Før kampen: Napoli – Manchester City

Manchester City trenger bare uavgjort mot Napoli i Italia i kveld for å være sikret avansement til sluttspillet i Champions League. Pep Guardiola uttalte imidertid på gårsdagens pressekonferanse at laget hans går for seier i det som må sies å være den tøffeste kampen i denne høstens gruppespill for de lyseblå.

Napoli har gjort det strålende i serie A så langt denne høsten og leder for øyeblikket to poeng foran Inter, men har ikke prioritert Champions League i like stor grad, og ligger da også bare på tredjeplass i gruppe F. Det er selvsagt Manchester City som topper denne gruppa, etter å ha vunnet alle de tre første kampene, og har i likhet med Napoli også gjort det strålende i den hjemlige ligaen så langt. Da de to lagene møttes i Manchester for litt over to uker siden vant City 2-1 etter mål av Raheem Sterling og Gabriel Jesus i en kamp der bortelaget fikk tildelt to straffespark. Det første var av det tvilsomme slaget og ble også reddet av Ederson, mens Amadou Diawara scoret på det andre. Det endte imidlertid bare opp med å bli et trøstemål mot Pep Guardiolas Manchester City, som har fortsatt med å vinne etter den kampen. I helga var det West Bromwich som fikk unngjelde i en kamp City vant 3-2.

Klarer City uavgjort mot Napoli vil avansementet være sikret, men Pep Guardiola var klar på gårsdagens pressekonferanse at laget hans ikke går for uavgjort. «Hvorfor skal vi spille for uavgjort når vi kan gå for seier?» Guardiola mener imidlertid at laget hans er langt unna å være blant de beste i Europa ennå. «Det er en prosess. Vi kommer til å få anerkjennelse om vi vinner troféer. Men vi er fortsatt langt unna, men vi er fortsatt bare i november, så vi får se hva som skjer. Det jeg ser etter kampene er at vi fortsatt har mye å gå på. Vi har mye vi trenger å forbedre. Spillerne vet det, de vet at de kan spille bedre, men de har mentaliteten til å komme der. Kampen mot Napoli vil være en stor utfordring. Det vil være øyeblikk der vi trenger å forsvare oss, og øyeblikk der vi kommer til å lide som aldri før, og det blir spennende å se hvordan vi reagerer da. Det er grunnen til at det blir en stor utfordring for oss.»

En annen som også ser fram til kveldens kamp er Kevin De Bruyne. «Vi vet at hvis vi reiser til Napoli og vinner der så har vi kvalifisert oss. Det vil være en fin posisjon for oss å være i, og så vil vi forhåpentlig få et godt resultat også mot Arsenal på søndag, noe som kan legge press på de andre lagene. Det er viktig for oss bare å kvalifisere oss og ikke tenke på hva det vil bety for resten av gruppespillkampene, om vi da får sjansen til å hvile. Klarer vi å kvalifisere oss er det avgjort. Da må vi kanskje begynne å tenke på å komme først i gruppa, men vi vet at om vi får ett poeng så er vi kvalifisert.»

Kampen mot Napoli i kveld er Citys 16. kamp denne sesongen på ti uker, mens Napoli spiller sin 12. kamp på ni uker i kveld. De Bruyne innrømmer at det er umulig ikke å bli sliten med jevne mellomrom. «Vi prøver å hvile så snart det er en mulighet for det og sørge for at vi er friske og kampklare til neste kamp. Dette er noe som er veldig vanskelig for mange lag. Det er november nå og vi har spilt et stort antall kamper, og vi vet at det fortsatt kan gjenstå mellom 40 og 50 kamper, så vi vet hva oppgaven er, men vi har en stor stall og vi er i stand til å takle de høye kravene som stilles til oss.»

Vi tipper at City stiller med følgende lag mot Napoli i kveld: Ederson, Walker, Stones, Otamendi, Delph, Fernandinho, De Bruyne, David Silva, Sterling, Sané, Agüero

Kampstart er kl. 20.45 i kveld. Kampen vises på Viasport 3. Dommer er Felix Brych (Tyskland).

Relaterte saker

1 svar

  1. Nils Are Golf sier:

    Noen som vet hvordan det er å se kampen på Bohemen når Lpool og Spudz sendes samtidig?

    Fullstendig kaos, eller mulig for en beskjeden mann fra Vikedal og manøvrere seg rundt I puben uten å bli utsatt for en Weinstein?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.