Claudio Bravo ble Citys redningsmann!

Tre ganger var Wolverhampton alene med Claudio Bravo, alle gangene forhindret Citys andrekeeper scoring. I straffesparkkonkurransen reddet chileneren to av straffene til ulvene. Det sørget for at City tok seg videre til kvartfinalen i ligacupen!

City er klare for kvartfinalen i ligacupen, mest takket være chilenske Claudio Bravo, som sto en strålende kamp i City-buret da Championship-laget Wolverhampton kom på besøk til Manchester for å spille fjerde runde i ligacupen. Selv om ulvene spiller en divisjon under City, har de oransjekledde startet sesongen på strålende vis og leder for øyeblikket Championship. I kveld var det imidlertid bare to spillere igjen fra laget som slo Preston 3-2 på lørdag, og manager Nuno Espirito Santo valgte altså å stille med et sterkt redusert mannskap.

Det samme gjorde Pep Guardiola, som gjorde mange roteringer. Claudio Bravo fikk sjansen fra start mellom stengene, og også forsvarsrekka var helt ny. Eliaquim Mangala og unge Tosin Adarabioyo utgjorde stopperduoen sammen med Danilo, mens Raheem Sterling og Oleksandr Zinchenko spilte på hver sin kant. Sistnevnte fikk forøvrig sin debut i City-drakt (i en obligatisk kamp). På den sentrale midtbanen startet Ilkay Gündogan og Yaya Touré sammen med Bernardo Silva, mens Sergio Agüero som ventet fikk sjansen på topp sammen med Gabriel Jesus.

Mens det var City som var det beste laget i den første omgangen og hadde ballen mest, skulle kampen sett under ett vise seg å bli langt jevnere enn en skulle trodd på forhånd, tatt i betraktning at lagene spiller i hver sin divisjon. Citys spill var ikke til å kjenne igjen fra flesteparten av kampene i høst, og det ble utover i kampen mer og mer tydelig hvor stor forskjell det er på de beste City-spillerne og de nest beste. Samtidig skal Wolverhampton ha honnør for hvordan de ga alt i duellene og spilte kompakt i forsvar. City slet med å trenge seg gjennom den oransje forsvarsmuren og kom ikke til mange sjansene i løpet av kampen.

Etter ti minutter kunne imidlertid Sergio Agüero ha scoret da Raheem Sterling sendte ballen til argentineren som fikk stå helt umarkert inne i feltet. Avslutningen som endte opp noen meter utenfor mål var imidlertid svak. På forhånd var det knyttet mye spenning til om Agüeros 178. City-mål ville komme i løpet av kampen, noe som ville sende ham foran legenden Eric Brook og dermed alene opp på toppen av lista over de mestscorende City-spillerne gjennom tidene, men da må avslutningene sitte langt bedre enn det som altså var tilfellet etter ti minutter.

Så mange flere sjanser greide ikke City å produsere i løpet av de første 45 minuttene, mens gjestene fra Wolverhampton skulle få en gedigen mulighet til å score like før pause. Eliaquim Mangala rotet det til, og ble muligens også litt forstyrret ute på venstrekanten, noe som gjorde at han mistet ballen i farlig posisjon. Dette førte til at Bright Enobakhare fikk fri vei mot mål og kom alene med Claudio Bravo i City-buret, som imidlertid fikk slengt ut en fot da avslutningen kom, noe som reddet City. En glimrende redning av Bravo, den første av flere.

Mens det tross alt var City som var det beste laget i den første omgangen, uten å imponere på noen som helst måte, skulle andre omgang bli langt mer jevnspilt – samtidig som City imponerte enda mindre.

Etter 64 minutter skulle gjestene nok en gang komme alene med Bravo. Denne gangen var det Helder Costa som fikk muligheten da pasningen gikk gjennom Citys forsvar, som absolutt ikke var av samme standard som vi har sett tidligere i sesongen. Nok en gang måtte Claudio Bravo komme ut og bli Citys redningsmann da Wolverhampton-spilleren kom alene med ham. Nå skal det riktignok sies at avslutningen var svak og at Citys sisteskanse ikke hadde noen problemer med å stoppe den lille chippen Costa prøvde seg på.

Også Enobakhare skulle få flere muligheter til å prøve seg, først da han dyttet Eliaquim Mangala over ende, noe som sørget for at han igjen kunne komme alene med keeper. Denne gangen ble han imidlertid løpt opp og den store sjansen, som aldri burde vært en sjanse fordi Mangala skulle hatt et soleklart frispark, ebbet ut i ingenting.

