Før kampen: Manchester City – Burnley

Pep Guardiolas Manchester City skal forsøke å tangere klubbrekorden på elleve strake seirer. Da må Burnley slås hjemme på Eastlands i dag.

Tirsdag kveld ble formlaget Napoli slått hjemme i Manchester i tredje gruppespillkamp i Champions League, og allerede halvveis i gruppespillet ser det ut til at Manchester City kommer til å ta seg greit videre til sluttspillet. Også i Premier League har det gått forrykende og City står så langt med sju seirer og én uavgjort. I alle turneringer har City nå ti seirer på rad, og blir det seier mot Burnley hjemme på Eastlands i dag vil klubbrekorden på elleve strake seirer fra 2015 tangeres.

Sergio Agüero blir historisk i dag om han scorer.

En annen klubbrekord som kan tangeres er scoringsrekorden til Eric Brook på 177 mål for City i perioden 1928-1939. Sergio Agüero står på 176 mål for City, og vil om han scorer i dag altså tangere den rekorden. Da må han imidlertid spille, noe han ikke har gjort siden bilulykken i Amsterdam der han brakk et ribbein. Han har imidlertid sittet på benken i de siste to kampene, men blitt spart. I dag kan det imidlertid være duket for comeback for den argentinske scoringsmaskinen, som siden 2011 har bøttet innpå med mål for City.

«Han var klar for å starte i kampen mot Stoke», kunne Pep Guardiola fortelle på gårsdagens pressekonferanse. «Men da hadde han bare trent én gang, og var ikke helt kampklar. Mot Napoli var han helt klar, og han er helt klar i kampen i morgen også.» Så gjenstår det altså å se om Agüero starter eller ikke når startelleveren offentliggjøres klokka 15 norsk tid.

Også forrige sesong startet City forrykende og vant også da ti kamper på rad. Det var på samme tidspunkt som vi er nå at ting begynte å halte litt, og Pep Guardiola er klar på at seiersrekken ikke kan fortsette i det uendelige. «Ting kommer til å skje. Vi er i oktober nå og vi kan ikke forvente å spille resten av sesongen slik vi har gjort den siste måneden der vi har vunnet alle kampene. Det er nå vi kommer til å se hvor sterke vi er, for det kommer alltid fram når lag har sine dårlige øyeblikk. Når alt går bra og vi vinner med tre eller fire mål … det er viktig, men det teller ikke mye. Det er hvordan vi gjør det i de svake øyeblikkene som er viktig. Måten vi reagerte på etter at Stoke reduserte til 2-3 gjør at jeg er optimistisk. Ett minutt etter at 3-2 kom hadde Kevin De Bruyne en sjanse til å score det fjerde og etter det igjen serverte han ballen til Gabriel Jesus som scoret det fjerde.»

«I 2-1-seieren over Napoli var vi gode, vi slapp dem ikke mye til, vi prøvde å bygge opp angrep, ikke slå lange baller, og vi scoret mål. Det er slik jeg vil vi skal spille, men det er helt annerledes når du begynner å tape poeng. Vi får se etter det …»

Vincent Kompanys skademareritt fortsetter.

Med Agüero tilbake på banen har City bare Vincent Kompany og Benjamin Mendy ute med skade. Mens det er bekreftet at sistnevnte vil være ute muligens resten av sesongen, er det mer uvisst når Kompany er klar for spill igjen. «Han er ikke klar», kunne Pep Guardiola fortelle, uten å spesifisere mer. På spørsmål om når han vil være klar igjen, svarte City-manageren bare «jeg vet ikke». Det var på landslagsoppdrag for Belgia at Kompany nok en gang fikk en muskelstrekk på baksiden av leggen, noe som har holdt ham ute av spill siden.

For Burnleys del er Jonathan Walters, Nahki Wells og Dean Marney alle ute med skade, men til tross for det har Sean Dyches mannskap startet sesongen meget bra. På de åtte første kampene har Burnley bare tapt én gang, og ligger på en fin-fin sjuendeplass. Det er Burnleys beste innledning på en sesong i toppdivisjonen siden 1973/74, og det er altså to lag i god form som møtes i Manchester i dag.

Vi tipper City starter med følgende lag: Ederson, Delph, Stones, Otamendi, Walker, Fernandinho, Sané, De Bruyne, Silva, Sterling, Jesus

Kampstart er kl 16.00 norsk tid. Dommer er Roger East. Kampen vises ikke direkte på norsk tv, men går i opptak på TV2 Sport Premium 2 kl. 18.15.

 

Relaterte saker

2 svar

  1. Jan Havnen sier:

    Bortestatistikken til Burnley så langt denne sesongen:
    Seier mot Everton og Chelsea, uavgjort mot Liverpool og Tottenham.
    Håper våre spillere ikke tror dette går av seg selv….

  2. Tim Oland sier:

    Stream: http://www.ronaldo7.net. Fungerer utmerket i HD kvalitet. I hvert fall tidligere 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.