Nok en sterk borteseier

For andre gang denne sesongen vant Manchester City på The Hawthorns. Mens første gang var i ligacupen, sikret dagens borteseier over West Bromwich tre nye poeng i Premier League.

Også denne gangen skulle seieren «bare» blir med ett mål, selv om den fort kunne ha blitt større. Mens det i ligacupen i september endte med seier 2-1 til City, skulle de lillakledde fra Manchester denne gangen score tre, men også slippe inn to etter lite imponerende forsvarsspill.

City gjorde mange endringer på laget mot Wolverhampton på tirsdag, men i dag var både Ederson tilbake mellom stengene, mens Nicolas Otamendi var tilbake som midtstopper sammen med John Stones. Sistnevnte kom inn som innbytter mot Wolves, og det samme gjorde Kyle Walker, som i dag spilte fra start som høyreback. Fabian Delph var tilbake som venstreback, mens Fernandinho var tilbake som midtbaneanker. Mens David Silva ble spart på tirsdag var han med fra start i dag, sammen med Kevin De Bruyne og Leroy Sané, som begge kom inn som innbyttere på tirsdag. De eneste som var igjen fra startoppstillingen mot Wolves var Gabriel Jesus og Bernardo Silva. Det betydde at det ikke ble noen plass til Sergio Agüero fra start i dag, og at han dermed ikke fikk muligheten til å score sitt 178. mål for City og dermed overgå Eric Brooks gamle rekord.

Det skulle ikke ta lang tid før målene begynte å renne inn, og allerede etter 15 minutter skulle det stå 2-1 til City. Dagens første scoring sto Leroy Sané for, takket være et skudd mellom beina på hjemmelagets Nyom og i det lengste hjørnet fra cirka 10 meter. Dermed 1-0 til City.

Bare et par minutter etter skulle det imidlertid stå 1-1 etter et langt framspill mot Jay Rodriguez over City-forsvaret. Ederson kom stormende ut og havnet litt på halvdistanse, noe som ga Rodriguez muligheten til å sende ballen i en bue over Citys sisteskanse og mål. Dermed var lagene like langt.

Men det var ikke bare hjemmelaget West Bromwich som var i stand til å svare raskt. Også City skulle gjøre nettopp det, ved å gå opp i 2-1 bare få minutter etter utligningsmålet. Fernandinho må riktignok sies å være litt heldig da skuddet han fyrte av fra 22 meter var innom en West Bromwich-fot og deretter gikk i mål via stolpen. Uansett, City var igjen i føringen, og skulle også holde denne kampen ut.

City kunne ha scoret flere i den første omgangen som da David Silva ikke var dyktig nok på hodet etter 27 minutter. Hjemmelaget West Bromwich kom også på en del visitter, og kunne ha utlignet nok en gang like før pause. Rondons avslutning var imidlertid ikke god nok.

Også i den andre omgangen skulle City produsere flere gode muligheter, og samspillet satt også langt bedre enn mot Wolves på tirsdag. Et godt eksempel på det er opptakten til 3-1-målet etter 65 minutter der det var en rekke flotte kombinasjoner. Det hele endte opp med at ballen ble rullet ut på Citys høyreside der Kyle Walker var på plass og slo en lav ball inn i feltet der Raheem Sterling kom løpende inn. Den unge engelskmannen, som bare kom inn tre minutter tidligere, gjorde ingen feil da han fra kort hold satte inn 3-1 til City, noe som virket å være spikeren i kista for West Bromwich.

I sluttminuttene skulle også City få mange gode muligheter til å score, som da Ben Foster forhindret en David Silva-scoring med en beinparade like før slutt. Foster sto en meget god kamp for hjemmelaget og holdt West Bromwich inne i kampen.

I stedet for at City skulle få sitt fjerde for dagen, skulle hjemmelaget redusere til 2-3 på overtid, etter hårreisende forsvarsspill av Nicolas Otamendi, som forsøkte å bryste ballen inn til Ederson. Hjemmelagets Matt Phillips var imidlertid på plass, fikk strukket ut en fot og sendt ballen i nettet bak Ederson. Otamendi fortvilte, men vil nok likevel glede seg over det mange regner som Citys 13. strake seier. Spørsmålet er altså om kampen mot Wolves på tirsdag skal regnes som seier eller ikke, i og med at seieren først kom på straffesparkkonkurranse.

Uansett, City leder fortsatt Premier League med fem poeng foran Manchester United, men må i første omgang tenke på Champions League. Onsdag tar nemlig City-spillerne turen til Napoli for å spille viktig Champions League-kamp. Klarer City minst uavgjort i den kampen er avansementet til sluttspillet i Champions League allerede sikret.

2 svar

 1. Jan Havnen sier:

  Aldri så bra at vi ikke kan finne noe å irritere oss over..)

  De siste 20 minuttene synes jeg var «merkelige». Vi skal spare krefter til onsdag, greit nok, men det er vel lov å lage mål når vi spiller oss til sjanser likevel. Vi kunne og burde vunnet denne kampen med flere mål.
  Utrolig nok har vi sluppet inn 4 mål mot Stoke og WBA på to kamper. Hadde jeg sett disse to kampene og disse 4 målene var redigert ut ville jeg ha sagt; umulig, hvor skal disse målene komme fra ??.. de er jo knapt over midtbanen..! Vel, det er tydeligvis fult mulig for baklengsmålene kommer de.

  Og, unødvendige frispark. Lag som WBA overlever på lange baller og hvorfor skal vi da lage frispark mot spillere som står nesten i ro rolig, med ryggen mot mål, og dermed gi disse lagene mulighet for å løfte ballen inn i vår 16-meter ?????????. Det er faktisk det som irriterer meg aller mest. 100% unødvendig.

  For øvrig er jeg veldig glad for 3 poeng. Vi er gode, men jammen er det mye vi kan rette på også.

 2. Arne Solheim sier:

  Veldig bra skrevet Jan👍 Nok å ta tak i for Pep. Vi må sette det muligheter vi får. Vi må slutte å slurve bak. Retter vi på dette så er vi uslåelige …🙄🤞
  Igjen nesten 80 % ballinhav. Tyder på at WBA var effektive det little de hadde ballen. ( eller City var ukonsentrert )

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.