City prøvde å legge trykk på Wolves-forsvaret, og kom seg også til et par gode muligheter, men slet som oftest med å trenge gjennom. Mot slutten av den andre omgangen skulle Pep Guardiola sette innpå Kevin De Bruyne i et forsøk på å få seiersmålet like før slutt, men i stedet kunne det vært Wolverhampton som hadde fått det få minutter før slutt, etter hårreisende forsvarspill av City. Hele City-laget sto høyt oppe i banen, faktisk så høyt at Citys bakerste forsvarer var bare 30 meter unna Wolverhamptons mål. Da City-mistet ballen var det plutselig ingen i forsvar, og enda en gang skulle Enobakhare bli spilt gjennom, denne gangen på egen banehalvdel sånn at det ikke var noen offside. Nigerianeren hadde en hel banehalvdel å springe på og tok med seg ballen oppover banen, mens Citys forsvar var totalt forduftet – før Claudio Bravo igjen skulle komme ut og bli Citys redningsmann med nok en glimrende redning, få minutter før ordinær tid var ute. Mens Enobakhare ble liggende igjen på bakken i regnværet, totalt utmattet og sikkert skuffet over nok en gang ikke å ha klart å overliste Claudio Bravo, kunne Pep Guardiola puste lettet ut over at Citys horrible forsvarsspill ikke førte til at Wolverhampton vant kampen helt på tampen.

Nå skal det riktignok sies at City også kunne ha scoret i den andre omgangen, og den beste muligheten hadde nok Sergio Agüero da Wolves-keeper Norris på klønete vis sendte ballen rett til Agüero etter et tilbakespill. Agüero prøvde å runde Norris, som imidlertid fikk kastet seg ned og rettet opp i sin egen feil. Også Raheem Sterling kunne ha scoret etter at Norris slo et innlegg rett ut i feltet og ballen landet i beina hans, men Sterlings avslutning endte opp utenfor stolpen. City kunne også fått straffe da Agüero ble revet ned inne i feltet, uten at dommer Kevin Friend så noen grunn til å blåse.

I ekstraomgangene gjorde City tre bytter til, og plutselig var det sterkt reduserte laget som startet kampen ikke langt fra å være det vi er vant til å se. John Stones kom inn for Tosin Adarabioyo da ekstraomgangene startet, mens Leroy Sané kom inn for Bernardo Silva fem minutter etter. Senere kom også Kyle Walker inn for Danilo, takket være den nye reglen som praktiseres i ligacupen om at det er lov å gjøre fire bytter dersom kampen går til ekstraomganger.

Med langt flere faste førstelagsspillere på banen skulle også samspillet sitte langt bedre, selv om det begynte å bli mange slitne bein ute på den våte gressmatta. City la press på Wolves-målet, mens heroiske forsvarsspillere fikk kastet seg inn og blokkert det ene skuddet etter det andre.

I andre ekstraomgang skulle City være svært nær scoring da de lyseblå, anført av Yaya Touré, avanserte oppover gjestenes banehalvdel. Touré endte opp med å skyte selv, men keeper Norris var nede og reddet. Ballen havnet til slutt imidlertid i beina til Leroy Sané, som via en forsvarsspiller skjøt like over tverrligger.

Wolves hadde likevel på ingen måte gitt opp, og skulle også være farlig frampå ved et par anledninger i den andre ekstraomgangen. Da heller ikke de greide å overliste Claudio Bravo i City-buret, skulle det hele ende opp med straffesparkkonkurranse, som i ligacupen denne sesongen benytter ABBA-modellen, det vil si at lag A skyter først, så B, så B igjen og så A (osv.) Dette er blitt innført for å utligne den statistiske forskjellen det er å skyte først i en straffesparkkonkurranse.

Agüeros frekke Panenka-straffe.

Hadde Claudio Bravo vært Citys redningsmann i den ordinære kampen, skulle han iallfall ende opp med å bli Citys redningsmann i straffesparkkonkurransen. Den første straffen fra Leo Bonatini hadde han imidlertid ingen sjanse på, men på både straffe nummer to (N’Diaye) og nummer tre (Coady) var chileneren nede som en tiger og reddet, og da City scoret på alle sine fire straffer (De Bruyne, Yaya Touré, Sané og Agüero – sistnevnte med en herlig frekk Panenka-straffe!) skulle det til slutt, etter 120 minutter og påfølgende straffesparkkonkurranse i regntunge Manchester, bli de lyseblå som klarte å kjempe seg videre til kvartfinale i ligacupen. Seieren kostet mye, og Wolverhampton ga City kamp helt inn til døra i det som skulle vise seg å bli både en frustrerende, men også nervepirrende kamp for City-fansen.

Mer spenning kan det bli på lørdag når City igjen tar turen til The Hawthorns for å møte West Bromwich i Premier League. Også i tredje runde i ligacupen var City der, og også da ble det en sliteseier da City trakk det lengste strået etter å ha vunnet 2-1. Enda jevnere ble det i kveld mot Wolverhampton, men etter at Man of the match, Claudio Bravo, reddet City gang på gang, venter nå uansett kvartfinalekamp i ligacupen. Den spilles 19. eller 20. desember. Bravo sikret forøvrig også City-seier nummer 12 på rad, noe som overgikk den gamle klubbrekorden på 11 (fra 2015).

Relaterte saker

16 svar

 1. Svea sier:

  Min børs mot Wolves: Bravo BB9 – Danilo 5, Adabarioyo 6, Mangala 3, Zinchenko 6 – Gundogan 5, Yaya 4, B. Silva 4 – Sterling 5, Agüero 4, Jesus 4. De Bruyne 6, Stones 7.

