Citys beste og dårligste kjøp siden 2008

Svea har vurdert kjøpene Manchester City har gjort på de 18 overgangsvinduene, pluss den siste dagen av det første vinduet, siden araberne overtok klubben.

Her er de 10 jeg mener er de beste kjøpene, basert på pris og hva de har gjort:

1. Sergio Agüero – £ 35m i 2011

Jeg husker jeg syntes det var dyrt den gangen, i 2011. Vel var han bare 23 år og hadde scoret mange mål for Atletico Madrid, men 35 mill liksom? Jeg tar tilbake all skepsis. Jeg tok feil. Det var rett og slett billigsalg. Mannen har scoret 30-17-29-32-29-33 i sine seks hele sesonger, og står med sju mål på åtte kamper så langt i 2017/18. En fantastisk spiller, verd hvert eneste pund.

2. David Silva – £ 25m i 2010

Har han spilt en dårlig kamp noen gang? Kanskje et par middelmådige. Resten er kunst. Silva er inne i sin åttende sesong, og han blir så lenge han vil. Manchester City har aldri noen gang hatt en så stabil playmaker som Silva, og han er en nytelse i hver kamp. Billig var han ikke den gangen, men i dag er jo summen bare latterlig.

3. Yaya Touré – £ 25,5m i 2010

Vrient å skille Silva og Yaya Toure når det gjelder beste kjøp. Jeg velger Merlin, fordi han er yngre. De kostet omtrent det samme, og de har hatt ekstrem påvirkning på Manchester City – begge. Yaya er matchvinneren, han som i mange år sto fram da det var som viktigst, med avgjørende scoringer som ga City to ligagull, en FA Cup og to ligacuper. En maskin av en spiller – verd hver eneste pence.

Carlos Tevez – en av dem som løftet City opp mot toppen, men som det også stormet en del rundt etter hvert.

4. Carlos Tevez – £ 25m i 2009

Et meget viktig kjøp, kanskje det viktigste i perioden på vei opp til toppen. Tevez kom til et lag uten vinnerkultur, dro laget opp, tok ansvar, scoret en bråte med mål og gikk foran som jobbe-eksempelet. Det hevdes at overgangssummen var enda høyere, men uansett: Det var verd å få Tevez på laget. Det ble mye bråk – etter hvert. Men Tevez er en leiesoldat. Og de fire sesongene i City ble suksessrike, mye på grunn av Carlos Tevez.

5. Kevin De Bruyne – £ 51m i 2015

Det er nok mulig han raskt havner enda høyere på denne listen, om et par år. Han var dyr, men det er drømmespilleren, han som egentlig kan alt, raskheten i hode og bein, innleggs- og pasningsfoten, skuddene. I tillegg en fin fyr, en bedre utgave av James Milner, en som ikke er opptatt av alt tøvet utenfor fotballbanen. Kevin De Bruyne – du er i ferd med å bli min nye favoritt.

6. Gabriel Jesus – £ 27m i 2017

Som De Bruyne: Denne gutten kan fort vise seg å bli det beste kjøpet av dem alle. Har allerede bevist at det var rett å hente han, arbeidsmauren som scorer mål. Litt Tevez over Jesus, men yngre og en som har sagt klart fra at han skal til topps. Det sier vel sitt da City ikke var interessert i Neymar, fordi de mente de allerede hadde den beste brasilianeren. Faren med en spiller som Jesus er at han havner i Real Madrid eller Barcelona om et par år. Men det er også den eneste faren.

Fernandinho var 28 år da han kom til City, men har betydd mye for klubben.

7. Fernandinho – £ 30m i 2013

Ja, han var dyr. Og ja, han var litt i overkant gammel for den prisen. Men kjøpet av Fernandinho har vist seg å være verd pengene. Han er aldri skadet, han spiller i alle mulige posisjoner. Og beina hans går fortsatt veldig fort. En herlig spiller, inne i sin femte sesong, som fortsatt forsvarer en plass på stjernegalleriet. Og i dag er det ingen som mener at City betalte for mye for en 28-åring.

