Seks avgjørende kamper mot Stoke

Stoke City har aldri vært en motstander Manchester City har hatt noe forhold til – på verken godt eller vondt. Men det har vært noen viktige kamper mellom lagene gjennom historien.

Her er de seks kampene jeg har valgt ut:

 • mars 1934 – FA Cup: Manchester City-Stoke 1-0. Mål: Eric Brook.

Dette var kvartfinalen i FA Cupen, og Manchester City tok seg fram til finale den sesongen, der de møtte Portsmouth og vant 2-1. Det var Citys andre trofé gjennom historien.

 • april 1972 – Liga: Manchester City-Stoke 1-2. Mål: Lee.

I følge Malcolm Allison var dette kampen som avgjorde ligamesterskapet, som City var ett poeng fra å vinne den sesongen. I realiteten, hvis vi skal følge Allisons teori, så var det keeperspill i verdensklasse fra Gordon Banks som avgjorde ligaen. Med seks kamper igjen å spille mistet i hvert fall City taket på ligaen, etter Stokes overraskende seier på Maine Road.

 • april 1983 – Liga: Stoke-Manchester City 1-0.

Litt som i 1972, men denne gangen sto det ikke om ligagull, men om nedrykk. City tapte sin niende kamp av sine 11 siste, og klarte aldri å reise seg etter en grusom kamp på Victoria Ground.

 • mai 1998 – Liga: Stoke-Manchester City 2-5. Mål: Goater 2, Bradbury, Dickov, Horlock.

  Georgi Kinkladze og City rykket ned til nivå tre borte mot Stoke i 1998. Kinkladze ble solgt kort tid etter.

En bisarr opplevelse, der City spilte sin beste kamp for sesongen og vant sin nest største seier for sesongen. Likevel rykket City ned – sammen med Stoke, fordi alle konkurrentene rundt dem også vant. Dette var på mange måter Citys mørkeste dag – nedgradert til nivå tre for første gang i historien.

 • januar 1999 – Liga: Stoke-Manchester City 0-1. Mål: Wiekens.

Dette var kampen de fleste mener snudde sesongen for City. En sterk seier mot høytflyvende Stoke på deres hjemmebane. City rykket fram til en sjuendeplass, og tapte kun to kamper til resten av sesongen, havnet i play-off, finale mot Gillingham. Og resten er historie.

 • Yaya Touré jubler for kampens eneste scoring i FA-cupfinalen mot Stoke på Wembley i 2011.

  mai 2011 – FA Cup: Manchester City-Stoke 1-0. Mål: Touré.

Yaya Tourés scoring ga City det første trofeet på 35 år, og samtidig tapte Tony Pulis igjen en avgjørende kamp mot City (han var Gillingham-sjef i 1999). En sterk opplevelse for alle oss som var der.

De siste sesongene har Stoke vært en litt vrien motstander, slått City ut av FA Cupen, vunnet og tatt poeng på Nye Maine Road – og skapt en del trøbbel.

Kampen lørdag er derfor å anse som et lite bananskall, etter en rekke gode kamper på rad nå.

Godt jeg ikke er der. Sist jeg var der mot Stoke, ble det 0-1 …

5 svar

 1. Egentlig har du ikke lov i det hele tatt å være på kamp med City uten Isak. ☺

 2. Svea sier:

  Ja, men ikke Isak…

 3. Ok, men sammen skal vi 126 andre løfte din forbannelse vekk 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.