette er det definitive gjennombruddet.

Ederson
Jeg er målløs over en utespiller som er så god med hendene … hehe …. det blir nesten sånn med Ederson, at du føler at han egentlig spiller ute. Han har fascinert meg voldsomt med roen og fotarbeidet, men også med hvor kort tid han har brukt på å ta inn tøffheten i PL. Trygg og god på streken, glimrende i feltet. En ener med ballen i beina.

Både Fernandinho og John Stones får terningkast seks av Svea.

John Stones
Dette er en spiller jeg visste hadde akkurat det i seg som han har vist i høst. Når Stones spiller fotball som nå, så er det ikke mange, kanskje ikke noen, stoppere i verden som er bedre. Gjør færre feil, nesten ingen så langt, scorer mål, leder laget som en kaptein, godt samspill med Otamendi og Ederson. Strålende åpning, spesielt i Kompanys fravær (igjen).

Fernandinho
Noen trodde han var ferdig, etter en – til han å være – middels sesong i 2016/17. Men det var feil. Har hatt noen fantastiske kamper denne høsten, bryter opp motstanderens spill, gjør ting enkelt, slår knapt en feilpasning og det at han har holdt Yaya ute av laget, sier egentlig mye. I sin femte sesong er han som aller best for City.

Fabian Delph
Jeg tar med Delph blant sekserne, fordi han har overrasket, vært mer enn solid og tatt ansvar i en backrolle som sto ledig etter at Mendy ble skadet. Får vist hvor mye fotball det er i han, er ballsikker, slår ikke feilpasninger og har på en nesten bemerkelsesverdig måte gått inn i backrollen som om han skulle spilt der hele livet.

5 (den beste først):

David Silva
Hva kan jeg si? Genial fotballspiller. Spiller aldri dårlig, og nå har han fått den indreløperrollen der han er aller best. Skader motstanderen hver gang han har ballen. Utrolig oversikt, kontroll og blikk for hvor alt foregår på banen.

Raheem Sterling
De fleste vet min skepsis til Sterling, men for en høst han har hatt. 10 mål, og han er ikke engang spiss. Mikel Arteta har jobbet mye med han, for å få han til å ta bedre valg, og det har lykkes. Livsfarlig hver gang han går mot forsvarerne til motstanderen, flink til å plassere seg riktig inne i feltet når spillet går på motsatt side. Og rykket hans – det har ingen andre.

Leroy Sané – litt ujevn, men likevel livsfarlig. Terningkast fem så langt denne sesongen.

Leroy Sané
Hvis jeg hadde vært høyreback og fått spørsmål om hvilken spiller jeg helst ikke ville møte, så ville svaret vært enkelt: Leroy Sané. Når han får spillet inn i sin gate, da er han umulig å stoppe. Han løper så fort med ballen, litt Bale, litt Giggs, litt Henry, at motstanderne ikke har sjans til å følge han. Scoret åtte mål så langt. Litt ujevn, men det er kantspillere.

Kyle Walker
Opp og ned langs høyrekanten, i full fart. Muskler nok i duellene, rask nok til å løpe opp igjen de som kommer løs på hans side. Walker har vært en klar styrke, et godt kjøp og virker å være rett mann på rett plass. Har gitt City en helt annen dimensjon i angrepsspillet, som har vært savnet siden Zabaleta var på høyden.

Nicolas Otamendi
Han fortjener applaus for å ha tatt tak i de deler av spillet hans som verken Guardiola eller supporterne var veldig fornøyd med. Ruser mindre, bommer sjeldnere og har bedret pasningsspillet sitt kraftig. Og da ser vi også styrkene hans: Glimrende til å rydde i feltet, god som førsteforsvarer – og farlig på dødball.

Claudio Bravo
Må nesten få en femmer for spillet sitt da City gikk videre i ligacupen.

4 (den beste først):

Sergio Agüero
Egentlig synes jeg ikke Agüero har vært så god i høst, men det er (selvsagt) blitt 10 mål denne gangen også … Poenget er at han kan enda bedre, men du verden: Han scorer mål, jobber hardere enn før og setter rekorder flere steder. Jeg er bare glad så lenge City beholder han.

John Stones, Kevin De Bruyne og Gabriel Jesus feirer mål.

Gabriel Jesus
Heller ikke han har imponert så voldsomt, men har scoret ni mål … så hva kan vi si? Vi er blitt kresne. Men brasilianeren er på vei mot noe stort, han er bare 20 år. Og han vil bare bli bedre. Som førsteforsvarer er han helt fantastisk.

Benjamin Mendy
Vi så tegn på hva City får fra venstresiden i de kampene Mendy fikk spille før skaden. Det var ikke helt maksimalt, men mange tegn på hva som vil komme. Synd med skaden.

Vincent Kompany
Klarte seg fint, og viste gode tegn på gode, gamle Kompany – før han ble skadet. Igjen.

Oleksander Zinchenko
Klarte seg veldig fint i den ene kampen han fikk, i en uvant rolle som venstreback. God fotballspiller på 20 år.

3 (beste først):

Bernardo Silva
Har nok slitt med at det er vrient å få vist seg skikkelig fram med så lite spilletid. Kom sent i gang med sesongen, de som startet sesongen har gjort det fantastisk, og derfor spiller Bernardo fortsatt lite. Men at han er en god fotballspiller, det er det liten tvil om. Vi har sett noen tegn på det allerede.

Ilkay Gundogan
Litt som Bernardo: Var ikke klar da sesongen startet, og siden City har vært konstant gode, så er det vrient å spille seg inn. Men – en meget god fotballspiller. Spørsmålet er om han får spille mer med en så god midtbane som City har.

Danilo har gjort sine saker greit nok, men er ikke blant dem som har imponert aller mest.

Danilo
Åpnet friskt, men falt litt av. God back-up-spiller i flere posisjoner, og hadde spilt venstreback hvis ikke Delph hadde benyttet sjansen så godt.

Yaya Touré
Har fått lite spilletid, men har gjort det helt ok de gangene han har spilt. Spørsmålet er om han er i City etter januar.

Tosin Adarabioyo
Har fått en kamp. Klarte seg helt ok.

Elaquim Mangala
To kamper og et innhopp. Flest middels opptredener. Ikke god nok, egentlig, i den måten Guardiola vil spille fotball på.

9 svar

  1. Enig i mye, men at Zinchenko får samme karakter som Aguero/Jesus er merkverdig. Jeg personlig, og fler jeg har snakket med syntes han var forferdelig den kampen han fikk. Jesus 5-6.

  2. Riktig med sekser til Delph.

  3. Ville gidd David Silva en 6er. Magikeren tryller i år også 💫💫💫

  4. Ederson er født uten nerver.hadde terningen hatt 7 øyer hadde han fått det..

  5. Veldig god rangering! Jeg ville plassert Sane høyere. Konstant uromoment – med en ekstrem fart – som i tillegg scorer så det holder i stor konkurranse med mange cityspillere 👕⚽️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.