8. Leroy Sané – £ 37m i 2016

Nok en spiller som lett kan komme høyere på denne listen. Men foreløpig er det for tidlig å si (selv om jeg tror det) at dette er et av tidenes beste kjøp. Når han er i draget, teknikken stemmer og han kombinerer den med fart og kraft, så ser det ut som Sané burde kostet 100 millioner. Og det kan være at han gjør det en dag også. Men 37 mill for en 20-åring var friskt. Det ser heldigvis ut som Guardiola visste hva han gjorde.

9. Gareth Barry – £ 12m i 2009

Det solide kjøpet. Han som bare spilte og slo pasninger, i fire sesonger. Barry var spilleren som fikk City til å tikke, og han var viktig for lagbyggingen i klubben på den tiden han kom. I tillegg viste 12 mill seg å være en rimelig pris for en spiller som alltid gjorde en solid jobb.

Martin Demichelis – et røverkjøp, selv om karrieren var på hell.

10. Martin Demichelis – £ 4,2m i 2013

Jeg må ta med en «bargain» også, fordi Demichelis var han som var passert høyden, var på vei ned – og sånn så det ut også. En stund. Men måten han løftet seg på, hvordan han tok ansvar da Kompany ble skadet og Mangala sviktet, det skal vi ikke glemme. Og at han ikke kostet mer enn et par Neymar-ukelønner.

Her er de 10 jeg mener er de dårligste, basert på pris og hva de har gjort:

1. Eliaquim Mangala – £ 32m i 2014

Beklager, ledelsen i Manchester City, men her gjorde dere en alvorlig brøler. 32 mill er mye, men det hevdes at summen egentlig er rundt 10 millioner mer også. Og det for en middelmådig midtstopper, begrenset på mange områder. Det er ikke mulig å få solgt han for halvparten i dag. City har prøvd i to år. Det er nettopp slike overganger som gjør at folk misliker pengebruken til Manchester City. «Ut-av-vinduet»-overgang.

2. Wilfried Bony – £ 25m i 2015

Trist. I Swansea syntes jeg Bony var en kul spiller. Og jeg skjønner litt hvorfor Pellegrini ønsket seg muskelbunten på topp. Problemet er at Bony er en «stå-stille»-spiss, og i Manchester City fungerer ikke det. Så det ble raskt krise, jeg så ganske fort at dette aldri ville gå. Så det ble et av mange spiss-bomkjøp i klubben gjennom historien. Men mannen klaget aldri – det skal han ha.

Må ha, bare må ha! Mark Hughes ville kjøpe Roque Santa Cruz for enhver pris.

3. Roque Santa Cruz – £ 17m i 2009

Et prestisje-tvangskjøp av Mark Hughes. Santa Cruz hadde en lang skadeliste, var godt voksen – og hadde egentlig bare hatt én virkelig god sesong bak seg. Men Hughes skulle ha Santa. Det ble fiasko. Han ble aldri noe førstevalg, en dyr flopp som forsvant så raskt det lot seg gjøre mens City lukket øynene for nok et dårlig spisskjøp.

4. Stevan Jovetic – £ 23m i 2013

En slags moderne Santa Cruz: Stevan Jovetic hadde talentet, men også skadehistorikken da Pellegrini slo til. En dyr miss. Jovetic var – skadet. Eller kom ikke på laget. Og da han endelig så ut til å være på gang, ble han skadet igjen. Det er synd, for spilleren er egentlig veldig god. En typisk nummer 10, en som skal gjøre de andre gode. Bare så synd at han hadde nok med seg selv.

5. Claudio Bravo – £ 15,2m i 2016

Et tabbekjøp av Guardiola. Når først publikumsfavoritten Hart skulle sendes på dør, så blir det tungt når du erstatter han med en keeper uten armer. Det mest merkelige er at Bravo nesten aldri redder et skudd. Jeg har jo sett han såpass mye, i Barcelona, at jeg vet han er en brukbar keeper. Men til den summen, i den alderen, så ble det et bomkjøp siden han ikke reddet ballen.

Wayne Bridge ble hentet inn for en dyr penge i 2009, selv om han ikke var noe særlig bedre enn backene City allerede hadde.

