Før kampen: Manchester City – Shakhtar Donetsk

Vinnerne i de to første gruppespillkampene i gruppe F møtes i Manchester i kveld når Champions League-sirkuset ruller videre.

Både City og kveldens motstander Shakhtar Donetsk vant sine første kamper i Champions League-gruppespillet for to uker siden. Mens City hadde få problemer med å hamle opp med nederlandske Feyenoord og vant hele 4-0 på bortebane, vant ukrainske Shakhtar Donetsk 2-1 hjemme over italienske Napoli. Kampen i kveld i Manchester mellom de to vinnerlagene handler altså om hvem som skal befeste sin posisjon på toppen av tabellen.

City er i storform om dagen og scorer mål på løpende bånd. I helga ble Crystal Palace slått 5-0 på hjemmebane, og City-fansen håper garantert på nok en storseier i kveld. En som imidlertid advarer om at dette ikke kommer til å bli noen «walk in the park» er tidligere Shakthar Donetsk-spiller Fernandinho, som tilbrakte hele åtte år i klubben. «Vi er alle klar over at de liker å spille offensiv fotball», kunne Fernandinho fortelle Citys offisielle nettside. «De har mange brasilianske spillere i troppen sin. De kjemper om titler der borte hvert eneste år, og de prøver å spille på samme måte i Champions League som de spiller i den hjemlige ligaen. Vi er nødt til å være forberedt på det, for de er et vanskelig lag. De har mange gode spillere!»

Også Pep Guardiola er klar over hvor viktig det er å ikke ta for lett på oppgaven i kveld. «Hver gang jeg møter Shakhtar får jeg den samme følelsen. Første gang jeg skulle møte dem dro teamet mitt for å se dem, og de kom tilbake og sa «wow!»

Møtet mellom de to lagene i kveld blir det første i historien, men ser en på statistikken bør City ha en god sjanse. Ikke noe ukrainsk lag har nemlig vunnet på bortebane i England i Champions League (to uavgjorte og tolv tap), og Shakhtar har faktisk tapt alle kampene sine i England. City på sin side er ubeseiret i de ni siste Champions League-kampene på hjemmebane (forrige tap på Etihad var 1-2 mot Juventus i september 2015). City har imidlertid aldri vunnet de to første kampene i Champions League-gruppespillet, så om det blir seier i kveld vil det i så tilfelle bli første gang at det skjer.

For Citys del er Benjamin Mendy usikker, etter at han haltet av banen mot Crystal Palace i helga etter å ha fått en smell i kneet. Vincent Kompany ser ikke ut til å være helt klar for spill ennå, selv om han nærmer seg. Det samme gjelder Ilkay Gündogan, som er tilbake i trening etter skaden mot West Bromwich for en uke siden. Kveldens kamp ser imidlertid ut til å komme for tidlig for tyskeren.

Scorer Sergio Agüero i kveld tangerer han Eric Brook som tidenes toppscorer i City med 177 mål. Scorer han flere går han alene opp på topp av den offisielle listen av mestscorende City-spillere. Det kan med andre ord bli en historisk aften i kveld i Manchester!

Vi tipper City starter med følgende lag: Ederson, Danilo, Otamendi, Stones, Walker, Fernandinho, David Silva, De Bruyne, Bernardo Silva, Jesus, Agüero

Avspark i Manchester i kveld er kl. 20.45. Dommer er Jorge de Sousa (Portugal). Kampen vises direkte på Viasport 2/Viaplay.

3 svar

  1. Roger Schultz sier:

    Håper de 11 utvalgte er på hugget i kveld og gir oss god underholdning og forhåpentligvis enda en seier…

Legg igjen en kommentar