Før kampen: Manchester City – Napoli

Sergio Agüero kan være tilbake på banen i kveld når Manchester City skal forsøke å ta sin tredje strake Champions League-seier. Tre poeng hjemme mot Napoli i kveld vil sende City et langt skritt nærmere sluttspillet.

Pep Guardiolas Manchester City har hatt en fantastisk innledning på sesongen, både i Premier League og ikke minst i Champions League. I UEFAs gjeveste klubbturnering står City så langt med to seirer av to mulige, og seier mot Napoli i kveld vil gjøre at avstanden ned til det italienske laget blir på seks poeng. Som kjent er det de to beste lagene fra hver gruppe som går videre til sluttspillet i Champions League.

Sergio Agüero ble sittende på benken på lørdag da City slo Stoke eventyrlige 7-2, etter en målfest av de sjeldne. Samspillet sitter perfekt for Pep Guardiolas gutter om dagen, og i kveld kan også Agüero, som skadet seg i en bilulykke i Nederland for tre uker siden og brakk et ribbein, være tilbake på banen etter å ha vært i trening i en ukes tid nå.

Fabian Delph var tvilsom til lørdagens oppgjør, men startet og kom seg fint gjennom det, og fortsetter trolig på Citys venstreback i kveld. Vincent Kompany er imidlertid ikke klar for spill ennå, og er heller ikke kommet i trening.

Pep Guardiola var i pressekonferansen før kveldens oppgjør opptatt av å få fram hvilket sterkt lag Napoli er. Selv om det meste går på skinner for City-spillere om dagen, er det også viktig å få dem ned på jorda og ikke tenke at alle kamper automatisk vinnes av seg selv. «Hvis de blir for selvsikre, så er det dumt», sier Guardiola. «Men det skjer ikke. Mandag og tirsdag skal jeg vise dem hvilket sterkt lag Napoli er. Slik gjorde jeg det også foran oppgjøret mot Sjakhtar Donetsk. Det er mye likt. Men der Sjakhtar nøler, så går Napoli rett i strupen på deg med sitt høye press. Jeg er veldig fornøyd med at vi er en posisjon som gjør at vi kan spille slike kamper.»

Om det skal være noe å sette fingeren på etter lørdagens fantastiske 7-2-seier, må det selvsagt være at City slapp inn to mål, noe John Stones ikke er fornøyd med og omtalte som skuffende. Pep Guardiola vil imidlertid ikke trekke fram en lagdel foran en annen. «Det er en tendens til at folk deler opp fotballen i en forsvarende og en angripende lag del. Det er feil. Når du angriper godt, så forsvarer du deg også godt. Og når du forsvarer deg godt, så angriper du også bra. Fotball er dynamikk!»

Når det gjelder bortelaget Napoli, som også har vært i kjempeform og leder Serie A med åtte seirer av åtte mulige så langt, mangler de bare Arkadiusz Milik og Lorenzo Tonelli, men hvilket lag Napoli stiller med i kveld er noe usikkert. Eier Aurelio De Laurentiis er iallfall av den oppfatning at laget bør spare noen spillere i kveld. Om målet er å gå forbi Sjakhtar Donetsk på tabellen, er det likevel ikke sikkert at det er noe lurt trekk.

De to lagene har bare møtt hverandre to ganger tidligere, begge ganger i 2011/12-gruppespillet i Champions League. Den gangen endte det 1-1 i Manchester, mens det ble italiensk seier (2-1) i Italia. Napoli har imidlertid aldri vunnet en bortekamp i England, og bortsett fra den ene uavgjorte mot Manchester City har alle de fem andre kampene endt med tap. City-fansen håper garantert på at den statistikken ikke vil endre seg etter at kveldens kamp er spilt.

Vi tipper følgende City-lag fra start: Ederson, Walker, Stones, Otamendi, Delph, Fernandinho, Sané, De Bruyne, Silva, Jesus, Agüero

Kampstart er kl. 20.45. Dommer er Antonio Mateu (Spania). Kampen vises direkte på Viasport 2/Viaplay.

Relaterte saker

5 svar

  1. Det her tror jeg blir en spennende kamp. Napoli er gode for tiden de også.

  2. Tror han bør vente. Kan være at han kan bli tatt litt ekstra for å få satt han ut av spill fortest mulig, hvis han starter. Unødvendig sjansespill om han starter.

  3. Sett ham inn når Napoli har slitt seg ut på å springe i låna (forhåpentligvis).

  4. Arne Solheim sier:

    Håpa Napoli stiller med det beste lage. 🤔Viktigt å få testa seg. 😉👍🤗 Er så glad City ikke driver med bussparkering uansett hvem som står på motsatt side👌👍

  5. Kun(gen) bør spares for alle vet at et lite slag/støt så settes han tilbake. Dette blir uansett poeng el 3 hvis ikke Napoli legger seg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.