6. Wayne Bridge – £ 12m i 2009

Et godt bevis på at City plutselig hadde mange penger. 12 mill for Wayne Bridge, den gangen, var håpløst. Han var knapt bedre enn de backene City allerede hadde. En helt ok back, men ikke noe mer. Ikke i nærheten av å være verd pengene. Ble gitt bort etter flere sesonger med utlån. Det sier sitt.

7. Robinho – £ 32,5m i 2008

I ettertid er det lett å se at dette kostet mye mer enn det smakte. Samtidig var det viktig, signalet om at «nå skal Manchester City kjempe om de største stjernene.» Men realistisk sett var dette et bomkjøp, altfor dyrt for en spiller som knapt løftet laget, og som var helt utenfor når det ble vinter og kaldt. Hadde en halv sesong som var klart godkjent. Ellers for dårlig.

8. Scott Sinclair – £ 8m i 2012

City ville ha Eden Hazard. Roberto Mancini endte opp med Scott Sinclair, av en eller annen merkelig grunn. Ikke at han kostet så mye, men han var bare aldri god nok. Og det visste egentlig alle, inkludert Mancini, som heller ikke ga kantspilleren mange sjanser. Sendt til Celtic. Det er nivået hans.

Jack Rodwell ble aldri noen suksess i City.

9. Jack Rodwell – £ 12m i 2012

Jeg hadde tro på Rodwell. Det hadde Mancini også, men vi tok begge feil. Det var noen glimt, av denne energiske midtbanespilleren som var sett på som en fremtidig, engelsk landslagsspiller. Men skader … og sikkert mye annet. Det ble i hvert fall lite ut av Rodwell, og det føltes rett da Sunderland overtok han. Dessverre.

10. Emmanuel Adebayor – £ 25m i 2009

Dette er en spiller jeg alltid har likt. Og i starten så det ut som et genialt kjøp, der den svære mannen bare dunket inn mål etter mål. Egentlig har Adebayor det meste, hurtighet, er atletisk, god med ball, kan spille alene på topp på grunn av fysikken sin – og har et fantastisk skudd og er meget god i lufta. Hvorfor er han da ikke «større»? Det må være hodet hans som ikke fungerer. For det meste blir rør – når det kommer til fasiten. Og den er at Adebayor var et feilkjøp av Manchester City.

7 svar

 1. Uenig angående Mangala. Synes ikke han har gjort seg bort så mye som alle mener. Synes han fikk liten tillit til å begynne med også, med tanke på pris og tanker om spilleren da han ble kjøpt. Å spille sammen med Otamendi som ofte var på etterskudd, var vel heller ikke den beste starten.

 2. James Milner inn på topp 10 ?

 3. Steinar Henning Jørgensen sier:

  Ville hatt dzeko inn på topp 10. Regner med han ble vurdert svea? Viktig spiller spesielt på PL tittel nr 2.

 4. Tommy Kvarsvik sier:

  En YouTube-video med samme tema for de som vil ha mer: https://youtu.be/Du2tL45EEQ4

 5. Per Arve Stenødegård sier:

  Silva,TEVEZ Aguero for meg . I den rekkefølge etter fotofinish 🙂

 6. En god plussliste , Svea. Glad du tok med Demi. Meget lur spiller som alt for ofte huskes av mange for de syv siste mnd i City. Da var han svak, men før det var han jevnt over klasse. Kompany hadde selvsagt vært på listen om han hadde vært kjøpt noe senere. Glad du satte Tevez så høyt. Han var som du skriver, veldig viktig i «fødselen» av nye City. Jeg har fra nyttår fire personlige favoritter for nåtid og forhåpentligvis fremtid. De er følgende. Sane,KDB, Stones og Jesus. Alle de fire ligger med tanke på talent til å være helt i verdenstoppen. KDB er det allerede. Se tre andre vil bli det gitt ikke det skjer de noe uforutsigbart. Vi er bokstavelig talt omsider heldige som for ha de og alle de andre publikumsmagneter i vår klubb. !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.