Mendy kan være ute resten av sesongen

Undersøkelser hos en spesialist i Barcelona viser at kneet til Benjamin Mendy må opereres. I verste fall har franskmannen spilt sin siste kamp denne sesongen.

Det var i lørdagens 5-0-seier over Crystal Palace at Benjamin Mendy skadet kneet sitt da han selv gikk inn i en takling. Det endte på verst mulige måte for Mendy, som prøvde å fortsette, men raskt måtte kaste inn håndkleet. Pep Guardiola kunne fortelle etter tirsdagens seier over Shakhtar Donetsk i Champions League at Mendy var sendt til Barcelona for å undersøke kneet sitt hos en spesialist, og nå viser altså disse undersøkelsene at Mendy har pådratt seg en korsbåndsskade og må operere. Operasjonen skjer i morgen, og erfaring fra lignende skader tilsier at Mendy kan være ute så mye som seks til ni måneder. I så fall kan resten av sesongen ryke for Mendy, som selv imidlertid er mer optimistisk når han humoristisk skriver på sin egen Twitter-konto: «Bad news guys. ll be joining Injury FC on loan for a couple monthes with ruptured ACL… but will be back soon & stronger hopefully.»

Nøyaktig hvor lenge Mendy er ute er altså noe usikkert, men det er sannsynlig å tro at han blir ute lengre enn «et par måneder» som han selv skriver. I verste fall kan også VM neste sommer ryke for Mendy, som ikke kunne spille de første kampene i sesongen for City på grunn av skade, og som altså nå har pådratt seg en langt mer alvorlig skade. Skaden er et alvorlig skudd for baugen for Pep Guardiola, som nå i stedet må stole på enten Danilo eller Fabian Delph til å fylle rollen Mendy har vært tiltenkt.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar