City presenterte rekordtall

City gikk én million pund i overskudd forrige sesong. Samtidig har inntektene aldri vært høyere.

Manchester City presenterte nylig de økonomiske resultatene for sesongen 2016/17, og som i de to forrige sesongene endte City opp på plussiden, som altså vil si at klubben gikk med overskudd. Denne gangen viste tallene at klubben gikk £1,1 million i overskudd de siste 13 månedene, fra 1. juni 2016 til 30. juni 2017. Grunnen til at det denne gangen regnes 13 måneder i stedet for 12, er en endring som er gjort med tanke på når det økonomiske regnskapsåret slutter.

Enda mer gledelig enn at klubben nok en gang går med overskudd, som jo er et krav fra UEFA med tanke på deres Financial Fair Play-regler, er det at Manchester City aldri har hatt høyere inntekter enn nå. I løpet av perioden var Citys inntekter £473 millioner, altså drøye fem milliarder norske kroner. Dette er en stigning på 21 prosent i forhold til forrige regnskapsperiode. Hovedgrunnen til de økte inntektene skal være 23% stigning i sponsorinntekter og 26% stigning i tv-rettigheter.

I forbindelse med den årlige regnskapsrapporten oppsummeres også sesongen, og både styreformann Khaldoon Al Mubarak og direktør Ferran Soriano har skrevet sin oppsummering av sesongen som gikk. Alle rapportene og regnskapet kan leses på Citys offisielle nettside.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.