 2. Nå var du snill med Danilo Svea 👍 han er svak defensivt og innleggs foten er helt fraværende til tider. Slår dei rett i keeper området eller bak mål.

 3. Tommy Kvarsvik sier:

  Jeg kommer fortsatt ikke over hvordan vi kunne sende alle i angrep og ikke ha noen dekning bakover rett før slutt på stillingen 0-0. Å risikere alt da er usedvanlig dumt. Lurer også på om Zinchenko er usedvanlig treg, eller bare var tappet for krefter på slutten. Se etter 6:31 i videoen hvordan han blir totalt fraløpt av alle og kommer luntende tilbake selv om det i utgangspunktet var han som var bakerst, mens De Bruyne og Sterling spurter hjem: https://www.youtube.com/watch?v=CADft_YyW74

  Tror dessverre ikke verken Adarabioyo eller Zinchenko har det som skal til for å slå gjennom på aller høyeste nivå. Mangala har vel allerede bevist at han mangler mye. Yaya er dessverre passert middagshøyden.

 4. Jan Tore Slinde sier:

  Zinchenko er nok tom for krefter på slutten. Han har krampe tendenser og han tøyer ut. Børsen til Svea er eg ganske enig i. Einaste er at eg syns Aguero prøvde no vertfall litt meir enn Jesus. Så Aguero hadde fått 5 av meg. Jesus er nærme 3. Frykteleg svak.

 5. Arne Solheim sier:

  Sett bort fra at det ikke ble ny rekord..😩Synes jeg egentlig det er helt greit med en dårlige kamp. Alt har gått på skinner frem til nå Dette bør gi tenning og skjerpelse videre. Det som irriterte mest under denne kampen var den idiotiske kommentatoren som hele tiden gjentok seg sjøl om at Wolves hadde bytta nesten hele laget og at det var 2ar laget som var på banen. ..
  Sveas børs er Ok . Mest skuffet over Jesus…

 6. Tommy Kvarsvik sier:

  Tenker du på seiersrekka, Arne? Jeg begynte også å lure litt på om en seier etter straffekonk. teller i en slik rekke, men det må den vel? Det ble jo seier, selv om det ikke skjedde i ordinær tid. Ser iallfall at Wikipedia oppgir at City nå har 12 seirer på rad, uten at Wikipedia på noen måte er fasiten. Kommer vel an på hvordan en regner, men jeg syns det virker mest naturlig å tenke på kampen i går som seier, ikke som uavgjort.

 7. Svea sier:

  Soccerway kjører «grønt», altså seier til City og dermed 12 strake. Soccerbase kjører uavgjort. Tror de kun definerer kamper ved ordinær tid. Jeg er enig med dem. Seiersrekka er brutt.

 8. Mangala holdt på å gi bort 2 mål – han fortjener ikke 3 engang!

 9. Tommy Kvarsvik sier:

  Ser at Citys offisielle nettside nå har lagt ut en sak på at vi har tolv seirer på rad. De bruker argumentet «a win’s a win»: https://www.mancity.com/news/first-team/first-team-news/2017/october/man-city-break-club-record-consecutive-wins

 10. Marius Skagseth sier:

  Kom inn i det 120 minutt i kampen i går, så har intet grunnlag for å uttale meg om spillerbørs. Ankepunktet mitt er at selv om Pep rullerer tungt så starter han med to spisser, selv om det er de to eneste vi har i stallen. Hvordan er det mulig? Det må da være der og på backene vi er mest sårbare i år? Slik jeg leser referatene fra kampen så har de vel nærmest gått til verks med det som innstilling at dette skulle bli en treningskamp. Kanskje like greit.

 11. Arne Solheim sier:

  Tenkt på seiersrekke ja🤔😉 ser det er delte meninger om hva som er fasit🙄. Håper på ny rekord 🤗👍⚽️

 12. Tommy Kvarsvik sier:

  Forresten enig i det du skrev om kommentatoren. Det var ikke måte på hvor mange ganger han måtte gjenta at dette var B-laget til Wolves. Og han syntes tydeligvis også han var veldig morsom da han flere ganger sa «Hurra for deg, Bravo!»

 13. Svea sier:

  Selvsagt gjør de det. Problemet, sånn jeg ser det, er at de ganske sikkert hadde definert det som uavgjort hvis straffekonken hadde blitt tapt (altså hvis City feks hadde hatt 12 kamper på rad uten tap). Derfor mest rettferdig å definere et resultat i en statistikk etter at spilletiden er slutt.

 14. Per Arne Rennestraum sier:

  Det er en uavgjortkamp som måtte avgjøres på straffer. Altså uavgjort. Straffemålene teller heller ikke på målstatistikken.

 15. Jan Tore Slinde sier:

  Jesus spilte til venstre. Altså meir som vensteving. I rollen til Sane.

 16. Jan Tore Slinde sier:

  Eg misforstod kanskje litt. Poenget var vel ikkje kor dei spelte, men at begge spissane spelte kampen. Jesus burde nok kvilt i denne. Såg ikkje ut som han hadde lyst å spele heller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.